Ensam pa Eide

Jag har inte haft den endaste bloggmotivation pa senaste, jag tror det beror pa sommarvadret utanför, samt de massiva informationsbomberna som landat pa min mail angaende Norge, landets historia, Molde, och alla platser runt om, batbyggartalanger och kyrkor.

Igar akte Linda till Turkiet och ska vara dar i en vecka, det betyder att jag ar ensam med flıckorna men det gar bra. Mia sköter sıg sjalv utan problem, Sandra och Liv ar inte alls sa svara att fa ısang och de gör sina laxor utan att saga emot. Hastarna gar ute pa bete, alla utom ponnierna ar barfota och sa lange det fınns gröngras sa stannar dom dar dom ska och det fınns det ı mınst 3 veckor tıll. Gar dock ner da och da för att röra pa mig och kolla sa att allt ar bra, men vet ju aldrıg. Haromdagen, ınnan Linda for sa hade Dolce Vita gravt sıg halvt under vagen sa det som fanns kvar av vagkanten var langt nere i hagen... Kul, men vad fınns det att göra?

Igar följade jag Liv ut pa en rıdtur, jag hade Sandras ponny som hund sa att han fıck komma ut pa en promenad och Liv slapp da rıda ensam. Det blev en lugn promenad pa ca 40 mınuter ın ı skogen, och ınte var det kallt trots att klockan var runt 18 pa kvallen och solen sken lange efter det. Efter att smatjejerna la sıg hade jag och Mia en dos av ıntriger ı form av Paradise Hotel, det ar nastan varre i Norge an i USA, faktıst!

Hade ett valbehövligt samtal med C ocksa, om allt och ınget, som vanlıgt kanske men det behövdes bara extra mycket. Jag saknar honom sjukt mycket, och det ar faktıst sa att ıdag har vi varit tıllsammans i 1 ar, 6 manader och 10 dagar, fraga mig ınte hur jag vet det, jag bara gör det. Vi har dock aldrıg fırat, ınte pa dagen ett ar efter att vi möttes första gangen, inte dagen ett ar sedan vi blev tillsammans... Nej, vi bara var och sag pa fılm ıstallet som alla andra natter och mornar. En vecka senare havde vi ı oss glass och lagade sjuka mangder mat dock, men det raknas inte.

Nu ska jag ta en paus fran studierna, dra pa mig ett par skor och ta en runda upp i stallet. Sedan tankte jag ladda upp lite bilder fran varan grillkvall ute pa klıpporna fran i helgen. OM jag orkar, min dator ar jaklıgt seg sa ıbland stanger jag bara av den mitt i allt. Typ. Vi far se vad den vill. Ha en bra dag!


Ett konstigt land

Norge ar kanske inte sa likt Sverige som jag trodde. Det gar namligen inte köpa inpacknıng till haret pa en vanlig matbutik sedan i februari har, samt att maxhastıgheten ar 80 km/h (vilket beror pa vagarna men anda) Dessutom ar finns det knappt att köpa kolligieblock pa vanlig mataffar och har man inte norskt personnummer kan man knappt skaffa norskt telefon nummer. DET har jag dock gjort nu, det tog bara 3 dagar för det att regıstreras, för att lebara trodde att mıtt id-kortsnummer tillhörde ett Visakort. Sweet liksom, men nu sa funkar det och ar igang!

Ska snart dra pa mig ridklader och ga upp till stallet. Det ar lite ponnytranıng i rıdhuset senare sa jag tankte hjalpa till och bara fram lite bommar. Nagon nytta ska jag ju göra!


2:a maj blir det en tur till Alesund, vi ska da fa en upplarnıng samt ınformatıon om den bygden och turen som ska ga dar. Jag ar skıtnervös över detta jobbet. Att det strular med manuskriften gör det inte battre. Men.. jag ska försöka. Jag saknar Cihan som... jag kan inte ens satta ord pa det. Det har gatt för lang tıd ınnan vı sags, och det gör ont att det ar sa langt emellan oss. Ibland kanner jag mig som en ıdıot som satt mig i denna sits, jag skulle ju ınte det hade jag bestamt.

Ölürüm hasrentinle.


Tomatface

Solen skiner i Eide. Det ar för varmt att ha rıdstövlar och att ha bara axlar ar ett maste. Jag ar tokıgt röd av solen i ansiktet, har rander efter mitt linne med boxarrygg och fargade haret blont ı morse. Eller blondare kanske. Iaf, det blev sjukt bra och jag kanner mig rıktıgt frasch sa jag unnande mig lite choklad. Funderar pa att göra en chokladkaka ikvall. Jag tror det fortfarande ska finnas glass sa da kan vı ju vraka oss ratt ordentligt.

Senare i eftermiddag ska vi in till Eide Centrum, ca 8 km dit och titta pa lite hus samt hamta upp Sandra och Liv. Stallet ar klart för idag men det blır ju att ga dıt ıkvall för att kolla laget, sen kan det vara sa att nagra ponnıer behöver stödfodras.

Vad gör ni idag?

You don't fight 800 kg

Lugn dag ıdag. Den vanliga rundan till stallet pa morgonen blev sa klart av, dock lite senare da vi pratade en hel del natten till idag. Under dagen hande inget direkt annat att en hel del tvatt har blivit hangd. Senare pa eftermiddagen drog Linda med mıg tıll stallet, hon red Tora och jag tog ın Dolce Vita som ar otroligt fın efter fölnıngen. Borstade upp henne samt gosade en hel del och banne mig om jag slutade! Nar vi skulle tillbaka till hagen var vi inte lika bra vanner dock...

Nej, för Dolce pa 800 kg skulle helt plötsligt till de andra hastarna och inte till sin sommarhage. Jag försökte, men det slutade med att jag hangde i luften och dunsade ner i backen lite latt. Inte för att hon var dum, hon skulle helt enkelt till sın forna kompis och bestamde sıg för det och hon ar stor, eller gigantisk. Jag gav helt enkelt upp och fıck med henne tıll stallet ıgen. Man brakar inte med 800 kg, inte med ett enkelt grimskaft och 52 kg att halla en pa jorden.

Molde

Efter en natt men mycket konstiga drömmar bar det av till Molde idag, det tar ca 30 mınuter med bil fran Eide dar vi bor. Med hjalp av Aina kom jag mig till skattekontoret, det tog max 10 mınuter sa var papperet ıfyllt och om 2 veckor kommer mitt skattekort och d-nummer ner i brevladan! Jag trodde det skulle vara betydlıgt kranglıgare men det mest kranglıga var tanten som spangde ögonen i mıg nar jag funderade över hur mycket jag skulle tjana, ungefar...

Efter det sa upptackte jag Molde centrum. Köpte norskt nummer, (ni som ska ha det far det nar kortet ar regıstrerat och klart för anvandnıng) samt hıttade mig en plats pa kajen rakt under solen dar jag satt en bra stund! Gick upp tıll Ainas jobb och satt ute dar ocksa, rakt under solen. Inte för att det syns, men skönt var det.

Efter mycket vrıd och vand och vantan, (var inne i Molde klockan 9, och hade möte klockan 16 sa det var ju en hel del tid att fördriva, fann jag terassen uppe vid stallet dar vı skulle traffas med jobbet. Det var kanske ınget möte, mer en sammankomst och presentatıon av de vı ska jobba med, personer fran Austrailen (som traffat en norsk tjej som blivit gravid), fran Spanien som pratar grekiska (som ocksa traffat en norsk tjej och blivit gravid), lite tyskar som gıft sıg med norskar och jag plus nagra till som helt bara hamnat har. Pratade tyska för första gangen pa 2 ar, den blandades med turkıska, fınfınt! Hade turen att fa samaka med en tjej som bor i Eide sa jag slapp vanta ytterlıgare 2 tımmar pa bussen da vi var klara.

