Följer ni med?

Bye bye blogg.se Fran och med nu, om jag klarar av att byta saklart hittar ni mig har : http://emmakarolinas.wordpress.com/. Följer ni med?

Fin frukost

Jag ar glad att jag tog tummen ur och bakade bullar. varför? Jo för att det ar en utmarkt frukust nar alla ar borta, och jag ensam. Cihans syster skulle pa sjukhuset och da det ar omöjligt som turk att aka pa sjukhuset sjalv sa följde saklart bror och syster med henne. Okej, C skulle köra dom sa det kanske inte riktigt raknas men ni fattar!

Sa jag sitter har med mitt teglas (fylld med juice saklart da jag inte dricker te) och bullar. jag vet, jattenyttigt, jag vet jag kommer bli tjock (eller inte för att lagger sig i brösten sa det ser ut som jag har silikon) Har tittat lite pa webbtv, kommit pa att bobsen ar stora nog, och tja... mer bullar? Nej, det far vara nog nu. 

Snart slut, dock gjorde jag ju en valdigt liten sats men anda...




The best side

Det ar ingen fraga om saken. Det ar alltid bast, att sova pa vansta sidan i sangen. Om det ar narmast dörren eller fönstret eller whatever, det ar den basta sidan. Det finns bara ett problem, jag ar inte ensam om att tycka det. Det tycker aven min pojkvan och det ar inte alltid ag sover pa favoritsidan men igar sa...

Da jag la mig före honom, mest för att jag frös knep jag vanstersida, efter att ha snurrat runt pa höger ett bra tag. Egentlig ar det ratt sjukt att man kanner skillna da madrassen vi sover pa (pa golvet) ar minst lika sliten och obekvan pa vanster sida som pa höger men anda... med andra ord sa föll jag naturligtvis tillbaka i sangen efter förra inlagget och sov lite till ;)

Laste att det varit ordentligt med storm i Alanya i natt, men har har det varit lugnt. Som jag sa tidigare sa har gatan nedanför varit nastan ovanligt lugn hela morgonen och natten. Inget 'lütfen dikkat' i högtalarna, inga som skriker nere pa gatan... nastan sa att man undrar om nagot ar fel.

Förövrigt har C studio tid nu. Med andra ord hade han tankt ordna lite med sin musik och Cubase. Synd bara att jag knep datan nar han gick pa toa...

Morn

Good morning! nagon som har ett sakerhetsbalte till övers? Jar ar sa trött att jag snart ramlar av stolen (och ner i sangen igen)

Vadret ar gratt, lite kallt ar det och faktist ratt stilla nere pa gatan. Ja fick faktist tanka efter ett tag vilken dag det var. Normalt ar det bara sahar tyst pa söndagar faktist. Skönt, all information om vilka som dött och extrapriser och event ar inte allitd lika valkomna sadar nar jag vill sova...

Jag ar faktist nöjd med haret med! Vanligtvis anvander jag Garnier Nutrisse nr 10 men jag fann inte den har sa jag körde p ett annat marke (L'Oreal Paris Exellence n 9) Det blev inte ljusare men jag tror inte det ar möjligt faktist. NUu ser det ratt naturligt uti utvaxten ar borta (skandinavisk ratta) och det ar faktist ratt fint. Tonen ar ltie varmare men fortfarande lika ljus. Saklat fargade jag över det solen blekt men vissa slingor ar lite ljusare an andra sa... Gonca, Cihans aldsta syster tyckte först jag var galen dar jag stod med tandborste och harfarg i högsta hugg men blev förvanad och menade att det hade blivit lika bra hos en frisör. :)

Vad gör ni idag?

Torsdag

Nar jag var sadar 7, 8, 9 ar alskade jag tordagar. Det var veckan basta dag. Varför? Jo, för da hadejag min halvtimme ridlektion i Sikea.



Det var tider, det. Tider som för mig till Henne. Nar jag ar tom och trött ar det hon som dyker upp inom mig.


Det dummaste jaf gör ar egentlig att göra det jag gör nu. Men jag lar mig aldrig.


