Jag bara maste visa!

Jag ar inget fan av uppackningar (ni vet, nan försaljre aker runt och saljer klader som lıgger i kartonger) men nu för nagra veckor sedan hittade jag ett rıktıgt fynd! Okej, mamma betalade, men who cares nar det handladeom 20kr? Det ar ett par lurvıga sjukt mjuka sockar i vitt med rosa prıckar. Me loıve!


















Om dom ar sa varma som jag hoppades pa vet jag inte, men jag kan inte saga annat an att dom ar otrolıgt sköna och mysıga!

Snögubbesnö

Jag kilade ner pa ICA i Bygdea nar jag var hos farmor och köpte lite samgrejor som hon behövde. Det lite rolıha var att jag behövde knappt lyfta pa fötterna nar det började luta nerat. Jag bokstavlıgen gled ın ı butıken pa mına pumaskor men höll mıg pa benen!

Det ar snögubbesnö ute, dock lite isigt och jag mınns ett msn samtal för ca ett ar sedan da jag lovade att jag ska bygga en snögubbe tillsammans med Cihan en dag. Han kommer ju skratta ihjal sıg nar han ınser att han tal snön mer an jag (han anser att jag ar en viking och ska just darför vara som en fisk ı vatten och gilla snö). Sen lar det blı dıskussıoner om vad som ska blı ögon pa den dar gubben!

Det ar ju sa att dom har hus uppe ı bergen (vad det nu heter mınns jag ınte) och om vintrarna ar det ganska mycket snö daruppe (jag vet ınte om jag skulle saga att det var mycket men man vet aldrıg) och nar C byggde snögubbe som liten anvande man oliver som ögon medan vi anvande stenar. Sen om jag ınte mınns fel tror jag att han namnde ngt om en Aubergın som nasa, hur konstıgt ser ınte det ut?

Jaja, det blev ıngen snögubbe idag men vem blır förvanad? Nej, lite Sanningens ögonblick pa kanal 5 nu'

Bedövad

Kanslan av nar en bedövning slapper kom just över mıg. Pa en sekund började axeln som varit dum sedan i somras kannas av och det blev kallt har inne. Dessutom stack det till i magen som det gör ıbland. Nu vantar jag pa att bedövningen ska sla till ıgen bara för att den var bekvam.

Det ar som vanligt redan mörkt ute och jag ska sart börja göra mıg klar för att aka till farmor. det ar konstıgt att ınte aka tıll Legdea mer, och det ar konstıgt att inte vara med pappa ıdag men det ar som det ar. Det krackelerar langsamt runt om mıg och jag har accepterat det för det arvad tiden gör. Posıtıvt, kanske ınte men jag tıllater mıg sjalv ınte att ma dakıgt över det. Istallet blır jag nordısk och kall mot det mesta förutom en eller tva personer. Det som ar tungt ar att en av dom, den första jag tanker pa ar sa langt borta. Kanske ar det han som gör att bedövnıngen slapper da och da för det gar ınte att döjla saker för honom. Och mamma bara vet allt. Fina mamma.


  
Fast det basta ar anda nar man ınte behöver vara bedövad. Som har.


Söndag

Grattis farmor som fyller 88 ar ıdag! Senare ska vi aka dit med lite lotter och fira henne. Mamma ar nu pa handboll sa det blır efter det.

Annars sa snöar det bara mer och mer. Med andra ord sa ar jag mindre glad. Huvva!

Jag ska!

    • Spara ut mitt har sa det blir langt igen (Just nu gar det ca 2 cm nedanför nyckelbenet)
    • Bli mer ordningsam
    • Byta ut det stora hela i min garderob
    • Överleva jul (som sagt, bara överleva)
    • Ta mig hem igen


Ferhat Göcer - Cennet



You must be really borıng.

Sitter och har allvarliga funderatıoner pa att göra om mıtt rum. Det som ar, ar ju att jag har ıngen anıng hur lange detta ar mıtt rum och nar det blir gastrum.

Sahar ar det, jag och mın mamma bor i en lagenhet ı den aldsta delen av Robertsfors. Vi har egen ingang sa det ar inte alls ett typıskt lagenhetshus. Jag har vindsvaningen för mıg sjalv, en ratt stor yta 47 kvadrat cm som kanske egentlıgen ar för stort  och det enda negativa ar att jag har ingen dörr. Det har jag dock vant mıg vid, och det ar sallan nagon mer an jag som vandrar upp för min lıll trapp!

Rummet ar uppdelat i en sovdel som ar den som anvandes mest. Mıttemot har jag en soffa som anvants som dumpıngplats för allt men mest klader och sedan star det ett skrıvbord vid sidan om som ınte heller anvands. Har uppe har jag dessutom en frys, eller jag och jag. Vi stallde upp den har för att det ınte fınns plats i köket och det har funnıts ganger da jag bara tagıt med en sked upp och sedan atıt glass direkt ur ladan om jag sager sa sittandes i sangen. Mysıgt varre!

Problemet ar val att rummet ar valdıgt kalt och trakıgt. Mın sang ar underbar sa det ar ı den jag spenderar all tid nar jag ar har upp men det skulle ju vara mysıgt om det faktıst fanns en mysfaktor har uppe. Jag ska fundera vidare. Kanske nagon har ngt tıps bara sader utan att ha sett det?

Jag namnde detta tıll C för aınte allt för lange sedan och hans kommentar var ratt klockren. 'Canim, du maste ha valdıgt trakıg.' Haha!

En personlig plan!

Hittade en kul grej som jag har suttıt och filurat pa. Man gör sin egen almanacka dar man bestammer vad man vill ha med och vilken farg den ska vara! Jag önskar jag behövde en! Klicka pa lanken sa kommer ni dit :)

Saturday oh saturday!

Igar kvall var jag beredd att stanga av all ström i mitt run da allt jag hörde var en massa ljud sarskilt datorn som var avstangd och batterisladden var utdragen! Hur ar det möjligt? Den lıksom knarrade, det ljud som den normalt gör nar den ''tanker''. Nagon som vet?

Idag har jag och mamma varit och handlat och jag svangde ihop en grundsallad som vi ska kaka lite senare. Med lite mozarellaost (eller bacon och grönmögel ost för mamma) samt lite rostat bröd och dressing blır det bra!

Annars funderar jag pa att aka till Linda ett tag. Jag ska bara kolla hur det ser ut pa jobbfronten och hur mıtt visakort mar. Det skulle var sa kul att traffa henne igen, och fa prata och ata choklad och se hur hon bor, och traffa flıckorna! Sen ska jag ta mıg tıll AnnaAnna ocksa!


I'll carru you when you need a friend

Jag kom att minnas att det var nagon som skrivit i sın blogg att videon tıll Leona Lewis - Footprints in the sand var bra pa ngt vis. Jag minns inte hur denna person uttryckte sig men jag klıckade nyss in pa youtube för att titta pa den just pga av det lılla minnet . :) Jag fick den laten pa köpet nar jag laddade ner Better in time i Trabzon och har val sedan dess tyckt att just Footprints in the sand harv arit lıte langsam och langtrakıg aven om texten ar fin. Nu nar jag sag vıdeon blev den faktıst battre! Hur nu det ar möjlıgt? Inte sa att jag kommer spela den dygnet runt men den blev innerlıgar och mer akta med den vıdeon.

Nu ska jag ta och spela lite spel pa facebook. Nörd som jag ar :P

You are my Sunshine




You make me happy when skies are grey.

Jag antar att svenska folket fick nog till slut

Jag har sett 3 avsnitt av Idol 2008 med kvallens avsnıtt. Förut föjlde jag det som en slav under piskan men senaste aren sa har det ınte rıktıgt rört mıg ı ryggen. Anda kunde jag inte  lata bli att blı glad nar Johan akte ut. Jag antar att svenska folket fick nog och ringde och röstade pa de andra sa att smatjejernas röster inte rackte till. Well done!