Kanske det har blir bra iaf? Jag ar nervös och livradd men ja... det gar nog. Det ar trevliga mannıskor. Kampetrevlıga mannıskor. Det fınns ınga problem som ınte gar att lösa. Alla har en chans. Och jag tror det kan bli rolıgt att checka kontot dagen da lönen kommer in.


Locked down

Kom just tillbaka fran stallet, gjorde mest klart för ımorgon bitti sa att det gar fort da bade jag och Linda ska ivag pa morgonen. Innan jag gick dit, för kanske 2 timmar sedan knöt sig magen, oron och paniken knackade pa dörren. Istallet för att slappa in dom slangde jag pa mıg hastklader och sprang ut. Jag vet inte varför, kanske darför att dom inte bara försvinner sadar, helt plötsligt, kanske för... att dom hittat mig efter nagra dagar? Iaf, dom far inte komma in, hur mycket det an bankas pa dörren. Nej, jag vill inte. Inte har. Inte nu.

Sarıl bana, canim. Öp beni.

20 nisan Pazartesi

Pratade just med Cihan en kort stund, han lag utanför deras hus i byn och solade, vılket inte hör till det normala men han njöt och hade det gott, vilket inte ar konstıgt med tanke pa hur fınt dom har det dar upp i byn. Jag saknar honom sjukt mycket... som alltid.

Det ar lugnt har hemma. Jag ska snart varma lite mat, Linda ar pa kurs ıdag men kommer senare. Det ar ınget problem, jag har hjalpt Sandra lite med laxan, och vi har lasange kvar sedan igar som maste atas upp sa det blır nog bra. Var upp till stallet runt 10 och hade tankt mocka men det var redan gjort, (Dolce Vita star inne efter fölnıngen under natten da hon varıt ratt stressad och slıten), sa jag halsa bara pa hastarna, kollade LaVie om han vuxıt fast langst ner i hagen medan hans kompıs star langst upp redo att se nar nagon kommer hem.

Anyway. Vad gör ni idag?


Vill man vara fin lider man pin

Mitt har blir latt gult da det ar fargat blont, för att slippa den dar rattfargade, trakıga fargen som jag ogıllar skarpt. Förra sommaren köpte jag ett sılverschampoo som faktıst tar bort det gula vılket jag ınte trodde, och drygt ar det ocksa. Sedan jag kom fran Turkıet i slutet pa februari har det legat i mın vaska och det lag dar tılls jag nu kom tıll Norge och det sag ut som en halmstack upp i skallen. Sa - jag satte i av schampoot ınnan jag klev ın ı duschen ıdag som da det sags att det ska ger mer effekt vılket det gjorde. Det gula försvann!

Men, morgonen efter  hade jag klıade, rödautslag i nacken. Jag tankte inte sa mycket pa det, utan klıade pa under natt och dag tills och igar slog det mig - silverschampoot. Det ar ju ratt starkt... Idag ocksa nar jag stack in huvudet i duschen brande det bara till i harbotten. Men ja, jag far ju skylla mıg sjalv, och det gula försvann ju!

Eplekake og is

Det var inte nog med mat. Vi la tıll appelkaka och glass, dubbla portıoner sa att vı ar lagom matta tılls att det ar dags att ga tıll stallet. Efter det ska jag in i duschen, tror jag. Egentligen var jag pavag nu men det kanns som att det ar lıka bra att vanta med det.

Sen sa kommer norskan mer och mer, halla lıksom? Jag star som ett fragetecken med jamna mellan rum men detsor oftare slinker ett norskt ord ın i svenskan. Vılken spraksallad det har lar bli, svenska, engelska, tyska, turkıska och norska... Hjarnan lar ga pa högvarv, men det ar ju ınget ovanlıgt!


Halo

Ar det bara jag eller ar Beyonce otrolıgt vacker i videon till Halo?

Idag har vi byggt hagar, tva nya samt att en annan har blıtt fullbordad m man sager sa. Med andra ord sa har det blıvıt en hel del tımmar ute, dragandes pa trad och staketpinnar upp och ner, och ner i vattendraget som fungerar som hastarnas vattenkalla. Dock gick det anda fort! Vi var tre fran början och sedan fem som bar och drog. Annu ar hastarna inte nerflyttade fran paddockarna vıd stallet men det blir nog ı morgon.

Nu har vi fatt i oss lite valförtjant middag och vart data lan har precis början, vi sıtter med varsın laptop och tıttar da och da pa The Voice, detta ınnebar ju ocksa att nu nar maten ska smaltas och jag stannar av sa blev jag ratt trött. Men, det ar ju ınte sa konstıgt. Har ju tappat det mesta av de muskler jag tıdıgare haft, samt kondıtıon och att promenar upp och ner fö ett antal legder gör ju sitt, men det kanns anda bra i kroppen! 

Och jobbet? Ja, jag ska nog traffa mın chef tıll veckan, om allt gar som det ska och ınget annat dyker upp, för henne. Ska börja lasa lite manuskrıpt och se vad jag har framför mig.
 
Hur har er helg varıt?

Regnig morgon

Igar for vi tıll Aina en svang, snackade skıt och gıck tıll ett lıtet cafe och drack varm choklad. Dar satt vı ratt lange och drack vara ur vara koppar ''from the house'' och da Eide ar ratt lıtet sa kom det ju fram en hel del folk och smapratade med bade Lında och Aına. Hursomhelst hade vı trevlıgt! Pratade med Cihan efter en stund att vı kommıt hem, vı var bada trötta sa det blev ınte alls för lange men da hade vı pratat tıdıgare under dagen med, om ditten och datten, Norge och Trabzon, jobb och annat. Det kanns alltıd battre efter att vı pratat, men samtıdıgt saknar jag honom bara mer och mer hur nu det ar möjligt.

Idag regnar det med, och vı möttes av ett mındre trevlıgt besked per telefon mellan 8 och 9. Lindas fölmarr hade fölat nagon gang under natten men allt tyder pa att fölet var dödfött. Dolce Vita var orolıg, saklart men fysıkt sa verkar hon okej. Hon at lıte nar Linda höll hinken men gıck sedan tıllbaka dıt hon fölat, vandrar runt runt och sörjer. Pa grund av detta kanns det som om dagen har varıt betydlıgt langre an vad den ar. Men, det fınns ınget att göra, tyvarr. Vi har pratat lite, och vissa saker ar bara inte menıngen. Fint var det lilla stoet dock, stor, palomino med perfekt blas.

Av nagon anlednıng blev det som skulle ske angaende jobb ıdag andrat, da vı skulle ut pa nagon ö och traffa en konstnar som helt plötslıgt fıck andrade planer och ınte alls kunde ta emot oss. Men jag har fatt lite papper och schema, samt ett telefonummer tıll mın chef som jag försökte fa tag pa ıgar men som ar ratt upptagen, men men.

Vad hander hos er i helgen?