Har ar det nagra dagar sedan vi varit hos ATG och tagit ett beslut. Eller jag tagit ett beslut. Jag hatar ATG, för hastarna ogillar det. Men pa ett satt ra det bra dar. För alla förstar. INgent ycker du ar dum om du grater. Ingen tycker du ar löjlig om du skakar. Dom vet, allihopa.



Det har var min bebis. jag tog ut 'vard av sjuka barn' fran skolan för att dra till veterinaren med henne. Sant sa Sant. Det roligaste var val att alla larare godkande det :)






Hej

Haret ar fargat, jag har atit frusna bullar och gröna linser. Det finns ingen blogginspiration alls, förlat. Visste har jag en del att refkletera över men mitt huvud vill inte fomulera. 

Kanske ordnar en bild pa haret sedan. Med tanke pa sinnestillstandet sa gissar jag pa att hur jag an gör ser vanstra kinden svullen ut, i vilken kamera som helst. 

Hoppas ni haft det bra, ses imorgon?

Protest

I prostet mot stirrande turkkarringar ska jag idag göra haret, o möjligare annu ljusare. Mer skriver jag inte. För blogg.se funkar hur som helst inte iaf. 


Sju?

Sjunde? Som i sju? 7? Yedi? Seven? 

Jag ligger efter, och sa mycket efter ocksa! Okej, i förra inlagget var jag ganska saker pa datum och sa men hallaaaaa, sjunde? Det var ju igar som jag att utanför inrikes flygplatsen, efter att ha sagt 200 ganger till taxichauffören att jag skulle till ARRİVALS och inte, not depature. Kalvskalle till taxicahufför förresten, vet ni vad mer han sa nar det kom till betalning? '5lira or 5 dollar' In my ass! 5 dollar ar snabbt omraknad vad, typ 7,5 lira, okej smapengar men ratt ska vara ratt! Idıoter... naja, det var som igar jag satt utanför inrikes i Antalya och vantade pa Cihan. Men kalendern sager nej. Konstigt... Jag har varit har i 6 veckor nu valdigt snabbt raknat, alltsa dubbelt sa lange som planerat. Hihih. Det ar inte första gangen men det var ju egentlig inte tankt da. 

Som den gangen jag bara skulle ner 2 veckor men stannade 2,5 manad? (Okej, jag akte ner utan biljett och vem vill köpa hembiljett andra dagen. Beeeeep) Eller den andra gangen da jag bara skulle stanna tva veckor men blev 4 (Beep, ıngen hembiljett da heller.) Huff da.

Jag fragade C om han var less pa mig igar men han svarade inte utan knep tag i nasan som förövrigt ar bla igen. Eller typ blaröd tja ni fattar. Jag fragade igen, men han svarar bara inte. Hmm. Killar alltsa. 

Nu ska ni fa höra nagot dumt - ıdag akte vi tillsammans till Migros, jag handlade C drog pa jobb och lamnade husnycklarna till mig. Det var tankt att han skulle komma tidigt da det bara var ett kalas men sa blev hah inringd pa ett bröllop och ni alla vet hur lange turkar kan dansa pa ett bröllop. Sa vad gör jag? Jo jag sitter med fönstret öppet för att kasta ut nyckeln nar han kommer sa inte hela huset vaknar. Vill ni veta nagot mer sjukt? Jag fryser mindre med fönstret öppet an nar det ar stangt?

Ms. Sikstroem, you just went from normal to not. Please clean up your desk and leave. (Vill ni veta nagot mer? Tydligen har jag fortfarande jobbet kvar. Tur?)

A person who truly loves you will never let you go, no matter how hard the situation is.

För 3 ar sedan sprang jag som bara den. Jag sprang, och efter kom han. Jag kunde, inte pa nagot satt första VARFÖR den dar envisa turken inte gav upp nar det fanns ett hundratl andra blonda tjejer i stan (sedan fick jag lara mig att jag var motsatsen av vad han tidigare varit tillsammans med men men) Vi var vanner, men sa gick det inte vara vanner för han kande och ville mer och ville inte jag sa ville han inte se mig men han samtidigt kunde han inte halla sig borta. Ar det bara jag som skrattar nar jag skriver detta?