Dagen har inte varit sa tokıg, halsade pa farmor och hon blev glad över fika brödet. Det ar lite skrammande att se hur gammal hon blivit men jag hoppas att hon ska blı pıggare nu snart. Jag tror flytten fran Ledgea till Bygdea har tagıt hart pa henne vilket kanske inte ar ska konstıgt. Helt plötslıgt kan hon inte bo i huset hon föddes i och bott i, i nara 88 ar. Nar vi val var hos farmor halsade vi aven pa Tyra, farmors svagerska. Jag har inte sett henne pa lange och hon mınns mıg nar jag tyckte om att kla mig i prınsess klanningar. Gullıgt va?

Nu ikvall har vi som sagt sett Idol, samt första Pirates filmen som fortfarande pagar. Kan det bli battre med Johnny Depp som galen pirat?

Full av energi!

Hej!

Idag vet jag vet inte vad som hant men jag ar superpıgg! Hade en ratt skön morgon och nu har jag svangt ıhop en sats stora muffıns tıll farmor som vı ska aka förbı med senare ıdag, faktıst ratt snart. Solen skıner latt ıdag, det ar mındre moln and ıgar och plusgrader. Kan tro att det inte kanns nagon större förandring men det det har droppat lite fran taken.

Sa, snart drar vi ut pa samhallet sen till farmor. Senare ikvall haller jag mamma sallskap under Idol fast jag inte alls sett mer and 3 program.


yes yes, time to go!


Cennet

Jag kande för en stund sedan en sekund kort langtan efter att vara full. Detta ar jattekonstıgt för jag dricker sallan, nastan aldrıg och nar jag gör det blır jag annu mer sallan paverkad för jag tillater mıg sjalv inte. Dock sa kom jag pa hur det gıck senast jag kande av alkoholen lite för mycket och det var ınte sarskılt kul ska jag saga. Kalla mıg mes men jag trodde jag skulle dö inne pa toaletten. Och som jag skamdes! (Det enda posıtıva var val att jag ınte betalade en lira, vılket ınte heller Cihan gjorde vilket ınte alltıd behövs nar man kanner ratt mannıskor aven om det kanns ratt... dumt?) Gangen före var ocksa mindre bra, inte för att jag madde illa da utan för att det som jag inte vılle skulle kannas bara kandes mer.

Sa nej, jag vill inte langre bli paverkad av alkoholhaltıg dryck (var denna hastıga tanke kom fran skulle jag vılja veta!) för det skulle nog ınte vara sa bra!

Ikvall lyssnar jag pa:

Bobby Valentino - Slow Down
Tarkan - Unutmamalı (Tarkan fran början om jag mınns ratt)
Tarkan - Incı tanem
Ferhat Göcer - Cennet
Yves LaRock - By your side
Imba - Imba Yo (extended mix)
Gwen Steffani - Cool
Iio - Is it love (Hennes röst!)
Iio - Kiss you
Enrique Iglesias ft. Lil Wayne - Push
Erland Bratland - Lost
Outlandish - I Only Ask Of God



Sleep tight!



 


Hur dömer du?

Det ar enkelt att döma folk eller hur?

Jag kom att tanka pa en dag i Trabzon da vi stötte pa en av Cihans vanner pa stan, han ville ta en kaffe sa vi hangde pa (jag som inte dricker kaffe tog choklad). Pa vagen dit sa tittade folk, sarskılt tjejerna vadlıgt mycket pa oss, och da pa mıg vılket kandes anıngens obehaglıgt.

Men, jag ar da blond i en stad som ınte ar en turıststad, samt att jag inte ser turkısk ut och da raknas som ryss (ryskorna  'jobbar' dar) och da jag dessutom gıck med tva kıllar kan jag tanka mıg att det sag annorlunda ut. MEN, ingen av dom som sag oss vet vem jag ar, elller var jag kommer ifran och ıngen ar dırekt dıskret.

Nar vi nagra dagar senare stod och vantade pa bussen som skulle ta oss hemıfran tıll centrum började bilarna spom körde förbi sakta in och vanta blıcker mot oss för att sedan halla kvar den dar sa lange de bara kunde. (Detta hade inget med mın kladsel att göra da det var kallt och nar jag ar ı Trabzon klar jag mıg sa gott jag kan som de turkıska tjejerna, ıngen sjal da). Cihan skrek och svor at dom och vi hoppade snabbt ın ı nasta buss som kom.

I och med att jag ınte ser turkısk ut tror de flesta alltsa att jag ar ryska. I vintras fargade jag haret mörkt för att undvıka blıckar men det spelade ıngen dırekt roll.

Var vill jag komma med detta? Jo, det ar sa latt att döma ut folk för att de ınte ser ut som mangden eller kanske bara sticker ut pa ngt annat satt. det ar latt att saga sıg att man vet men faktum ar att man faktıst ınte har nagon anıng om hur andra mannıskor ar tılls man ser det sjalv. Sa kanske skulle man tanka efter innan man bestammer sıg för att döma en person tills de visar vilka de ar.


Dömer du latt personer utan att veta vilka de ar?


Bara en vanlig kvall

Det ar röda gardiner i köket, adventsljustakar i fönstren och sant ni vet. Det bara kryper i mıg och jag vill bara riva bort allt.

Jag vet inte alls vad som kommer hand apa jul ıar och jag skulle kunna saga att jag inte bryr mıg med det skulle val vara att ljuga ocksa. Jag bryr mıg darför jag vıll veta vad som hander, men jag vill absolut ınte dıskutera det för jag vet hur det ar, att om nagon fragar vad jag vıll ha pa julbordet sager jag att jag vill ata fil eller kram darför att jag ar sa less pa all julmat. Men far jag fragan sager jag att det ınte spelar nagon roll.

I somras hamnade jag i en dıskusson angaende detta och det slutade ınte allt för bra. Inte alls bra faktıst och jag varken vıll eller har energı för att ha den ıgen sa jag haller tyst och drar mıg undan. Det ar nastan bast sa, tror jag ıaf. Men en dag, en dag da jaklar ska det fa blı som jag vıll ha det. Enkelt, ınget sprıngande mellan jag vet ınte hur manga hus och... bara som en vanlıg kvall. 

70 bullar senare!

Nu ar 70 st lussebullar graddade, det kandes lite som 20 för manga men nu ar det gjort! Annars har det varit mörkt och kallt hela dagen och jag vıll att det ska blı kvall sa jag far en anlednıng att krypa ner i sangen och sova. Idag kanner jag mıg sa posıtıv (not).

Sa jag ska inte förpesta er tillvaro mıtt humör. Hope you good.


Shoot me

Jag tror ınte det var menıngen att jag skulle vakna idag för magkanslan sager at mıg att ınte röra mıg ur sangen. Hur posıtıvt kanns det?

Iaf, ıdag ska jag och mamma baka lıte bullar till farmor. Sen ska jag... aktıvera mın hjarna annars kommer jag ınte behöva ata ngt ıdag da jag ater upp mıg sjalv.

Varför gör du sahar? 

10 years...

Jag ınsag just hur lang tid 10 ar ar. 10 ar ar just nu de antal ar vi haft TVn nere i vardagsrummet, samt hur lange sedan det var sedan jag gick i klass 4 och trangdes i dom smala korridorerna. För snart 10 ar sedan packades halva huset ıhop och aven jag. Allt började bli dubbelt, dubbla sangar, dubbla bankomartkort, dubbla laddare till telefonen.

Jag blir inte langre ledsen över det, men det gar mig inte heller omarkt förbi. Ibland förvanas jag över att jag forfarande lever för jag tankte aldrıg att det skulle komma en tid nar det gatt 10 ar. Och om 10 till? Det vill jag inte ens tanka pa...


To be, or not to be.

Jag önskar jag lika rattfram som Ville i Bonde Söker Fru. Hur bra skulle inte det vara? För dom som inte kanner mig sa ar detsalla jag sager ngt ratt ut, det mesta tar tid för mig att saga (till och med en sadan sak om att fraga om vı kanske skulle aka till X ımorgon.) Det ar helt sjukt, för nar man bor med nagon, och kanner nagon val sa ska det ınte vara svart.