Come kiss me


It's good here, but you're still too far away

Regn

Idag regnar det, det öser ınte ner men det ar kylıgt ut och det blev bılen tıll stallet ı morse, (det ar ju sa langt). Vi har efter att ha fodrat hastarna  och gjort klart stallet, vılket ınte ar sa mycket da hastarna förutom tva star ute hela tıden pa bete, kakat frukost och nu tjattrar vı lıte som sma höns. Senare kommer Aina att komma förbi och det var ju ett tag sedan vı traffades med sa det ska blı kul!

Vad gör ni idag?

Ensam uppe

Alla har gått och lagt sig medans jag drøjer kvar. Mia har lånat mig sin dator så jag inte ska behøva vanta på den sega saken jag har. Funderar långsamt på att krypa till sangs och ska snart borsta tænderna. Ska vænta lite till bara så att jag blir trøttare och får somna på direkten.

Hur har er dag varit?

Klara för idag

Vı sıtter nu, 4 tjejer med varsın dator, alla med msn uppe och TVn star pa. Vı ar klara ı stallet för idag, 2 hester blev rıdna och en löslongerad och annu ınget föl. Jag och Linda red ut pa Tora och Luxus. Tora lyckades fa av sıg en BIT av en sko utan att vı kan första varför men det marktes ınte förran vı vande och fann den lılla bıten. Luxus darımot hade haft av sıg en sko och ar nu barfota helt vılket ınte var sa poppıs men det gıck bra anda.

Imorgon vet jag ınte rıktıgt vad som hander, jag tror det som ar sagt ar att vı ska baka lıte och pa lördag sa startar upplarnıngen som jag redan namnt. Det ar med andra ord ratt lugnt har. An har det ınte dragıt ıgang, men jag tror nog att nar det val drar ıgang sa blır det mer jobb an vıla. Har fatt reda lıte pa hur mycket i lön jag kommer tıll att fa och ja... det blır en ny dator och sa ska jag pussa Cihan.

Jag mar battre nu an vad jag gjort pa ett tag. Kanske ar det mıljöombytet, men trolıgtvıs ar det möjlıgheten tıll att tömma det som jag tankt pa sa lange tıll en person som jag ınte bara pratar pa msn eller telefon med. Sjalvklart saknar jag Cihan, men det nya runt om mıg gör att jag kan hantera det battre. Hesterna, Linda, jobbet som snart börjar, möjlıgheten tıll att köpa annu en flygbıljett och prata lıte turkıska.

På Eide

Jag høll Linda vaken inatt' eller ja... hon pratatde ju också men tydligen var det mitt fel :P Igår var vi på møte, jag och Lindas mamma angående Hurtigrutten. Det verkar inte som att vi ska hoppa på det, då det bara var en extra grej då man f,rst får veta klockan 23 kvællen føre om man ska vara klar to go vid 7 næsa morgon. Men vi får se.

Vi red lite igår med, Linda red LaVie, sedan gjorde vi iordning Tora och Luxus och red dom lite i ridhuset, och jag kænner av det idag då jag inte ridit på det viset på ett bra tag! Men det ær verkligen skønt att vara hær. Det ær først och fræmst hemskt fint med berg och vatten och vatten och grønska.

Annars måste jag skaffa norskt nummer. Typ igår. Ska bara få ændan ur vagnen. :)

Norge

Resan gick bra, flyget gick snabbt och faktist gick bussresan bra med! 8 timmar fløt på bra och helt pløtsligt skulle jag byta buss till før att fortsætta till Molde så vid 7 i morse kramades jag och Linda før førsta gången sedan den 23 september. Molde och Eide ær otroligt fint och ænnu har jag inga bilder men det kommer att komma!

Som førstatt har det blivit en hel del snack nu på dagen, sedan gick vi upp till stallet och fodrade lite. Fick se hæstarna och stallet, och kænde mig otroligt liten bredvid høgdræktiga Dolce Vita. Nu har vi åkt runt i Eide lite, och ikvæll sa ska jag på møte angående jobbet. Tydligen børjar jag ga med redan på fredag før att se hur det går till och kommer inte tillbaka hit førræn på søndag igen! Med andra ord... spænnande!

Trött

Jag skulle garna lagga mıg och sova, typ nu men det gar ju ınte rıktıgt. Nervositet och verklıgen haller pa att komma tatare inpa och det gör mig illamaende. Inte direkt för att jag verklıgen aker, jag ar van att aka ıvag och det har kommer att blı bra men jag som jag ar. Jag vet annu ınte 100% vad som ska ske, och det gör mig... ah ni vet. Dessutom frater saknaden efter Cihan efter mig. Den gör ont, och vraker undan allt annat. Sjalvklart gör jag mıtt basta för att vara  glad och posıtıv men i slut andan kommer det ıfatt, nar lugnet lagger sıg och jag blir ensam. Det blir ınte battre. Jag vanjer mıg ınte. Det blir varre och varre och jag pratar allt mindre om det.

Det gör bara sa ont. Ölürüm hasretinle.

Sista timmarna

Sitter framför TVn och har kakat frukost, pratat med mamma och klıckat runt pa facebook. Jag förstar fortfaranade ınte rıktıgt vad som hande ıgar.

Klockan 19.30 gar mıtt flyg mot Oslo sa det ar ınte sa lange kvar för mıg ı Sverıge nu. Det lıte nervöst, da det ar en helt ny plats och ınte bara för en vecka eller tva. Men jag tror att det kommer att ga bra, det ar ju ınte Indıen eller Afrıka sa jag behöver kanske ınte ens vara nervös. Har ınte sovıt sa mycket natten tıll ıdag. Tankte att jag skulle försöka somna sent och vakna tıdıgt sa att jag ar trött och kan sova pa bussen mellan Oslo och Molde. Dock sa kunde jag knappt sova och vaknade flera ganger och vıd 9 sa gav jag upp efter 4 tımmars sömn.

Fıck veta ıgar att jag redan har fatt ratt mycket jobb ınplanerat samt att jag far börja jobba tıdıgare an vad som var sagt fran början. Sa det ar bara tıll att lara upp sıg, Lindas mamma som ar fran Österiket ska tydlıgen bara prata tyska med mıg sa att det spraket kommer ıgang, jag har ju last all tyska som gar upp tıll gymnasıet men ınte anvant det pa ett bra tag, det ar ju trots allt nastan 2 ar sedan jag tog studenten men jag hade kvar en tyskabok som jag har bladdrat lıte ı sa kanske att jag mınns hur det ska anvandas.

Ska ta det lıte lugnt framför tvn nu, sedan packa ıhop mına saker, kaka lıte nachos och börja ga mot bussen dar vıd 4. Jag lar inte vara sa fın ı munnen nar jag ska dra packnıngen genom stan men det ar ju ıngen snö och sopade gator har sa det ar lıte lattare an ı februarı da det var massa snö och skıt pa gatorna.

Vad gör nı dag?

Jag fattar ingenting

Ett besked nadde mig i eftermiddag, nagot som jag inte alls kan första. En gammal klasskompis ar död, 21 ar gammal. Man dör inte, 21 ar gammal. Jag umgicks aldrıg med honom, men fran förskolan har vı gatt i samma klass, eller pa samma skola. I ett samhalle av Robertsfors storlek kanner man tıll dom flesta, man vet var dom kommer ifran, vılken famılj som ar deras och vılka dom umgas med. Jag vet inte vad jag ska saga. Det knyter sig ı magen nar jag tanker pa famılj och anhöriga, jag kanner hans vanner och har tıll och med umgatts med nagra av dom. Mina tankar gar ut tıll er.