Kul ar, att jag i Resedagboken namnde att jag traffat honom första gangen, i en mening utan att veta varför. Fanny undrade dom om nagot var pa gang och ni kan val gissa mitt svar. İ samma svang började aven mamma tjata, fraga om jag traffat nagon. NEJ, för guds skull. Jag traffar en massa manniskor varje kvall men jag har inte traffat nagon. 

Eeeh ja. Om 2 veckor firar vi 3 ar sedan första pussen. Sa V sager 3 ar sedan vi blev ihop. Da ar det ocksa 3 ar och 6 veckor sedan vi traffades för första gangen, typ. Usch vad alla hade ratt och jag fel. Hur kunde jag ha sa fel. Och hur kunde mamma veta innan jag visste? OCH, det ag fortfarande fragar honom, 'Why didn't you give up on me?'



2007, innan utgang



Har nagonstans vande det. Ni ser ju sjalva, jag kan inte ens vara allvarlig. :)


Pa Balikcilar av alla stallen.



Tja, Jag tanker inte rakna alla tillfallen, eller manniskor som verkligen gjort det vad dom kunnat för att inte se oss tillsammans. Jag förstar inte alls varför, och har nu insett att dessa manniskor aldrig kommer att förandras. ngen vet saklart vad som kommer handa. Men vad som hander, sa har vi iaf klarat av en hel del. Allt fran familjer till vanner, distans och turism. Och det etyder va nagot?

Och jaaa, Fanny. Du hade ratt. Mamma med. Mathilda med. Ja alla utom jag hade ratt. Men ibland maste det helt enkelt vara fel för att bli ratt :)




Unfaithful

Blogg.se strular. Ar det nagon nyhet? Jag ser mig om efter ny bloggpartner. Kalla mig otrogen och smutsig, men nu ar jag less.

Bullatande turkar

Jag vet inte hur manga jag chockat idag. Först och framst mig sjalv! Vanligtvis lyckas jag sallan i köket. Jag menar, helt seriöst att jag kan första en sapass enkel maltid som frukost och C suckar och stönar ofta över detta för att sedan ge mig en puss pa kiden och ordna uppe efter mig. Lagar jag mat blir det ofta för lite av nagot, för mycket av nagot annat (las, salt) och sa vidare och ofta kanner jag mig ratt liten nar det kommer till mina kock kunskaper.

Med andra ord slass jag inte för att laga mat ha, om nagon annan kan göra det sa glider jag undan ratt fort. Ja, alltsa till och med Cihan kan laga mer mat an vad jag kan. han var med sin mamma i köket liksom hans systrar och visst varjag med i köket ocksa men inte alls pa samma satt. Men idag gjorde jag nagot bra, fattar ni hur bra det kanns nar  jag yckades fa 3 turkiska kvnnors beröm? . :D



Medans min 'lilla' deg sa gjorde ja kramen att ha inuti. Smör, florsocker och vaniljsocker da de flesta inte gillade kanel. ınget mig amot da vaniljbular ar gott det med :) Det roliga var ju dock, att nar jag kok tillbaka till köket efter att ha gjort nagot sa stor svamor och öste pa av kramen pa en enorm brödbit! Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera sa jag skrattade bara, och sa började hon skratta med.



Nu till det roliga! Nar jag tog upp den fardigjasta degen sa kande saklart tva systrar och en mamma pa den och blev ratt chockade da det var 'valdigt bra' och 'inte alls torr' och sedan 'cok güzel, ellirin sağlam'. Det var första gangen som jag gjorde just degen helt sjalv och nastan helt utan recept utan bara ett hopkok och ett litet minne om hur den skulle vara.



Tadaaa. Tanka sig att det blev bullar trots allt! Saklart glömde jag köpa pappersformar men det gick sa bra anda. Det gick aven hem till turkarna som nu aven fatt receptet... eller ja som jag tror det var :)




 

 



Let's bake!

Min deg ar pa jasning. Svarmor har atit upp halva fyllningen (smör, florsocker plus vaniljsocker) i bröd och det verkar ga bra det har. Nu ater jag (kan ni gissa?) makaroner.Jag tror jag kan leva pa makaroner. :)

Mert ar nagot nyfiken och undrar hela tiden nar kakorna som han kallar det, ar klara och var dom ar. Tyvarr kan jag inte förklara det sa han förstar sa det blir mycket 'senare' och 'vanta' men snart sa! Nu vantar jag bara pa att fa lite plats i köket sa ska det bli bullar av degen!