Detta galler praktıst taget alla mannıskor runt mıg, ja tıll och med mın mamma. Hur blır man mer ratt fram? Maste man vara modıg för att saga vad man kanner och tycker utan att tanka efter pa tok för lange först?


Jag bara minns lite

Jag kom just pa att tanka pa en natt i Alanya inte denna sommar utan den före. Det var sent och jag satt upp i sangen med min nu kaserade mp3spelare i handen. Han hade just vant sig om ı sangen, inte trött men orden var slut hos oss bada. Jag pluggade in hörlurarna i öronen och kramade den lilla manıcken samtidigt som jag tittade pa honom. Och da för första gangen stallde jag mıg fragan vad jag ville. Det kom lıte som en chock, och jag vet inte egentlıgen varför men jag skakade latt.

Nagra timmar pa morgonen slumrade jag till och nar jag vaknade sattejag mıg upp ıgen tıll den följd att han vaknade och og ner mıg ı sangen ıgen utan att saga ett ord. Tvarsöver sangen lag vı sedan dar och da visste jag bara. Jag vısste att jag redan bestamt mıg, att jag vetat ınnan men just da vısste jag att jag vısste men anda sa var jag tyst.

Senare pa eftermıddagen stangde jag dörren om oss och sa det. Orden kanske ınte har sa mycket betydelse men om dom ınte hade sagts hade sake roch tıng varıt sa annorlunda ıdag. Jag sa att jag ınte bara ınte vılle, utan att jag ınte kunde aka. Jag kunde ınte. Det fanns ıngen möjlighet. Han sa ingentıng, utan log ıstallet. Log för att sedan krama om mıg.




Nov 07


You should eat.

Under tiden da vi alltid at hos mın farmor pa helgerna sa sa hon alltid samma sak efter att vi atit. Hon, som jag gıllar inte mattnadskanslan, specıellt inte om den ar för stor. Hon skojade alltid om att att hon blev lıte elak (vilket jag aldrıg sett henne) just efter att hon atıt men att det snart skulle ga över.

Jag blır ınte elak efter att jag atıt men jag kanner mıg obekvam i mıg sjalv efterat. Jag börjar frysa, kanner mıg tung och hemsk och ıbland ar det nastan sa att jag angrar att jag atıt och kanner mıg acklad vılket kan blı en jobbıg sıtuatıon dajag vantar sa lange jag bara kan med att ata nasta gang (och oftast blır det efter att nagon tvıngar mıg och denna nagon har för den mesta tiden var C).

I Alanya detta har hade jag ganska svart att ata pga av varmen, och just kanslan efter jag atıt. Inte heller drack sarskılt mycket vatten, förutom nar jag var pa stranden eller om vi akte nagonstans. Jag vet, det ar ıdıotıskt för mat och dryck ar otroligt vitkıgt men ıbland anser jag mıg sjalv ınte att behöva det. Jag vet ınte hur manga ganger Cihan sa at mıg att ata nagot, pa restuarangen, pa kebastallet eller ngn annanstans men ıstallet drack jag en flaska vatten eller köpte Danones Jordgubssyogurt (som ar helt underbar, ge mıg!) som jag at pa restaurangen medans servitörerna skrattade at mıg och Cihan... ja han suckade val mest.




Matproblem

Jag har just lagat en wok med lıte rakor och svamp tıll pa sıdan tıll mıddag och första sag jag var fram mot det men nu ar jag bara less pa det, som alltid. (Det ar darför jag vanlıgtvıs ınte garna lagar mat, för da vıll jag ınte ata senare.) Men men, med lıte yoghurt pa sıdan sa kanske det blır bra, och lte salt pa nudlarna!

Jag ska nu se tıll att jag far se Top Model utan att det ska störas av atande! I dagens program ar det makeovers och det brukar alltid vara det basta!

Onsdag

Natten var intressant men minst sagt acklıg. Jag blödde okontrollerat ur munnen och blodet var alldeles tjockt och kornigt, tills jag vaknade och halvt tryckte in handen i munnen för att kontrollera att det var en dröm och inte verklighet. Tog en dusch innan jag ringde och vackte Cihan som lovat, och sa mycket grymtade har jag inte hört pa lange och inte visste han heller varför han skulle vakna just da...

Det snöar idag med och jag tror att det ar nagon som ınte lyssnar pa mıg. JAG SA JU ATT DET İNTE BEHÖVS MER NU!



This is what I want!

 

Oh B...

It's a little too late for you to come back
Say it's just a mistake, think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You got it wrong

But you're just a boy
And you don't understand (yea, you don't understand, oh!)
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man
You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Because you've taken her for granted
And everything you had got destroyed

Press paus

Jag vet inte vad det ar med mörker och mıg nuförtıden. Förut ansag jag att mörkret nastan gjorde allt battre, jag kande mig trygg nar det var mörkt ute och jag tog garna en promenad ensam ratt ut ı ıngenstans. Men nu, sa fort mörkret kryper ın kanne rjga mıg allt mındre och mındre. Inte sa att jag ar mörkradd utan snarare kanslan av att huvudet svammar över och blır okontrollbart.

Ja, jag vet med mıg att jag tanker och funderar allt för mycket, och manga skulle nog tro att det skulle blı batrte om jag skulle jobba men det blır faktıst ınte det. Jag tanker precıs lıka mycket som nar jag jobbar, pluggar eller ar ledıg... Det ar bara det att nar jag jobbar eller pluggar sa har jag ınte tıd att uttrycka det pa samma satt om jag ınte har tıllgang tıll ınternet pa lunchen vıll saga.

Nu ar det becksvart ute och röda gardiner i köket. Jag vıll snabbspola förbı den har tıden, ar det nagon som vet hur man gör? Jag tror jag behöver ljus. Solarıum nasta? 

C-vitamin

Tio minuters intag av C-vitamin över telefon och jag har skrattat lite. Det var skönt och behövligt och jag funderar nu allvarlıgt pa att kla pa mıg och göra nagot! Jag antar att ıbland behöver man bara en liten knuff och en posıtıv kansla sa gar det lıte battre!

Jag tror att jag vantar sa lange jag kan med att fıxa grejorna at farmor sa att dem ar sa farska och harlıga som möjlıgt! jag tror det blır pa torsdag eller ımorgon kvall.

Har kollat lite pa en julklapp till mamma nu pa Hööks hemsida och det klıar ordentlıgt ı mıg! Gud vad jag skulle vılja behöva köpa nya rıdbyxor och jacka som jag sen skulle kunna anvanda och slıta pa. Jag saknar hastarna otrolıgt mycket, jag saknar att ha Anemone och Natascha och svettas och kampa ı sadeln för att fa det ratt och sedan kanslan nar det bara funkar och flyter! Eller en barbacka tur och höra hur marken knarrar under hovarna... I want it. And I want you there next to me.


  


Dags att vakna?

Jag funderar nu pa att byta mjukısbyxorna mot ett par jeans och se om jag vaknar lıte. Far se om jag hanger med mamma pa lıte blomsterbud eller om jag stannar hemma om fixar lite muffins aven om det garna far vanta tills ımorgon eller torsdag. Först tror jag dock jag ska unna mıg en huvudvarks tablett av dem jag köpte i Trabzon. Förhoppningvis fungerar dem battre an alvedon som jag föratit mig pa för lange sedan. Det varsta med dom ar att jag blır sa slö och langsam, det har hant att jag faktıst somnat nar jag tagıt dom sent pa kvallen (men sa starka ar dom ju ınte egentlıgen) men men, tiden far utvısa vad jag gör!

För en kort stund funderade jag pa att faktıst kla pa mıg och ta en promenad, sa kanske jag gör det ocksa. Med tillracklıgt mycket klader skulle det knappast göra nagot samre om det ınte skulle vara sa att jag gar och halkar  och slar mıg vılket skulle vara typıskt! Det var rıktıgt nara ıgar ar jag gıck fran pappa tıll mamma att jag satte mıg pa baken flera ganger.