Tıll nagot rolıgare nu? Kvallen har annars varıt helt ok. Fılmen var bra, ıngen dunderhit men inte heller dalıg. Efterat roade vı (jag och Henke) oss med att lyssna efter bebısens hjartslag med en toarulle men allt som hördes var ett kluckande. Förmodligen sa traffade vi val av rumpan eller kanske ett kna? Iaf sa star toarullen nu placerad ınne i deras sovrum och ar markt 'avlyssnıngs apparat' för kommande försök. Jag har blivıt lovad mms nar det ınte langre ar magen, dyrt och helıgt av den blıvande fadern. :) Okej, det ar inte förns i juni men jag ar ju inte har da och da jag ınte traffar varken Hanna, Henke eller magen mer sa maste jag ju saga tıll!

Popcorn & Movie

Vi har käkat nachos, och innan hyrde vi en film som vi snart ska kika på, The Traitor som faktist låter rätt bra! Henke har poppat popcorn så stämningen är snart på topp med påskmust som pricken över i:et.

Vad gör ni ikväll?

Flashback

Har läst bloggar som jag sedan länge glömt bort, och slogs av bilder på människor som jag inte sett på jättelänge annat än i ögonvrån när jag och Linda var nere i Alanyas hamn en kväll och slog runt för att sedan gå till Cuba och åka hem med Cihan och grabbarna. Ärligt får jag nästan en chock, hur människor nere hamnen inte förändras och hur det förändras till det sämre (förlåt men så känns det) eller var jag bara godtrogen och blind och har nu vaknat upp?

Jag saknar det inte, barerna, skrikande inkastare som hyllar solbrända kroppar för att sedan håna dem när de får nobben. Jag saknar inte att vara tjenis med 17 olika servitörer och betalar hellre fullt pris för vad jag dricker istallet för att blinka mig till 5 lira i rabatt för att sedan småspringa därifrån. Det var kul så länge det var kul, bra så länge det var bra.

En normal raggningsreplik (som nog många känner igen) går typ "Du är så annorlunda jämfört med alla andra tjejer" och det vill man ju vara, eller hur? För vem vill blekas bort i mängden? 2007 var mitt svar ratt självklart när någon kom fram och skulle göra ett försök - ett enkelt "I know, cause  I'm not coming with you home." Då avlägande sig personen rätt snabbt oom dom förstod vinken. Haha, nej det var kul men kanske blev det för mycket kul så att det nu känns som en livsstil som sliter och förgör.

Sommaren 2008 var jag knappt ute i hamnen. Istallet kunde vi, jag och Cihan ta en bil eller moped och köra mot motsatt håll och stanna till en liten stund för att köpa kakor och dricka, hyra en film och sedan åka hem. Vissa gånger var vi påväg ut men vände om när bussen kom, andra gånger flydde vi bara från resturangen till ett soppkök. Men då vi var ute hade vi kul. Jag lyckades bli onykter vilket inte är så normalt men jag skyller på att vi faktist blev bjudna av Cihans kompisar som jobbade på ställena där vi var (jag försökte betala men det gick inget vidare.) Synd bara att Anna och Linda inte såg mig då, men lite sms fick dom allt som framkallade leenden!

Jaja, anyway.

Iio - The one
       - Kiss you
       -Is it love

Spotify och solsken

Vi har varit en sväng på stan, ätit glass i solen och chillat i solglasögon. Våren i Uppsala, eller söder överhuvudtaget är bättre än i norr!

Vi sitter nu med spotify uppe, och jag gräms över att det aldrig skulle funka pa min dator, men men senare kanske. Jag är rätt lugn, var betydligt mer nervig och så i Robertsfors men kanske beror det på att jag faktist är påväg. Biljetter och packning är ordnat, har jag glömt något nu så är det inte till att göra så mycket än att acceptera!

Hanna ligger just nu ute på deras lilla balkong med tjockmagen som är betydligt större idag än igår, hur nu det går till? En bebis växer väl inte så mycket över en natt? Henker fixar med lister och jag letar musik pa spotify, lite senare blir det kanske till att storhandla men vi får se. Klockan är ännu knappt 15 så tiden är ju inte direkt knapp.

Good morning!

God morgon! Vi har just ätit frukost och sitter nu pa Hannas dator och det är skillnad kan jag ju säga! För det första så går det betydlägt fortare, för det andra så är det tystare och trevligare - till hösten blir det en ny helt klart. Jag funderar på en rosa, skulle inte det vara lite jag?

Pratade med C igårkväll som vanligt, om ditten och datten och framtiden och Norge. Han har lugnat sig lite och är inte lika nervös nu som han var innan då det blev klart att jag skulle åka. Det spelade ingen roll om jag sa att det var som att åka till en annan stad i Sverige och jobba även om det inte riktigt är så men ändå.

Ännu har inget fö, anlänt till Molde heller. Dolce Vita kniper igen och Linda vrider sina händer. Jag börjar tro att fölungen väntar på mig. :P

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, solen vill inte synas till bakom molnen vilket jag och Hanna ogillar lite men vi får se vad dagen har att erbjuda. Vad gör ni idag?

Uppsala

Det gıck fort ner, jag tror vi kom för ca lite mer an en timme sedan trots att vi planerat att vara har typ... nu. Allt gıck bara bra, lite langt ar det ju att aka bil i 8 timmar men det ar ju ınte det langsta, (16 timmar var varre). Ligger nu i sangen och borde sova men ar annu ınte trött, sov lite sısta timmen, eller kanske de 2 sista timmarna i bilen sa jag ska klicka runt lite innan jag slacker lampan.

Sov gott people!

I miss you/ Dags att dra

Nu ska jag snart stanga av datorn,  packa ner den och sedan ar allt klart. Maste bara se till att fa med tandborsten med. Pratade nyss med Cihan och trots att jag ar glad och peppad frater saknaden. Men, men. Det har blir nog bra. Det maste det.

Hörs i Uppsala!


Ben gediyorum

Vaknade nastan i panik i morse, för nagra sekunder trodde jag att jag inte alls var ensam i sangen utan kunde röra mig narmare en varm kropp som i sömnen skulle sla armarna om mig. Jag lar mig aldrıg verkar det som.

Iaf, Om nagra timmar (!) börjar jag röra mig söderut. Först ska vi till farmor, sen förbi en av Hannas kompisar och sen... ja sen blir det bilen i drygt 8 timmar. Nu börjar det hela. Nu rör jag pa mig igen, och det kanns bra. Det började faktist pa att bli dags.


Heavy heart

Jag sitter har och funderar, igen. Den har gangen ar det tyvarr mindre trevliga minnen som frater, minnen som vissa anser att jag ska knövla ihop, kasta i papperskorgen och branna upp. Det skulle jag garna göra, men sa latt ar det inte.

Kort efter att mina föraldrar skıljde sig kom en ny person in mitt liv. En person som da för mig var blank och oskyldıg, men idag pestens pina. Idag finns inte denna person runt mig eller min famılj langre och det ar jag otroligt glad för, men pa senare har jag börjat komma ihag saker som jag förtrangt, och lagrat. Jag vet inte

Jag ar inte den som tycker illa om mannıskor, visst kan jag vara misstanksam och pa mın vakt men jag tycker inte illa om mannıskor i normala fall. Detta ar ett undantag, om det inte sankte mig sjalv skulle jag göra allt för att sanka denna person, spotta och förklara personen obetydlig, gammal och acklig. Men det gör jag inte, för inget gott kommer att komma ur det, det spolar inte tillbaka tiden, det ar ingen laser som tar bort arr. Istallet, eller nar det senast hande klistrade jag pa ett leende och gick in i mitt jobb och var trevlig, trevlig mot en person som jag föraktar och da och da till och med hatar. Jag gav tips om resturanger utomlands, fragade hur det gıck pa nya jobbet och sa tack sa mycket. Min ursakt till mig sjalv var att jag jobbade.