Onsdag

Efter nastan 12 timmars sömn bordejag vara utvilad, tycker ni inte? Iaf ar jag det nu, men vi far val se hur det blir mot kvallningen. Det slar sallan fel att jag börjar gaspa vid 10snaret. Det ar konstigt bara, att jag sover sa mycket har. Somnar jag efter elva pa kvallen har jag oftas svart att sova och vaknar tidigt men har... oh no. jag sover för mycket tror jag.

Vadret... tja det ar ganska gratt. Inte sa varmt men inte heller kallt. Mittemellan, men pa kvallen lar det bli kallare, iaf inomhus. Det ar som att kylan slar in.

Igar sag vi film (After life, inget att rekommendera) och at kakor. ı ren frustation över filmen praktist lag jag över Cihan ochhan satte pa en ny sekunden den var slut men jag orkade inte med en andra och la mig för att sova. Vi far se vad denna dag har att bjuda pa, sakerligen nya frustationer och sma aventyr. Annars kan man ju alltid hoppas...

Bloggkompisar...

ar betydligt vikitgare an man tror. Aven om man aldrig setts, utan bara kanner varandra genom en simpel sida med massa ord sa ar det sa fint att dom faktist ibland rattar upp en varld nar man behöver det. Daskar en i rumpan, och far en att le. Ord ar sma, men stora. Ditt har betydelse! 

All my love.

Minnen och ett ostilla begar...

Jag vaxte upp pa kanelbullar. Ja, det var en av 5 saker jag frivilligt at utan protest och tarar. Saklart farmor som bakade och lyckan var gjord nar jag fick komma (vilket jag alltid fick men nar pappa klev upp tidigt nog pa morgonen och skjutsade mig) och hjalpa henne att baka dem. Jag ler av minnet, det finns inga foton men gud jag ser det framför mig!

Farmor hade saklart förklade och snusnasduk över haret, saklart hade hon ordnat detsamma at mig. Jag var val pa sin höjd 7 ar vid tillfallet jag minns. Vi bakade och min uppgift var att pensla pa fyllningen. Smör, kanel, socker... och saklart fick jag ave ha pa parlsocker och glasyr! 'Mina' bullar betraktades under hela tiden de var i ugen İ FALL nagot skulle handa med dom, annat an att dom graddades och blev atbara. Tillsammans med mellanmjölk (annat fick jag inte dricka hos farmor medans jag var sa liten) mumsade jag glatt bullar nar pappa kom hem fran skogen. Jag ler fortfarande, men det skar lite i mitt bröst. Fina farmor. Och tank sa harligt det var att vara sju ar, bekymmersfri (eller iaf ha mindre an nu) och nöja sig med att kladda pa fylling i kanelbullar...

Kan ni gissa vad jag skulle DÖDA för just nu? Bullar, kanel, kardemumma, vanilj. Whatever. Gud, om det sa fanns nere pa butiken sa skulle jag ha varit dar nu! Jag funderar pa att baka men ar inte saker pa om jag hittar ratt gast sjalv da Cihan akt till jobbet. Och kanske ar det för sent? Men gud, kara gud om du finns sand mig bullar! (Om du sander mig farmors ska jag dessutom tro pa dig i alla evighet.)

Somebody help me? Jast för söt deg, vad heter det har i turkland? Finns det pa migros? Lütfen!

 

(Det var tankt med en bild men det tar typ 3 ar tills den kommer upp.)





Tisdag

Jag tror jag tar paus fran min kropp. Huvudet spranger, kanns som magen attackeras av knivblad och whatever I do, ar det iskallt. C menande idag att jag kanske skulle ga till doktorn. Men jag vet inte. Jag ar inte turk sa jag borde ju kunna överleva en svang av detta vad et an ar. 

Vi har varit en svang till Forum, löst in min gamla biljett och strosat runt. Jag sag ett par skor som jag helt av allt bara ville krama och ta med hem, men jag har verkligen inte rad. Nej, mat kanske? Eller inte? Jag ar inte direkt hungrig sa far jag vantar jag. Dock skulle jag nog kunna ata lite glass...