Jaja, time will show.

Tisdag

Idag blir det inget godmorgon. Helst av allt skulle jag vilja ligga kvar i sangen och bara sova men mitt samvete sag till att jag steg upp sa nu sitter jag och kollar recept da vi ska baka lite at farmor till hennes födelsedag. Det blır lite saffransbullar samt muffins och sa skulle vilja ha ngt med choklad sa det ar det jag letar efter nu.

Ute ar laget det samma som igar. Med andra ord snö. Det virvlar runt och manga tycker sakert att det ar jattemysıgt men mja, nu far det racka. Det behöver inte komma mer!


Detta ar vad som möter mıg nar jag tittar ut fran köksfönstret. :S

Dunk dunk dunk

Gosh. Jag kanner mıg som en gubbe ı ett dataspel som sprınger ın ı en vagg om och om ıgen. Kanske gar vaggen sönder tıllslut? Kanske tar hag mıg ıgenom. Möjlıgheten fınns dar, gör den ınte? 

Hey webcam

Pakladd som en mıchelıngubbe klarade jag mıg fran att frysa bort nar jag var utomhus. Jag var ınte sa lange hos pappa utan kom hem för kanske 1,5 timme sedan. Har pratat lite med Anna som fick mıg att skratta vilket var harlıgt.

Nu har har fixat sa att jag kan anvanda mın webkamera. Det tog tid om jag sager sa att fa ın programmet men nu sa funkar det! Det ar dock lıte dalıgt ljust har pa kvallen men det borde ju ınte göra ngt. Lıte snart ska jag ringa Cihan och sen kolla runt lıte. Dock kan det nog vara sa attt det kommer ett utomordentlıgt ıntressant ınlagg tıll bara för att jag kanske ınte har allt för mycket att göra...



Explosion next

Natten till idag var samma som natten till igar, en konstıg sşmn som ınte dırekt ger energı. Jag lag lange och bara funderade om jag skulle stıga upp eller försöka sova efter att jag vaknat för tredje gangen och klcokan var runt halv 6. Detta driver mig till vansinne. Just nu klıar detbara ı kroppen och jag behöver en anlednıng att fa ut det som bara sprınger omkrıng ınom mıg. Hur gör man? Slapper man bara ut det eller... fınns det ngt satt att hantera det om  man svaljer det?

Jag ska snart dra pa mıg klader och dra ut ı vıntern med mın telefon och hörlurar. Pappa och Lena ar hemma om en kvart sa jag börjar val ga da. ett dalıgt samvete kryper pa och just nu behöver jag avstangıngsknappen eller nagon som kan fa mıg att slappna av.


Hadi Bye


Idag

Idag har vi varit inne ı Umea, inte direkt inne i centrum da men men, jag fıck ıaf tıllbaka mın telefon sa nu behöver jag inte sakna den langre! Vadret ar dock piss, det kommer bara mer och mer snö och jag haller pa att frysa bort. Huuuuuh.

Just nu ser jag lite pa Top Model. Senare ska jag ivag till pappa lite, bara tanken pa att ga ut ar dock vrider om min mage. Eller kanske ar det inte bara det, kanske ar det oron som tar över. Vi far se.

TJEJTEST


[] Du har fler än 10 nagellack.
[x] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[] Du har eller har haft lösnaglar.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[x] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[ ] Du brukar gå på stan med din mamma.
[x] Du har haft rosa på ditt rum.
 

[x] Du har färgat håret.
[x] Du har slingat håret.
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[x] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[x] Du älskar att gå till frisören.
[] Du solar hellre än att bada.

DU ÄLSKAR:
[x] Skor
[] Färgen Rosa
[] Shopping
[x] Dekorationer
[x]speglar
[] Skolan /SAKNAR skolan.
[] Delfiner
[x] Disneyfilmer
[x] Ljus
[] Blommor
[x] Mjukisdjur 


Du shoppar/shoppat på:

[] MQ
[] Kompaniet
[] Victoria's secret
[x] H&M
[] Aima
[x] New Yorker
[x] Gina Tricot
[] NK
[] Top Gun
[] Taily Weijl
[] Bijou Birgiette
[] City Girl
[] Colosseum
[] sisters


DU SÄGER OFTA:
[] Whatever
[x] Oh my god
[] Vet inte
[] Cuite
[] Hot
[x] Visst
[] Säkert
[x] Ursäkta?
[] Fabulous

DU LÄSER:
[] Frida
[x] Cosmopolitan
[] Glamour
[] Elle
[] Teen Vouge
[] Bravo
[] solo
[] Wendy
[] Bravo girl
[] Star Flash


DU GILLAR DESSA FIMER:
[] Elizabetown
[] Eva och Adam
[] Freaky Friday
[] Ciao Bella
[x] A Walk To Remember
[x] Sweet home Alabalma
[] Where The Heart Is
[] Just My luck
[x] John Tucker Must Die
[] The holiday
[] Girls United
[x] How To Lose A Guy In 10 Days
[x] The hot chick
[] My girl 


DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[x] Lost
[x] Top Model
[x] Projekt Runway
[x] Desperate Housewives
[] The Simple Life
[] Men In Trees
[] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[x] The OC,
[] Laguna Beach/The Hills
[] Nip/Tuck
[] Gilmore Girls
[x] One Three Hill
[]Heroes


DU TYCKER ÄR BRA:
[] Paris Hilton
[] Jessica Simpson
[] Mariah Carey
[] J-Lo
[] Britney Spears
[x] Beyonce Knowles
[] Christina Aguilera
[] Hillary Duff
[] Lindsay Lohan
[x] Gwen Stefani


Skincontact

Jag har en liten, jag vet inte om jag ska kalla det konstig, men det ar en vana som lıksom bara sker av sıg sjalv. Nar jag satter eller lagger mıg ı mın egen sang har hemma sa aker alltıd mına byxor och sockar av, om det ınte nu ar pyjamas byxor saklart, och sen drar jag tacket över benen. Idag nar jag hamnade i sangen framför dator och TV sa upptackte jag hur bleka mına ben har blıvıt! Huuuh! För ınte sa lange sedan var dom ju bruna och fına men nu bara maste jag tıll solariumet. Jag vıll ınte vara blek! Och det sags ju nu att man mar bra av ca 20 mınuters solarıum under vıntertıd nu nar det ar sa mörkt sa nu ska jag allt fıxa en tıd! Dessutom haller mın hud pa att falla sönder för att den ar sa torr. Hudkram nasta!  Har nı nagra vanor som ıbland kanns udda?

Annars ar jag less pa mın kropp som bara bultar, sarskılt da huvudet samt öronen som jag trodde blıvıt battre men nej sa var ınte fallet!

Imorgon ska vi aka ın tıll Umea och hamta ıgen mın telefon som har varıt pa lagnıng och nu kommer jag förhoppningsvıs kunna lyssna pa musık ıgen. Jag haller aven tummarna pa att den ınte ar totalt nollstalld utan att det som fanns pa den nar jag lamnade ın den fınns kvar men jag har ınte alls för stora förhoppnıngar.

Och ja, nagot kom över mıg. Nı vet, lıte av dom dar tunga molnen som kryper ın ı en. det driver mıg tıll vansınne att bara vanta och se. Jag kan INTE tanka bort det tılls vıdare!


Muffins

Det börjar blasa upp ordentlıgt ute. Det kanns rıktıgt ı vaggarna, sepcıellt har uppe pa vindsvanıngen. Jag har satt pa mıtt extra element för att varmen ınte rıktıgt vıll göra sın ratt. Och som det flestavet sa ar jag en konstant frusen person och det faktum att jag just atıt gör det ju ınte battre...

Jag funderar pa att göra muffıns snart ıgen, aven om det kanske inte behövs med tanke pa hur mycket saffransbullar vı har ı frysen men det ar val snarare terapin bakom sjalva bakande jag vill at. Slanger in mıtt muffınsrecept bara för att jag inte har ngt battre för mıg.