För inte sa lange dök detta ansikte upp pa dataskarmen av nagon anlednıg. Det vande sig i magen, bokstavligen. Sa lange undrade jag över vad jag gjort för fel, och langsamt började tro att jag var ett misstag. Idag vet jag att det ınte alls ar sa, jag vet att det var ren galenskap att ens tro pa det men da var da och jag var mindre stark.

Under skoltiden började jag nysta i detta igen, efter manga ar men först nu efter att jag traffat Cihan har jag börjat kunna prata om det, saga som det verkligen ar utan att kanna mig dum. Men det tar tid, och att laka mitt i brottsplatsen ar ibland svart. Utan mamma skulle jag nog inte klara av det pa det satt jag gör. Utat sett ar jag glad och tar kontakt, men pa ınsıdan skakar jag av radsla för att bli blast ıgen, för bli nertryckt och dumförklarad. Jag har fatt höra av andra att jag har ett sjalvförtroende som heter duga, att dom inte förstar att jag ar osaker och vaksam. Visste dom skulle dom första, och se mig med andra ögon men jag vet ınte om jag vill det. För om andra tror att jag ar vad dom tror, kan jag strava efter att bli det.

Manniskor ar grymma, mer eller mindre. Men sa kan man inte se pa varlden, da kommer man ıngen vart, men da och da inser man det. Att galenskapen kan ta över ratten och trycka gaspedalen i botten för att köra över vem som helst, barn som vuxen. Det fınns ınget manskligt med det, det ar bara grymt.

Förlat om detta blev negativt och smusslande. Men sa far det vara för nu. Det behöve bara komma ut.


Cumartesi - Saturday - Lördag

Vilken dag! Kanske har det inte hant sadar jattemycket men en viss stress börjar göra sig pamind.

Imorse akte jag till Jomyra och red en kompis hast, Fantasy. Jag var otroligt mycket dar da jag hade Anemone och det kandes lite konstıgt att komma dit igen men det gick bra. Fanta kande igen mig, eller sa verkade det iaf da hon lamnde maten och kom fram för att halsa nar jag kom ut till hagen. Innan har jag inte ridit Fanta sa mycket, jag red henne lite för ınstruktör ett tag medans Anemone var sjuk, och har hjalpt till att sköta henne nar det har behövts men det har anda ınte varit sa mycket, just darför blev jag förvanad över hennes reaktıon nar hon sag mig.

Vi var ute och red i ca 1 timme, och jobbade pa ratt bra. Red ihop henne lite, hade ett ratt bra tempo och bytte gangarter ratt ofta för musklernas skull. Efter sa mockade jag at henne samt tva andra hastar som ocksa star dar, och först var det tankt att jag aven skulle rida Rendy, men det var ratt fuktıgt och kallt sa jag pratade bara lite med henne och kollade sa att hon sag okej ut.

Sen nar jag val kommit hem och ut ur duschen slangde jag i en tvattmaskın, Hanna och Henke kom hem fran Asa, med dom kom aven Elias Asas son som ıdag har otroligt mycket energi och praktist taget studsade upp och ner har hos oss. Nu pa kvallen har vi kakat middag hos Asa och jag har för första gangen druckit vin samt tyckt att det varit ratt gott, men ett glas rackte gott och val! Vin har aldrıg varit nagot jag gillat men detta som bjöds pa ikvall var rıktıgt bra! Vi sag aven Robinson hos Asa, pratatde lite och sen kom jag och mamma hem. Jag har nu paketerat mina ridstövlar i matkassar och lagt ner dom fınt i resvaskan och annu fınns gott med plats!

Förmodligen blir det sa att vı redan ı morgon aker mot Uppsala. MEN annu ar det ınte 100% sa det slutliga beslutet tas val ımorgon av mın syster. Tisdag kvall flyger jag ju som sagt mot Oslo. Just kanner jag mıg allmant stressad, da jag undrar om jag fatt med allt som ska med och ja... sen ar det val en hel del nerver ocksa. Nog för att jag kanner Linda men detta ar nagot total nytt för mig - jag har rest sjalv förut, till Turkiet innan jag kunde göra mig förstadd pa turkiska men anda. Jag ska nu lara upp mig för att sedan jobba i ett annat land, prata olıka sprak och inte kunna gömma mig i mangden som jag alltid annars gör. Men det ska nog ga bra. Fjarilar i magen ar bra.

Vad har ni gjort idag?


Tröjan med Cihans lukt ar med mig till Norge, likasa ar min första 'lukttröja' som jag normalt sover i. Samt en annan tröja jag snott av honom :) Sa mycket plats tar det ju ınte, hehe!

Sen benim Güneşim

Sma ord kan betyda sa mycket.
Och göra sa gott.

You make me happy, when times are grey.
You'll never know how much I love you.



Gördügüm en güzel rüya senin oldugun,
Duydugum en derin sevgi senin eserin,
Gördügüm en güzel dünya senin gözlerin,
Ve kurdugum en güzel hayal sensin.


Here we go again

Sa, jag har börjat packa och som det verkar nu aker jag med en halv resvaska men jag har lite mer som ska tvattas sa kanske far jag ıhop till en fjardedel till? Maste ju aven ha med en ryggsack som handbagage da datorn ska med vilket kommer bli tungt och jag kommer att svara som fan. Men men, det gar nog bra!

Idag har vi varit till farmor, samt till Ella och Sverker. Hos farmor fikade vi lite och sedan blev det knytkalas till middag hos moster. Hanna ar rund om magen, och det sparkar och har sig, man ser till och med att magen ibland RÖR pa sig! Det ar ju helt otroligt, att det ar en liten mannıska inut mın systers mage. Det ar helt enkelt ett mirakel.

Har som sagt lite, eller mycket funderatıoner om VAD jag ska ha med till norge. Darav mitt nick pa msn (emma - what the * do I bring to Norway?), och jag har an sa lange fatt tva förslag:

**askim***:

bring something who push my babyhorse out
(Lindas fölsto skulle ha fölat förra veckan men annu har ınget hant.)

DJ'GHAN:

bring me


emma - what the * do I bring to Norway? [pilim bitti, şarj yok]:

I'd love that

Sa jag tankte att kanske Cihan kunde fa fölet att komma ut sa far vi alla som vi vill?


...

Oron som sjöd i mig förut kokar nu. Detta gör att jag viker ıhop benen, för att veckla ut dem pa dırekten konstant. Kollar klockan var 3e mınut, gar mellan soffa och sang och fryser som idiot. Varför maste detta komma nu? Kan det inte bara fa ga bra?

Lady GaGa feat. Flo Rida - Starstruck


Ups & Downs

Dagen har gatt upp och ner. Just nu ar stressen och oron lite för överhangande, men tro det eller ej, det har inget att göra med Norgeresan. Jag gör det basta jag kan för att dampa det, men ja... det gar inget vidare. Förmiddagen var iaf trevlig. Pa morgonen fick jag rummet stadat och kan bocka av det pa listan :) Det ar ju iaf alltid nagot!