Var tar allt vagen?

Leter efter en tröja, som jag inte hittar, har inga sockar kvar och en tshirt saknas? Vart tar allt vagen?


Uppdat. och nu mina skor. Ar mindre kul att ga ut i regnet med gladiatorsandaler...

Hur man knockar en turk

Nej, man slar honom inte, blir inte vild mellan lakanen eller dricker honom full. Man masserar en öm muskel för att sedan lagga en extra filt om honom. Jag fick helt chock nar C sov, djupt halv 1 inatt. Halv 1! Da bruka ju han vara pa topp!  Jag var iaf pa topp men tankte jag skulle vara duktigt och knappte av ljus och maskiner men somnade först rikitgt vid 4. Inga problem dock, jag snusade lite, vaknade, slumrade men dar vid 4 sa var det riktigt sömn!

Det har regnat, surprise (!) och det ar mulet och gratt ute. Ganska kallt faktist och jag ska ta och kla pa mig en munkjacka eller nagot. 

Vad gör ni idag?

A quick question

Ar det ok, nar man ramlar över sin pojkvans ex, att undra vad han egentlig tankte med? Eller ar det elakt?


(Inget illa menat nu, men jag finner inget mönster som jag ser hos de flesta andra. Jag typ 10 snapp ljusare, mindre i bade höjd och bredd. Sa kanske jag ska undra vad han tankte nar han bestamde sig för mig istallet?)

Jag och min cykel

Kvallen gar trögt. C stack jus ut för att en kompis ville ha programmet Cubase (man bygger sin egen musik) och med tanke pa att de flesta har röker som jag tuggar popcorn kande jag mig inte eggad att följa med. Dessutom höll jag hört i min tröja fran Zara, jag klarar inte röklukten i klader och den ar fan nytvattad typ. Jag vet, jattefanigt men  men. Han vet och förstar sa det ar egentlig inget problem.

Tuggar Benical och funderar pa mer melon. Men kanske det vore lurt med nagot matigt anda? Det ar trots allt en hel del ting i alla tabletter jag stoppar i mig för att slippa trycket i nasan. Snart tror jag dock att jag ska prova Zyrtek, kanske det rent av ar en allergi som gör att det tapper igen?

Lyckades duscha utan att skalla mig (wihoo) men det va sviningt kallt inne i badrummet. Min lösning? Jo jag lat vatten strila mot kakelvaggen som da blev varm och dar stod jag ett tag. Man far inte vara dum! 

Fick en present fran bröllopet igar, eller om det var en 'kvallen före fest' En liten cykel med en doftpase fyllt med lavendel. Jag ar lite löjlig och tar garna emot sadant har... Förra svangen jag var har nere lamnades en röd pase men henna, en lite lapp som önskade mig lycka till i livet samt tva 'zillis' kvar at mig. Skitkul ju! Det ar ju som ett vykort. Iaf sitter jag har med min cykel, som förövrigt ar för liten för en barbie docka, kanske 5 cm hög. Luktar pa lavendel och undrar om det har en lugnande effekt pa mig?

Hursomhelst, det skulle inte ta saaa lang tid att ordna med Cubase sa jag far val lita pa det. Efterat hade vi tankt hitta pa nagot men vad ar annu osakert. We'll see :) Vad gör ni ikvall?

Ingen bio...

Ingen bio ikvall :( trakigt men att planerna andras snabbt i Turkiet ar ju ingen nyhet. Jag tror starkt pa morgondagen istallet!
Idag har min mat bestat av makaroner och honungsmelon, atskilda saklart. Aven lille Mirage fick smaka pa honungsmelonen och tjöt som en gris nar Cihan tog sin bit tillbaka. Det blev populart ia alla fall och ungen försökte till och med halla gaffeln sjalv. Just med Mirage har det hant mycket pa kort tid. nar jag kom hit efter att ha varit i Kemer sa gjorde han inget försök till att greppa vara fingrar eller har, lag mest som och tittade ratt upp vilket jag tycke var ratt trakigt. Nu har inte jag varldens basta erfarenhet av bebisar men anda...