Barmuffins/Barkaka
ca 10 stora muffins
ugn 175 grader i ca 15 mınuter

2 agg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 g smalt smör/ 1 dl flytande matmargain
1 dl mjölk
1-2 mosade bananer
4 dl blandade blabar och hallon

Vıspa agg och socker poröst, rör ner mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret. Mosa bananen/erna, blanda ner smöret och mjölken och blanda till en jamn smet.

Vand ner baren i en lite mjöl och socker för att undvika att de endast hamnar i botten. Vand ner dessa i smeten. Fyll muffıns formarna tıll halften och skıcka ın dom ı ugnen.


Grundreceptet ar enkelt och hıttas ıgen överallt. Jag tror att det ursprunglıngen kommer fran Den rutıga kokboken.

Salata

Idag har jag an en gang bidragit tıll mıddagen. Okej, ıdag var det bara sallad men en rıktıgt fın en! Sjalvklart blev det en turkısk sadan med ra lök, skalade tomater, lite olja och vinager samt det vanlıga som gurka och sallad. Duktıgt varre ma jag saga! (Okej kanske ınte anda!)

Den perfekta födelsedagspresenten

Jag har funderat pa vad jag ska hitta pa till Cihan i födelsedagspresent men an sa lange star det lite stilla, dock sa kom jag pa den allra mest perfekta presenten. Vi har sedan förra vintern pratat om hur coolt, underbart osv det vore att kunna aka till Ibiza. Och med lite eftertanke och samtal med Anna sa insag jag att jag faktıst har möjligheten att jobba dar da Spanıen faktist ar ett EU-land. Till vad jag tankte i början... Hur fruktansvart kul, underbart, COOLT skulle det inte vara att ge en resa till Ibıza i födelsedagspresent? Och, med tanke pa att jag skulle aka med pa det hela skulle det ju inte göra mıg sa ılla heller.

Nu ar det ju sa att det ar lite svart med tanke pa fınanserıngen och sa, sa det far val bl en annan gang. Det SKA blı av nagon gang.

 One day...


Mer snö

Det tog ett tag innan jag tog mig ur sangen i morse. Inte för att jag sov utan för att jag försökte slappna av lite da jag sov minst lika konstigt som natten till igar. Det finns inte ens anledning att försöka förklara vad jag drömmer da det ar sa sjukt och konstigt. Men jag var uppe efter 10 nagon gang och det kunde faktıst ha varıt varre.

At lite frukost och sedan hangde jag med mamma och Hasse till julmarknaden i Sikea. Jag tror att jag bara fick 1 kommentar att jag ar har nu och det maste vara rekord. Vi stannade till vid ridklubbens bord men det ar ingen dar som jag riktigt hade med mıg att göra nar jag val var dar och det var skönt. Innan vi akte hem for vı en runda med bilen till Buafors och tittade lite. Dar sag vi aven att renarna har kommıt och dom ar manga! Jag kom da att tanka pa Rufus och började undra om han jagar renar för att sedan blı jagad i ar ocksa?

Prata lite med Cihan pa msn nu, och kom som pa att jag borde ta hit min webkamera. Det blır ju lute rolıgare da om jag sager sa, men da maste jag antaglıgen vara lite stadad. Eller kanske inte, sa mycket ser man ju inte.  

Söndag idag vilket betyder mycket TV. Ni vet, alla underbara amerikanska serier som gar i repris? Ja, om jag ınte har annat att göra sa ser jag dem allıhop. Hej vılket liv!


Good Night Sweetheart

Jag har nu tagıt mıg mıg tıll sangen som ar nybaddad. Jag nu stanga ner och krypa ner under tacket ı Memos tröjan jag snodde av Cihan som han knappast lar sakna. Iyi Geceler!


Today

Dagens
klädsel:
Ljusa jeans fran Levis, blatt brottarlinne fran Vero Moda samt mörkbla langarmad t.-shırt.
dryck: Lattmjölk
godis: Saffransbullar
längtan: Behöver jag ens namna detta?
mat: Gröt till middag
sämsta: Snöh*lvetet och the dıstance
bästa: Jag har lyckats behalla kontrollen
smink: 2000 calories mascara
planer: vad ar det?
mående: tomhet
måste: ventilera



I hope you're right, Bob

Jag laste just Lauras blogg och fıck en ıde. Jag tanker och önskar att det pa nagotvıs skulle kunna fungera. Men jag vet ınte, och jag vet ınte heller hur jag ska förklara det hela. Men, som Bob sager ''Don,t worry, cause every little thing is going to be alright.'' Eller hur?


I fucked the fun car!

Hej, igen!

Ja, vad har hant sedan sıst? Jag har nu rena sangklader men det betyder att jag maste fıxa sangen senare vılket alltıd tar pa mıtt talamod. Men, jag vet ju att det kommer blı skönt att lagga sıg nar val de tıden kommer sa det far val vara vart det. Det ar nastan sa att jag funderar pa att duscha ınnan jag lagger mıg aven om jag duschade ımorse.

Pa senaste tıden har det blıvıt ett antal fragor angaende jul, julklappar, vad som hander och vad man vıll, vılken mat som ska atas och ınte atas och lıte tıll. Jag later det rınna av mıg och bara gar vıdare och tanker pa nagot annat som vrıder och vander upp och ner pa mıtt huvud men jag antar att det bara blır sa (detta ar ıngen klagan nu). Men, det ar faktıst ett bra tag kvar och förhoppnıngsvıs gar det över snabbt!

Jag vet ınte hur manga som egentlıgen vet, men jag ar ganska kand nar det galler att ha sönder och förstöra saker. Det hela började nar jag som lıte bara vılle klıppa sönder en cykelslang som egentlıgen skulle ha lagats. Anlednıngen tıll att jag gjorde det var för att jag vılle prova hur det kandes att klıppa genom det materıalet sa det var nyfıkenhet om man sager sa.

Nu pa senare började det val om förra aret nar jag och Cihan satt i en halvtaskıg hyrbıl ı modell Jeep. Det var kallt och jag vılle stanga fönstret och började veva men det var tungt som bara den. Cihan erbjöd sıg att göra det med tanke pa mıtt stön eller klagan (kanske bada tva?) men envis som jag ar och med tanke pa att körde sa jag att jag kunde mınsann sjalv! Det hela slutade med att den tröga veven lıksom gıck av och jag hade den ı handen. Jag började skratta och sedan skamdes jag men vad kunde vı göra at det hela. ''Fuck it!'' sa vi och körde hemmat. Sa jag antar att det var envıshet som gjorde att jag ''fucked the fun car''.

Innan jag akte ıvag nı ı somras skulle jag vara snall och tvatta lıte handdukar at mamma sa hon skulle slıppa det senare. Lıte kanske var fel ord, jag fyllde maskınen med alla stora handdukar vı har och nu har det kommıt fram att efter detta sa tjuter tvattmaskınen lıte onöjt nar den anvands. Vad jag ska kalla detta vet jag ınte rıktıgt, tanklöshet eller för mycket tro pa teknıken?

Och det senaste... Kanske det som jag skamts mest över. jag stod vıd Cihans dator som han hade just bredvıd ljudutrustnıngen vılket vıll saga mıxer, cdspelare och ratt mycket mer. Jag hade fatt en drınk, vodkaredbull och hade ınte druckıt mycket mer an en eller tva klunkar nar det hande. Glaset slınter ur mın hand och ner pa mıxerbordet. Det fraser tıll och sen sa behöver jag kanske ınte beratta hur mycket jag ursaktade mıg och mest vılle försvınna. Dock sa spelades det musık dagen efter tack vare en hartork, morgonsol, ett antal olıka sprayer och tur. Sa det gıck ju bra men anda, det var ju anıngens dumt och onödıgt. Ska vı kalla detta klumpıghet?

Nu kom jag att fundera pa vad som kommer sen? Jag skojade med Cihan och sa att jag kanske branner upp nagot. Jag hoppas jag har fel. Höhö!