Det har far racka för nu. Det som finns i mitt huvud hör mer hemma i mitt block sa jag vander mig dit nu. Hoppas ni har en bra kvall!

Norgepepp




TV plus mat likamed TVmat?

Har skrattat lite at Jan Bylund, en komıker som var med i halsoprogrammet Du ar vad du ater. Jag tror han vande det mesta till skamt och faktıst, det var ett av det basta programmen pa lange. Jag tittar sallan pa humor men det har var ratt kul!

Annars nu pa kvallen har det varit ratt lugnt. Kıkat pa bade Tyra Banks Show samt Top Model och vad kan jag saga? Tyra Banks ar nog mın kvınnliga favorit bland TV-personlighet. Trots modellandet kanns hon nere pa jorden och akta, sen att hon ar sjukt snygg och gör att jag vill vara svart gör ju ingentıng heller. Pa den manliga fronten ınom TV ar det Gordon Ramsey som galler. Tror ni det ar möjligt att fa ın dom i ett och samma program? Gordon Ramsey lagade btw turkısk mat  har om kvallen och jag kıkade med ett halvt öga men blev hungrig anda. Ge mig börek (inte burek som dom översatt det), poacca och linssoppa!

Let's go to grandma!

Klockan ar knappt 13 och det var lange sedan jag hunnit med sa mycket vid den har tiden pa dygnet. Jag har hunnit fixa det som skulle fixas pa Apoteket, pa banken, samt varit pa ICA sa imorgon far jag mitt arbetintyg darifran, sedan har hela nedervanıngen dammsugats samt att jag nagonstans dar i mellan fatt i mig frukost. Jag kanner mig faktist ratt duktig, och kan nu pyssla med packnıng och sadant efter att vi kommit fran farmor senare i eftermiddag da vi ska dit om en liten stund!

Mina tankar har ocksa varit ratt aktıva nu pa morgonen, och aven igar kvall. Jag ar sjukt peppad men anda nervös och lite radd. Det blir sa att jag ska flyga till Oslo och sedan ta nattbussen till Molde da det var det billigaste alternativet och jag tror inte att det ska bli nagra större problem. Jag har ju som sagt suttit ensam pa Istanbuls flygplats sjalv i 5 timmar ett antal ganger sa nog ska jag kunna aka buss i ett land dar jag kan tala mitt eget sprak? Nu ar det ju nattbuss, men kanske kan jag fa se lite av Norge anda?

Nagot annat som slagit mig ar att den tiden som det ar planerat att jag ska vara borta ar den langsta jag nagonsin varit borta. Sasongen tar ju slut i September och efter det vet jag inte riktigt var jag tar vagen men anda. Fast, kanner jag mig sjalv sa kommer det nog vara mer konstigt att aka mot hemtrakterna efter att dessa 5 manader passerat om det nu blir sa, (man vet ju aldrıg!) för da har jag ju som sagt... vant mig. Nu pa senare ar det langsta jag varit pa ett och samma stalle 3,5 manad och det var förra sommaren nar jag jobbade har hemma. Men ja... det gar nog bra! Sjalvklart finns planer för vad som hander nar sasongen ar slut men det ar ınget jag vill saga nu, det ar pa tok för langt bort.

Nu ska vi till farmor, vi har köpt lite tulpaner som hon ska fa som paskpresent samt lite kanelbullar. Vad gör ni idag?
 

Jag och farmor ratt lange sedan. Hon ogillar starkt
att vara med pa kort sa dar av minen. (Och
jag i glasögon. Tror nog att det kan vara
första bilden jag lagger da jag anvande det.)

Dagbok?

Som liten skrev jag jamt. Nar jag larde mig anvanda dator sa började skriva sma historier som blev langre och langre tills jag en dag bara slutade. Ett bra tag senare började jag blogga, inte har utan i en annan blogg som jag, om jag inte minns fel, hade i lite mer an ett ar innan jag lamnde blogspot.com och började med blogg.se.

Nu har jag kommit tillbaka till att skriva jamt och standigt. Nar jag inte bloggar har jag ett block vid sidan om som praktıst taget följer mig var jag an gar dar jag skriver ner allt som rör sig ınom och utanför mig. Vi snackar om konstiga saker som sags pa TV, gamla minnen och framtidsplaner. Det gar kanske lite mer an ett block ala 70 ark per manad, alla skrivna med en och samma penna (vilket ar ett maste, annars blir det konstıgt)

Ibland har jag tankt att spotta ut det som kladdas ner i dessa block, under datum, ort och exakt klockslag nar jag börjar skriva, har i bloggen men oftast sa kanns det sa patetiskt och dumt sa jag later bli. Bloggen far bli den renskrivna versıonen om man sager sa. Nu nar jag vant mig vid detta har det blivit nagot jag MASTE göra, en vana, en ventil som jag helt enkelt inte vill vara utan och ar nagot som faktıst tar mig ner pa jorden och far mig att slappna av om det ar mycket som rörs i mitt huvud. Som liten kallade man det dagbok, men nu vet jag faktıst inte, det ar mer en massa kladd och tankar, musiklistor och oskickade brev som hamnar dar.

Jag tycker om det helt enkelt, om jag vill lasa det sen vet jag inte men möjligheten kommer ju att finnas. Vem vet, om inte annat kanske det blir intressant för nagon annan?

Idag, gott folk!

Jag lyckades skrapa ihop sadar 5 timmars sömn natten till idag. Trots det klev jag upp ratt tıdıgt och har inte sovit en blund sedan dess trots att jag försökt. Dock har jag varit pa försakrıngskassan, fatt mina papper fran OK, hunnit sola lite och nu pa kvallen bokat biljett. Pa tisdag aker jag till Norge fran Stockholm. Ar det sjukt eller sjukt?

Nu ska jag bara hinna allt ocksa, dessutom har jag lovat att rida 2 hastar pa lördag. Smart? Mja, kanske hade den tiden egentligen behövts till annat men jag maste ju vara i form da det kommer bli ridnıng aven ı Norge. Ja, nu ar det definitivt, klart och bestamt. Jag ar inte langre arbetslös, jag söker inte langre jobb, jag har jobb! Hur bra ar inte det?

Har nu genom msn pratat med bade Linda och Cihan ett bra tag om ditten och datten. Cihan ar orolig och sager till mıg att vara försiktig, Linda ber mig att ta med mina kakrecept :P Bristen pa sömn haller pa att göra sig pamind, som plaster pa detta sar har jag unnat mig lite chokladkaka samt applen. Natten till idag var mindre rolig, och skaver fortfarande runt i mig. Det var lange sedan jag hade en sadan natt nu. En sorts panık kröp sig pa och tröttheten visade sig i tarar i stallet för i sömn som vagrade infinna sig. Ibland rinner det bara över, men det ar inte alltid sa kul. Inatt vander jag dock bara pa kudden da jag inte orkat tvatta kuddfodralet, det ar ju bara mascara iaf.

Har aven tittat genom lite gamla bilder sa har under kvallen. En tid som nu ar förbi, ordentligt förbi men som fortfarande finns kvar i och med att jag ar den jag ar - Remember the good, learn from the bad.

After the rain, sun.

Jag har lugnat ner mig, letar flygbiljetter pa 200 olika sajter och funderar pa att prova min nybakta chokladkaka. Tillskillnad fran igar och massa andra kvallar har jag inte sovit nagot pa eftermiddagen (konstıgt?) men jag ar oförskamt pigg anda. Uppriktigt sagt ar jag nu istallet för att vara rastlös full av en massa energi och skulle det inte vara för den sena timmen skulle jag nog hitta pa en hel massa saker. Om inte annat tror jag att jag ska försöka fa nagot i magen, det kurrar lite. Eller ar det bara kanslan av att det kanske ar pavag att vanda mot det battre efter en kall och mörk vinter?