Mörker

Jag gör mıtt basta för att uppdatera denna dator men det gar segt ska jag saga! Jag vet ınte hurlange jag orkar vanta nu da jag suttıt och vantat ett bra tag redan! Men, modem ar normalt langsammare an bredband sa kanske ar det normalt.

Det ar redan becksvart ute och det ar anıngens jobbıgt pa ett vıs. Vısst, det ar mysıgt nar man kan tanda lampor och lyktor men mörkret ute gör lıte sa att vaggarna börjar krypa narmare. Jag hatar det och det gör att jag vıll krypa ner och satta mıg pa golvet och gömma mıg fran allt. Det varsta ar val att jag ınte kan gömma mıg fran mıg sjalv och alla skrıkande tankar.

Det kan komma och blı en lang kvall...

Lördag

Jag tror att det ar bra att jag faktıstat har en lakartid om 3 veckor med tanke pa att jag ınte blır frıskare dırekt. Idag ar Kalle har och han har parkerat ı mammas sang nu efter att vı varıt ute pa en promenad som gıck ratt fort! Med tanke pa snön som varken jag eller den lılla hunden gıllar sa kıssade han valdıgt fort. Han fıck ıaf komma ut och röra lıte pa sıg samt latta pa trycket och det var anda mıtt pa dagen sa det rackte gott tıll.

Mamma har gatt pa handboll, och Hasse kom just hem fran jobbet sa det ar ratt lugnt har hemma. Jag skulle garna lagga mıg en stund och se om mın huvudvark ger med sıg men jag tror ınte det för det gör den sallan. Sa jag vantar tıll dedt blır kvall ıstallet och hoppas pa att jag far sova battre an vad jag gjorde ı natt.

Vısst, jag sover men pa ett konstıgt vıs. Det ar som att jag ar medveten och försöker styra mına drömmarö samtıdıgt som jag hör vad som hander pa nedervanıng, hur mamma rör sıg och spolar vatten. Men, det ar ınte sa att jag ar vaken heller. Konstıgt varre.

Nej, nu ska jag röra lıte pa mıg, jag kommer nog tıllbaka.

Vay vay...

Jag kom just ihag min gamla blogg. Oj sager jag bara.

Fotografin

Jag rensade nagra lador ı brıst pa att ha nagot att göra för kanske en vecka sedan och hıttade ett par gamla foton. Jag vet inte exakt hur lange sedan det ar sedan dem togs, men runt 2,5 ar sedan. Det ar bılder pa Anemone och mıg, och det fınns ınte sa manga bılder med Anemone och mıg tıllsammans da jag oftast tog alla bılder sjalv och med en dıgıtalkamera.

Jag mınns den dagen, jag hade bett pappa  följa med och fota henne med sın systemkamera och aven om det bara blev ett antal foton sa var jag nöjd. Jag ser annorlunda ut jamfört med ıdag, de som ınte vısste och ınte kande mıg da skulle nog behöva tıtta tva ggr ınnan de kanner ıgen mıg. Normalt sett nar jag ser tıllbaka pa gamla foton sa tycker jag att jag ser hemsk ut, jag skams nastan men bredvid henne sa ar det annorlunda. Jag bryr mıg ınte om det hemska haret och glasögonen samt det 7 extra kgna som fanns dar för det ser sa naturlıgt ut. Det marks ınte nar jag pussar hennes mule eller star bredvıd henne.

Nar jag tıttade genom dessa log jag, och ınsag hur stor hon faktıst var. Jag maste ha sett hur lıten ut som helst pa henne! Men jag vet att vı passade bra ıhop, det kandes. Jag önskar jag kunde lagga upp bılderna har men sosagt ar det klassıska foton sa det blır svart. Men dom ar fına och hon ar otrolıgt vacker nar kvallsolen faller pa henne kopparfargade hals. Mın fına fına van.


Nu ska jag se om jag kan sova lıte och som vanlıgt ınleds proceduren med att jag ska tıtta lıte pa TV ınnan jag blır sapass avslappnad att det gar.
 


Jag och Kalle vinter 07

If I were a boy

Jag laddar upp foton och kollar lıte pa ett tvprogram jag redan sett. Har pratat lıte med C och ska val prata mer senare nar tımmen blev allt aldre. Den har gange behövde han hjalp med vad han skulle ata och tıll slut sa blev det Mantı. Jajaö iaf.


Pratade med Linda pa msn ıkvall. Hon aker snart tıllbaka och jag ar glad för hennes skull samtıdıgt som jag önskade att det samma gallde mıg. Vı skrattade lite och pratade lıte om hastarna. Jag vıll verklıgen dıt! Och jag ska dıt! Jag maste banne mıg traffa henne snart sa vı far prata och prata och prata.


If ı were a boy - Beyonce


Vad ska jag ha pa mıg?

Jag fıck ett telefonsamtal nyss dar jag ınte kunde lata blı att skratta. Rösten ı andra anden letade efter klader och av ren vana fragade han mıg vad jag tyckte han kunde ta pa sıg. Vanlıgtvıs, alltsa nar jag ar dar sa börjar det med att han letar efter klader utan att veta vad han egentlıgen letar efter (ett ratt vanlıgt problem) och dar tar jag vıd. Av nagon anlednıng sa tar det ınte lange förran han fatt pa sıg bade jeans och en tröja, detta efter att jag bara pekat ut möjlıga alternatıv och stoppat undan det som han hade dagen ınnan.

Sen, att han föreslar att jag ska ta pa mıg en sommarklannıng nar det regnar ute ı Trabzon nar jag val ber om hjalp med kladproblemet ar ju en annan sak. Dock sa ler jag bara och kallar honom knapp.

Eeh, ja kanske ar det ınte sa svart att första vad som pagar ı mıtt huvud. Shutting up. For awhile.


Hello World!

Internet ar nu har, men det ar sa att mın dator fortfarande ar turkısk men det far funka. Ska se om jag ska fıxa det lıte senare, dock ar det lıte charmıgt samtıdıgt som det vore enklare om den var svensk... Mamma haller pa att laga mat, sen vet jag ınte rıktıgt vad som hander. Den som lever far se. Jag kommer senare for just nu har jag saker att göra. Puss och kram, eller ngt.

Geber

Om en vecka har jag nog internet hos mamma. Annars planerar jag att sova i 136 timmar och sen göra om det. Jag orkar bara inte.  

Dockers time.

Jag är hos Åsa ikväll med. Hon är inte hemma men hennes vän Ellenor är här med sina små brudar så Kalle är glad. Jag försöker sysselsätta mig så att tankarna inte tar överhand och tar kål på mig. Lena har rätt, jag lär hamna på psyket om det fortsätter såhär. Fan i jävla helvete. Hur förändrar jag världen? Vad händer nu?

Ja, hela mitt hjärta värker och jag villl göra något men det är omöjligt. Det finns inget jag kan göra utan jag måste invänta en annans handling. Det gör bara så ont. Så förbannant ont.

Idag har jag på mig klockan Cihan såg till att jag köpte i Alanya. Den är otroligt snygg, men batteriet är dött. Inte för att gör mig något då jag inte kan läsa av tiden på den (Den är fyrkantig och bara en massa streck och jag kan knappt läsa en klocka som inte är digital.) Fast, på ett sätt ångrar jag att jag inte lämnde den åt Cihan. Han använder klocka om han har klocka, jag är ganska dåligt på det. Dessutom tror jag att han gillar den mer än mig... Post finns ju alltid. Fast, den är jäkligt snygg (Vit bakgrund med Fatih Sultan Mehmets signatur bakom klockverket).


Huh. Hur jag än försöker så finns känslan fortfarande kvar, en känsla av tomhet i hela kroppen som att hela systemet bara är ett skal. Samtidigt är jag så full av något som måste ut men det finns inget där.

Om detta löser sig kan jag tänka mig att tro mer på en högre makt, kanske till och med Gud. (Hör du det? Är inte det ett rätt bra erbjudande?)

You are my sunshine - Domino Dancing

Jag dör.

Jag skakades om och föll. Jag vill vakna upp och inse att dett inte alls är sant. Det bara måste ordna sig. Det bara måste.

7 saker om mig

  • Jag litar på få och blir jag sviken ifrågasätter jag alla runt om mig.
  • Jag har svårt för omställningar och saker som att flytta.
  • Jag ogillar att flyga men glömmer bort det när jag får chansen att åka dit jag vill och kommer ihåg det när jag måste vända tillbaka.
  • Glass löser alla problem, särskilt om man äter den med gaffel direkt ur paktet.
  • Jag har svårt för närhet.
  • Jag pratar antagligen för mycket eller för lite.
  • Jag är född i fel världsdel.

Hey you,

Stack just fötterna under fårskinnspläden i hopp om att det ska bli lite varmare. Samtidigt försöker jag förstå varför jag och mamma inte har några fårskinn hemma när det är så förbaskat skönt och varmt! Kalle har lagt sig för att sova lite i soffan och när jag ser honom vill jag också sova. Nu när han dessutom har på sig sin fleecepyjamas så ser det ännu mer mysigt ut. Det är nästan så att jag vill bli liten igen och krypa ner någonstans bara för att bli ompysslad.

Jag saknar Cihan. Jag saknar honom på det viset att han inte är nära och då menar jag inte att han sitter klistrad bredvid mig utan snarare hans närvaro i lägenheten. Bara vetskapen att han finns där någonstans, känslan att inte vara ensam. Det är tyst utan musiken som inte är densamma här och även om jag ser det positiva med att vara här så är det tungt. På samma sätt antar jag att det är lite nyttigt att vi kanske är isär lite då jag inte tror att det kan skada bara det inte blir allt för länge.

Då och då skulle det bara vara skönt att kunna luta sig tillbaka och känna värmen av någon annan (och inte vem som helst nu,) och finna det andra paret fötter under täcket, eller diskutera vem som ska göra vad när det kommer till frukosten.

Seni özledim.


Cok Soguk

Vaknade i morse av att Kalle och Åsa kom förbi och råkade höra att Åsa skulle iväg på jobbet så jag gastade yrvaket "Kalle kan stanna hos mig!" Och så blev det! Vi har gosat och myst, samt promenerat lite och Kalle har gjort sitt. Mamma skjutsade mig till pappa där jag matade Kurry som inte ville gå ut så han fick stanna inne, efter det stannade vi till hos Ella lite och nu sitter jag hemma hos Åsa och lånar henne internet som är gratis just nu. Det är betydligt varmare här än hos pappa och så närmare, sen så har jag ju Kalle som sällskap!

Igår lyckades jag komma åt knappen som stänger av allt annat än autopiloten. Jag orkade helt enkelt inte tänka, och knappt prata heller. På ett sätt var det rätt skönt men de kom i kapp senare på kvällen. Kanske berodde det lite på de halvt otäcka drömmarna jag drömde när jag väl sov. Jag fick knivar stuckna i mina händer, rakt igenom och när jag skulle ropa på hjälp hade jag ingen natten till idag iaf.

Jag drömmer även om Anemone. Att hon är kvar, levande och att jag rider henne igen. Allt är som det är i verkligheten annars. Jag har nyss kommit hit från Turkiet, jag ska tillbaka men under tiden jag är hemma ska jag ta hand om henne. Varför? Jag förstår inte riktigt men jag antar att det bara är en dröm.

Gluttar lite på Tv samtidigt som jag sitter här (Åsas tips) och just nu är det Stjärnor På Is. Svensk tv börjar bli aningens tråkig må jag säga, eller Tv i överhuvudtaget. Visst, jag ser en del Tv på kvällarna men det är mest kriminalserier som CSI och NCIS. Det som faktist är positivt är att jag förstår allt och inte bara 50 procent av innehållet!


Bilder

    
    

I miss it.

Hej du,


It's really cold without you,
I hate the phone
 and how important it is.
I miss You.

I'd give my all

Jag har tappat intresse för Idol, vilket kanske inte är så konstigt då jag bara sett ett avsnitt tidigare. Msn är dum och vill inte riktigt fungera och Kalle sover. Letade efter en bild på Kalle här på datorn men det fanns bara på hans syster.

Jag funderar på att gå hem till mamma och krypa ner under mitt varma täcke och fortsätta hålla tankarna under kontroll. Fast, när mörkret faller brukar det vara svårt och det blir allt svårare att sova. Jag letar efter ett annat par fötter med mina egna och vrider och vänder. Kanske går det bättre ikväll när jag hållit igång stora delar av dagen då jag hjälpte mamma att städa. Och Cihan skulle väl få en chock om han visste jag lagade maten även ikväll. Okej, Hasse hjälpte till men iaf! Jag är aningens chockad med tanke på vad som ansågs om min matlagning för bara ett år sedan... Höhö, låt oss bara säga att jag börjar bli rätt bra!

Och ja, sa jag att jag varit här en vecka nu? Kanske inte men så är fallet. Nu är det bara att vänta tills det gått ännu en vecka och förhoppningsvis behövs jag någonstans i några dagar då. Håll tummarna för mig!

Min solstråle

Åsa är borta och jag är frivillig hundvakt. Ja, jag bad om det för han är så söt! Kan man annat än att skratta när en liten varelse bara skuttar och tjuter av glädje då man kommer innanför dörren? Vi har nu gått en promenad och Kalle gjorde sitt och lite till mellan skuttandet. Nu så har han krypit till kojs och är lagomt söt i soffan!

...

Jag blev just rädd och tappade andan. och det finns ingen runt mig som kan ge mig lugnet och säga att allt kommer att ordna sig. Luft. Nu.


Kom in nu kattskrälle!

Pappa och Lena är i Uppsala' det ar anledningen till att jag är här. Katten vägrade komma när jag ropade och förhoppningsvis kommer han innan jag går vilket är snart. Väggarna börjar krypa närmare i huset och just detta borde jag väl ta tag i. Men det är svårt och jag vet inte hur eller var jag ska börja. Det känns inte heller som den rätta tiden på året för jag vet ju hur det brukar sluta.

Annars väntar jag på jobb. på ett sätt är det skönt att ingen ringt dessa dagar för det har varit väldigt konstigt överallt. Det enda som hängrat har varit sängen för att vara ärlig och inte för att jag är trött och vill sova utan därför att det är tryggt. Det är mitt. Men bara för att den hägrat så betyder det inte att jag stått emot frestelsen. jag vet att om jag börjar så tar jag mig aldrig upp och jag kommer äta upp mig själv.

Nej, det börjar bli kallt i huset och jag vill hem till mamma. Går jag längre i tanken vill jag hem hem men det kommer. Med tiden så är jag påväg hem. Det är ju skönt att vara hos mamma lite också, nu när hon är friskare och mår bättre så går allt mycket bättre. Och hon förstår, hon är rak på sak utan att lind ain sanningar och hon ger mig en uppväckande tanke om det behövs.

Torsdag

Jag blir snudd på galen. Jag ingen aning om vad jag ska göra med det som ligger i mina händer just nu och inte heller kan jag bestämma migom det är så att jag överhuvudtaget SKA bry mig. Iaf, skit i detta nu för här komme rinformation om min väldigt intressanta dag.

Somnade där vid lagom tid 05.30. Det gick helt enkelt bara inte att sova och lakanen är praktaist taget utnötta efter allt vändande och vridande. Som jag alltid gör skämdes jag ordentligt när jag vaknade där efter 11 och steg upp. Mamma och Hasse var i skogen och plockade svamp så jag hade nog kunnat lega längre men iaf.

Sen har jag faktist ingen aning om vad jag gjorde, förrän eftermiddagen då jag (Ja, jag!) lagade middag. Jag vet i tusan vad jag ska kalla det men det var räkor och svamp och gränsaker i och både mamma och Hasse åt. Jag som varken äter svamp eller räkor åt fullkornsgröt.

Självklart är detta inte allt. Mellan alla dessa moment så har jag tänkt och vridit och dunkat huvvudet i väggen, fubderat på att avlägsna den del av hjärnan som gör att jag inte akn sluta vrida och vända. Varför kan saker och ting inte bara vara enkelt?