Restless

Jag ar rastlös. Pendlar mellan soffan, köket och sangen. Har bakat en chokladkaka men under tiden anda fortsatt pendla mellan kök, sang och soffa. Datorn ar knapp och vagrar fungera om det hander mer an en sak samtidigt vilket inte gör nagot battre. Men men, det gar nog över!

Det ar svart att saga var kvallen tagit vagen. Jag har tankt en hel del, försökt planera vad som ska packas och vad som ska slopas och HUR jag ska packa smartast. Jag hatar att packa och gör det helst under en perıod pa 2 eller 3 veckor men nu har jag inte ens packat upp sedan jag kom fran Trabzon, vilket jag har mig sjalv att skylla för men anda. Jag ska försöka sluta stressa upp mig och bara andas och ta det lugnt. Saken ar bara den att jag ar sa kass pa det nar jag ar sjalv. 

Imorgon ska jag hamta upp arbetsbevis som förhoppnıngvıs ar klara och underskrıvna, fran OK ar det ju ınget problem men fran mitt första jobb vet man aldrıg. Förhoppnıngsvis, förhoppnıngsvıs sa blir det nemas problemas! Sen ville mamma en svang till Lövanger och efter det sa far vi se.

Nej, nu ska jag fokusera pa att andas normalt och ta mig sjalv samman. Jag stressar verkligen upp mig för lite, och nu far det vara nog!  Vad gör ni ikvall?
 

Oh my!

Dagen började ratt lugnt. var ute pa samhallet lite samt halsade pa mammas bror lite. Sen kom bomben. Eller ja, kanske ingen bomb men anda: Onsdag nasta vecka maste jag vara i Norge. Jag ska da pa ett möte angaende jobbet jag fatt. Visst hade jag planerat att aka ratt snart men det kom anda som en... lite bomb av nervositet och en hel massa pirr.

Jag har fatt jobb som guide i södra Norge, och i början av nasta vecka bar det alltsa av mot Molde dar jag kommer att bo hos Linda. Det hela kanns sa overklıgt pa ett satt! Samtidigt som jag nu nar folk fragat vad jag gör kunnat saga att jag snart aker till Norge och jobbar sa börjar det bli verklıghet just nu, det ar inte bara planer utan... det ar ett faktum! Jag trodde faktist aldrıg att jag skulle jobba som guide och hade nagon sagt att jag skulle göra detta för ett eller tva ar sedan hade jag nor bara skrattat och skakat pa huvudet men nu sa tror jag nog att det har kan bli bra!

Jag tror att det har jobbet kan blir för mig som person ocksa. Jag har inga problem att prata inför en grupp mannıskor men ar sallan den som sticker ut om jag har chansen att smalta in, men nu maste jag ta lite plats och tro pa mig sjalv för att detta ska fungera bra, vilket jag bestamt mig för att det ska göra! Det som aterstar nu ar da att smalta det hela och börja packa. Letar nu biljett fran arlanda vilket jag inte tror kommer bli nagot större problem. Fjarilarna i magen ska bara lugna sig.



Nasta destination!


I miss you much

Det snöar, och det snöar inte lite. Nej, det snarare vraker ner och kom fran ingenstans. Jag trodde det var nog nu liksom? Men men, what to do? Förhoppnıngsvıs tar den nya snön bort den gamla eller hur ar det dom sager?

En vag av saknad sköljde just över mig. Visserligen star jag med fötterna i det havet hela tiden, men ıbland sköljer det bara över mig och det gar ınte att vanja sig vid detta, jag kan bara inte. Det ar dom sma sakerna, de som man inte tanker pa nar man ar mitt upp i dom, som att dela ett tacke menat för en person och ıbland till och med en och samma kudde. Bara vetskapen att han finns dar aven om vi inte rör vid varandra under natten. Seni çok özldim canim ♥

Sunday - Pazar - Sonntag - Söndag

Natten till idag har jag drömt en hel del, varför har jag ingen större anıng om och det var nastan sa att jag kampade för att vakna och tillslut sa! Gick ut i solen ratt snabbt, men det var inte sarskılt varmt sa lange sa dar vid 12 sa var jag inne igen. Kalle kom förbi (okej, pa begaran men Asa jobbade och jag tyckte att han lika garna kunde umgas med mig istallet för att sitta i bilen och vanta), planen var att jag hade tankt ta en lite langre promenad men det blev aldrig av da jag fick ordentligt ont i huvudet med illamaende. Nar jag var yngre kunde jag fa samma sorts huvudvark ratt ofta men jag hoppas att just den inte ar tillbaka, men da och da brukar den poppa upp för att sedan försvinna.

Annars har inte mycket hant. Satt hos Asa lite pa eftermiddagen da hon kommit hem fran jobbet och snackade lite, innan dess for Hasse ivag till jobbet och kanske ska vi aka upp till Mala och stanna en natt under veckan om det ar möjligt men vi far se. Funderar nu pa att lagga mig da det kanns som att huvudvarken ar pavag tillbaka. Skulle vara riktigt skönt med en tidig kvall faktist.

Hur har er dag varit?


Let the music play

Jag lyssnar sallan pa musik nu förtiden jamfört med innan. Nagon gang da och da, nar jag stadar eller nar mın dator ar schyst sa att youtube fungerar men annars sa blir det mest bara... saknaden tar över och magen knyter sıg om möjlıgt annu mer sa jag later helt enkelt bli. Men, ikvall fick jag ett ryck och startade limewire och har sedan dess förlorat tiden i att ladde ner bade gammal och musik sa som Kevin Rudolf ft. Lil' Wayne, lite Beyonce samt lite turkisk musik. Ja, till och med Hadises schlagerbidrag (eller vad man ska kalla den) aven om jag inte tycker att den ar sadar skitbra men jag har minnen till den sa kanske just darför.

Med Cihan i narheten sa spelas det musik 23/7, alltsa nastan konstant vilket kanske ar ratt normalt med tanke pa hans yrke och da lyssnar jag pa det mesta, utom trance (som han visserligen knappt lyssnar pa heller men maste ha tillgangligt genom jobbet) och daliga ryska versioner av turkıska poplatar. Pa kvallarna sa ar det inte onormalt att jag ofta somnar medans han mixar eller lyssnar genom ny musik och da spelar det nastan ingen roll att det ar hög bas eller högt tempo eller hög volym, istallet vaknar jag till nar musiken tystnar. Men nar jag ar sjalv sa har tystnaden eller prat fran TVn faktist kants battre nu pa senare. Den mesta musik jag lyssnat pa har varit genom telefon vissa perioder och under de fa program av melodifestivalen jag sag med mamma samt Frida Hyvönens 'Dirty Dancing' bara för att vi kanner Jimmy.Ikvall har dock musiken gjort gott. Det ar nastan sa att den far sta pa nar jag gar och lagger mig, iaf nagra av de latar jag fatt hem. Vi far se :)

Imorgon vet jag inte vad som hander. Har lite planer men det ar inget som behövs göras sahar pa direkten.



 


It's all about love

Hej!

Idag blev det Umea en svang! İ födelsedagspresent fick jag ett presentkort pa Gina Tricot av Systeryster och det resulterade i en gra kofta som blir bra till varen samt en fresh t-shirt med trycket It's all about love. Jag brukar normalt inte köpa t-shirtar med tryck och budskap men den har var riktigt fın och det blev skıtbra till jeans och jag kan tanka mig att nar det racker med skinnjackan över sa blir det kanon!

Vi var aven pa Rusta och köpte schampo och sadant da priset skıljer sıg ratt bra, och anda skıllnaden ar att texten pa baksidan ar pa tyska eller norska. Dessutom ar flaskorna betydlıgt större an vad dom vanligtvıs ar. Har för mig att det ar anıngens dyrare i Norge sa jag tankte ıaf ta med mig lite da det kan spara lite pengar iaf! Hittade aven en gigantisk flaska av en av mina favorit handkramer som gör under för naglarna utan att man behöver göra annat an att anvanda den en gang per dag! Nagot av det varsta jag vet ar att ha torra hander, och smörjer garna in handerna flera ganger per dag och med en fet kram blir det ratt drygt.

Annars har det varit kallt idag, en san dar kyla som letar sıg ın genom huden och tillslut in i benet och sedan bara vagrar ge med sıg, lite som det i södra Sverige och i Turkiet nar det blir kallt. Ni vet, da det ar för varmt med parkas men för kallt för varjackan. Men, det betyder ju ocksa att varen ar pavag och med den sommaren vilket ar dags nu tycker jag aven om kalendern sager annars!


















Min t-shırt :) texten syns inte har men anda!



Och sa en... ego bild?


Raghav Ft Redman - My kind of girl



Den har laten gör mig glad. Jag hittade den pa Cihans dator under sommaren, eller han hade laddat ner ny musık och just ınnan jag höll pa att somna lyssnade han genom vad han fatt ner och vaknade till nar denna kom. Jag var ratt snabb att lagga in den pa telefonen men först nu i januari sa förstod ocksa C att den var bra! ''Piç'' vaste han och pussade mig pa kınden för att sedan saga vad jag redan sagt har, this song makes me happy.

Effektiv morgon

Den har dagen började ratt effektivt (!) da jag for och red i Bobacken. 11.30 hade jag gjort klart i stallet samt ridit i en timme sa jag var ratt nöjd da jag tagit det ordentligt lugnt med att göra iordnıng Kairos. Vadret var val sadar, ratt gratt och efter en kort stund pa hastryggen sa började det snöa men det gjorde faktist inget. Hade först tankt skritta en langre runda men insag att det skulle göra att jag skulle börja frysa sa jag svangde in pa en skogsbilvag dar jag vet att underlaget ar jamnare an pa vagen och sa red vi lite intervaller i form av först trav och skritt, sedan skritt och galopp för att sedan ta höger galopp, en direkt halt efter en lkort stracka och sedan vanstergalopp direkt fran halt. Det var riktigt kul, och jag kom at Kairos ratt bra! Dock aterhamtar han sig fort sa nar vi kom hem hade han nog kunnat fortsatta en svang till!

Jag och moster kakade lite innan vi akte till Robban, hon skulle jobba sa det passade ratt bra att jag akte med henne hem. Kort efter att jag kommit ur duschen kom mammas bror och mın kusın förbi, jakligt mycket familj har det varit idag ser jag nu, dom drack lite kaffe och jag fick lite tips inför Norge da min kusin varit dar och jobbat ett bra tag förut. Och dar tog effektiviteten slut.

Jag hackade ihop en sallad med fetaost och tittade lite pa top model, och sen tog det inte lang tid innan jag gled in i en oplanerad tupplur, men kanske var det inte sa konstıgt efter den korta natt jag hade. Nu kanner jag mig ratt mosig och mjölig. Sitter dessutom med dubbla tacken runt om mig men sa brukar det bli efter att jag vaknat sahar.

Vad har ni hittat pa idag?



Har du daua eller?

Kalle lamnde mig nyss. Han har varit har sedan mitt pa dagen och under den tiden sa har vi lekt, Kalle har sovit och vi har promenerat. Det har varit riktigt skönt ute, fast da ısen och snön haller pa att slappa fran marken och tina bort sa glider man latt hit och dit om man som jag valjer platta halkıga skor.

Annars har ınte sa mycket hant. Det blev muffıns ıdag istallet och halften ar redan slut, det blev bara 12 stycken sa dom blir ju inte gamla och torra. Sedan sa har jag lart mig nagot nytt pa norska, vilket jag kanske borde göra oftare! Pa msn kom ''har du daua eller?'' fran Linda. Jag satt har som ett fragetecken och fattade noll. Linda och Mia skrattade gott i andra anden och till slut fick jag veta vad det betydde, ''har du dött eller'' och regıstrerade direkt! Dock sa lar ju detta handa allt oftare om nagra veckor men jag far val om inte annat bjuda pa mig sjalv, le och se söt ut?

Tittade nu pa klockan ocksa, hur blev efter 22 redan? Dagen har faktıst gatt ratt snabbt, utan att jag egentligen vet vad som hant annars an tva promenader, top model samt ett muffinsbak samt en kort spraklektıon pa norska. 
 


Hur har er dag varit?



Burned?

Jag kanner nu att jag maste ha brant mig lite pa nasan och pa kinderna idag, för det svider och kliar som jag vet inte vad. Men efter lite kallt vatten och en ansiktskram sa kanns det battre nu :) Detta maste ju betyda att trots all snö och is sa ar varen och sommaren pavag!

Har pratat lite med C pa msn samtidigt som jag sett lite av Du ar vad du ater, som förövrigt filmade i Turkiet utan att saga var, samt Grey's Anatomy som fortfarande far mig att bade le och grata under ett och samma avsnitt, hur tusan gar det till egentligen? Eller ar det bara jag som ar blödig?

Det blev för övrigt inga muffins, vilket berodde pa brist pa muffınsformar sa det far bli nagon annan dag. Nu funderar jag pa att krypa ner under tacker och kıka pa det som ar kvar av SATC och sedan försöka sova. För försöka kan man val alltid göra?


Seni çok özledim aşkım.

Röd om kinderna och fin post

Vid 9 imorse landade jag i bobacken och lite senare for vi ut pa en ridtur. Idag har solen skinit pa bra och jag ar alldeles rosig och varm i hela ansiktet, behöver jag saga hur skönt det ar? Kairos och Skarven fick ett ryck da en bil skramde Skarven lite och reaktionen blev en hastig flykt och Kairos var ju inte direkt sen att hanga pa. Det var inga langre stracka men trots det var jag alldeles prickig i ansiktet av lera efter detta. Tur som det var mötte vi ingen som kunde anmarka pa detta. :P

Mamma har varit hundvakt i Bastufjarden sa efter att vi var klara i stallet akte akte jag och Barbro dit. Kort darefter akte vi hem för att upptacka ett mycket trevligt besked i posten. Prisa gud, har kommer skatteaterbaringen sager jag bara! Visst visste jag att jag skulle fa pengar tillbaka men inte hade jag raknat med den summan som stod tryckt i haftet sa jag fıck se efter 2 och 3 ganger för att se att det faktist stammer! :D

Nu har vi kakat middag, av nagon anlednıng började jag just frysa ordentligt, men förmodligen beror det pa solen idag. Funderar pa att svanga ıhop en plat med muffins, vilket nog blir populart. Jag har annu bara inte bestamt mig för vilken sort, choklad, bar eller apple?


RSS 2.0