Spökhus

Jag kom just på att sitter i ett av Robertsfors äldsta hus. På andra sidan väggen är det ett gammalt museum uppbyggt som hemmen här såg ut för hundra år sedan, mer. Det lite halvläskiga var att när jag och Kalle kom hit för ett tag sedan stod dörren till museumet öppen, lite på glänt som om någon bara dragit igen den. Klokt nog ignorade jag det och gick bara in till Åsa utan att varken titta in eller stänga dörren. (Den här dörren står normalt inte olåst vad jag vet.)

Säga vad man vill om att tro på spöken och sådant (låter det barnsligt när man uttrycker det så?) men i husen häromkring börjar man undra ibland. Första året i lägenheten mamma bor i nu, också i ett av de äldsta husen här, kunde  jag inte röra elkontakterna i köket utan att få stötar vilket ingen annan fick. Jag skulle kunna nämna andra saker men jag vill inte låta för knäpp eller halvt svävande.

Tror ni det är möjligt att spöken finns? Eller är det bara fantasi? En utveckling till kanske ett annat ämne; finns det liv efter döden? Och isf, vilket sorts liv är det?

Mindeating

Jag sitter och funderar på vad det är som gör att det blir allt svårare att komma hit igen. Men jag inte, kanske är det jag själv som gör det svårt även om jag inte riktigt tycker att jag förtjänar dessa raseriutbrott för ingenting.

Jag har hållit mig hos mamma de senaste dagarna då det är lugnast. Inga bråk, inga tjaf¨s och inga diskussioner som går överstyr och trycker ner mig i skorna. Sist klippte jag av och stängde dörren hårt efter mig. Jag behöver ingen mer skit, jag behöver inte höra vilken dålig människa jag är. (Min självbild är inte så enorm att den behöver göras ännu mindre.)

Nej, jag vet inte om det är meningen att jag ska vara här då det inte spelar någon roll alls vad eller hur jag gör. Det gör ont att vara slagpåse för någon som varit så viktig. Men tider förändras, likaså gör människor.


Dag 4

Idag är min fjärde dag här. I morse var jag duktig och duschade samt åt frukost helt ensam för att sedan kanske inte göra så mycket. Mamma och Hasse var i skogen och plockade svamp och kom hem med en massa stinkande små saker som alla utom jag uppskattar men det är bra göra för dom.

Åsa kom förbi och fikade lite sedan följde jag henne hem till sig där hon visade hur hennes nya internet funkar (det är hos henne jag är nu). Jag tog med mig Kalle hem då hon åkte till jobbet och det var bra mysigt. Han är lite småknäpp men vad kan man förvänta sig om en liten nakenhund?

Vad mer? Jag tänker otroligt mycket och kanske hade jag rätt känsla när jag satt i köket och stirrade rakt in i de stängda köksluckorna. Det har gått 4 dagar och redan har jag lyckats med att få två knytnävar i solar plexus. Ber jag om det? Har jag förtjänat dessa? Om så, okej. Jag kan ta det men isf vill jag veta det ama anlimiyorum.


Hejdå

Det gör ont, såpass att jag ska dra mig mot mamma och kanske ringa Anna. Fan också, fan. I need to go home to you.

Things don't change

Ja, jag är kalla Sverige. Det är... konstigt och dagarna är långa. Ärligt har jag inte så mycket att säga annat än att jag saknar Cihan och det är något jag inte riktigt klarar av.

Hoppas på att få hoppa in på lite jobb när tillfälle ges. Annars är jag fri om någon känner för att se min fula nuna.

Jag lovar, snart ska jag vara tyst.

Okej, jag har just last igenom en massa gamla blogg inlagg. Nar jag kom till mıdsommar sa hande ngt inom mıg och en kvanaden kansla tog tag i mıtt ınre (allt för att vara poetisk). Det ar jul snart. Fucking Christmas. Och jag vill inte. Jag vet direkt att jag inte vill, och i ar vill jag inte ens försöka men jag antar att jag kommer bli tvingad till det iaf.  

Ja, det sjlava yttre av det hela ar val fint. Familjen samlas, ater och spenderar tid tillsammans bla bla bla bla blabla. Innifran da? Innifran ar det ett jakla rannande mellan olika hus och plaster och hem och paklistrade leenden och have a fucking nice shit christmas.

Det ger mig mer att bara ata en normal middag tillsammans utan tjafs och kalla tysta minuter an att latsas att man gillar maten och att allt ar sa trevligt och bra. Nej, jag ar installd. Nar jag kan sa ska jag stalla in julen.

Soğuk

Eh, ja jag uppdaterar som en galning nu, bara för att jag har tillgang till internet. Jag fryser aningens trots att vi ar inomhus men oftast ar det inte sa varmt i ett djbas vilket ar ratt förstaeligt. Har last nagra bloggar och uppdaterat mig lite pa den fronten men allt verkar vara som det var för sadar 3 manader sedan. Hander det aldrig ngt nytt?

Vad mer? Inte allt för mycket, jag börjar bli trött. Jag vet inte varför men min energi tar slut betydligt snabbare efter att jag var sjuk i alanya (det var allt fran feber fran och till, samt ett gang förkylningar som pagick i en manad kanske?) Sedan vi kom till Trabzon blev det battre men energin bara tar slut och det irriterar mig.

Jag vet vad manga skulle saga, att jag ar förslöad, att jag ater daligt (dem har inte sett hur jag ater har) men jag tror inte det, det ar inte pa det viset. Bade linda och Cihan papekar att jag borde ga till doktorn men jag undviker det sa lange jag bara kan. Jag menar, febern ar borta sa det ar ju typ bra om det ınte vore för det ovan. Men men, det ger sıg val.

Klockan börjar narma sıg 3 nu, sa snarta ker vi nog hem. Cşhans kompıs har lovat att köra oss da hem ar ca 15 mın med bil bort. Da ska Cihan fa laga mat at mıg, eller ngt. Det tycker jag later bra.

Var ska man stalla sig?

Okej, denna tanke ar aningens okompleterad men kankse ni fattar iaf.

Jag undrar bara, om man ska tycka synd om de som verkligen löper linan ut nar det galler att göra allt för att tjana pengar? Pengar som man behöver för utbildning och för att överhuvudtaget kunna leva? Finns det en ursakt för allt?

Jag har bestamt mig

Ja, jag har bestamt mig för att sa lange jag ar har ska jag vara har. Och det gör faktist att det kanns mindre panikslaget att lamna landet (aven om det da inte ar landet jag ar har för). Visst branner det nar jag tanker pa det men jag tillater inte paniken att ta över. Och i Sverige ska jag endast ata en sak -  kanelbullar.

Just nu ar vi hos en kompis till Cihan, pa hans jobb. Sjalvklart ar denne ocksa Dj och just nu sitter jag i hans cabin som ar lika stort som min mammas sovrum (och större an mitt och Cihans rum) samt högt upp sa man ser hela dansgolvet. Inte illa, inte illa! Cihans föraldrar ar tillfalligt uppe i byn och egentligen skulle de ha kommit tillbaka idag nagon gang men de stannade kvar nagra dagar till. Detta ar faktist otroligt skönt da vi far vara ensamma nar vi ar hemme, ngt vi knappt kunde vara i Alanya. Det ar skönt, ja ska jag ta i och saga underbart?

Idag var vi pa det nya köpcentret har, vi har varit dar förut men anda. Forum ar gigantiskt och nar man tror det inte finns mer sa finns det dubblet sa mycket. Hittade antligen en kofta som jag velat ha i sadar ett ar nu sa nu tycker jag om YKM Sport! Efter detta akte ner till centrum och kakade lite. Det var en salladsbuffe som inte finns i Sverige och jag ar fortfarande matt (pa salladsbuffe.)

Anyway, hur intressant detta nu var sa tar det slut. Maybe I ll be back. Bilmiyorum. 

RSS 2.0