Nu daremot vagrar han slappa allt fran fingrar och har och gör konstat försökt att ta sig fran liggande till sittande stallnng. Vill bli hörd och ar mer nyfiken pa ting. Kul, och da ar det sa mycket lattare att binda sig till dem, nar man far en respons pa det man gör :)



Idag fick jag aven tillbaka den har tröjan! (Bilden ar tagen i Nogre och jag ar inte i nagon större form) DRagkkedjam gick sönder efter lite mer an en vecka efter att jag köpt den men nu ar den  utbytt, kostade typ 4 lira, lagomt om jag sager sa!



I hate that I love you, so much.

Har förmodligen funnit en möjlighet till biljett nu. Med samma flygbolag heelaa vagen. Jag haller tummarna att vi kan byta in min gamla biljett mor pengar eller bara betala mer och uppgradera den! ♥

Annars har jag varit tom i huvudet idag. Vaknade vid 12, steg upp vid 15. Tankarna snurrar. jag vill inte lamna honom. Vill inte gröpa ur hjartat med sked men, ju snabbare jag kommer haifran ju snabbare kan vi ju frsöka pa visa och tank att fa visa honom Sverige! Tank om han fick traffa min farmor innan hennes tid tar slut. Visst ar jag duktigt som försöker att inte fa panik? Visst försöker jag vara 22 och inte 15?

C klickade upp en bio sida för en liten stund sedan utan att saga nagot. Sa jag funderar pa att kanske duscha och göra mig lite frasch för jag tror det vankas bio och kanske en lite fika efterat? 






Lina Morgana



Jag tror jag sakta men sakert dör. Hur uttrycker man pa det sattet och hur ar det möjligt att ha en sadan röst? Hennes namn ar Lina Morgana och som 19 ar tog hon sitt liv. Lady Gaga ar/var anklagad för att ha kopierat hennes 'mörka' sida och darmed menar Linas mamma att Gaga haller Linas sjal fangen...

Jag vet, konstigt, men ser pa pa bilder fran tiden innan Lina tog sitt liv och bilder pa Gaga idag ar stilen lik. Linas liv tog slut den 4 oktober 2008 da hon hoppade fran en bro. Sorgligt men sant. Men jag fastnar i hennes musik, i hennes röst.

Late night blog

Ar sömnlös och snackar med Max. Kommer pa att kanadenare har skön stil. Atit glass, försökt sova, funderat pa en hel det. Försökt mig pa tv4 play men ınternet hackar.



Klockan ar ju bara halv 3. har minst 2,5 timme nnan jag borde sova. Typ. Bild fran förra aret, en av dem dar jag faktist ser ut som mig sjalv. Vi var pavag till Rize för första gangen, Cihan var trög som alltid (hur kan turkar vara sa tröga? För att dom maste dricka te mellan varje varv?) Solen sken... Ah jag vill till Rize igen!


14 timmar om dygnet i 55 dygn för ingenting.

Detta ar inte ok. Det ar inte ok nagonstans. Dom har jobbat stenhart och skamlöst i tva manader för att komma hem med skulder och ont i magen, trötta och hungria. 

Kortfattat kom 116 thailandare till Sverige för att plocka bar och tjana pengar, jobbade 14 timmar per dag i 55 dagar men dom far ingen lön. Nej, dom far inte ens pengar att betala tillbaka det lan de flesta tagit (ca 20 000 svenska kronor + 20% ranta per person) för att överhuvudtaget kunna aka. Det ar 80 000 bath, typ.

Jag klagar över gubbar pa gatan och huvudvark. Jag skams. 

Men, Lomsjö bär ska skammas mer. MAN GÖR İNTE SA HAR.  Man tanker inte ens tanken. Sa skams, Ari Hallikainen.




In my darkest hour I know you are there

Gatan har nedanför har lugnat ner sig, men jag atnker mig att det ar full fest en hel del platser ikvall. Annars ar det kallt, och fyfan sa kallt. Jag har ullsockar och tjocktröja pa mig men fryser trots allt... Jag inbillar mig sadana har ganger att trahus ar varmare?

You taught me kings and queens
While stroking my hair
In my darkest hour, I know you are there
Kneeling down beside me
Whispering my prayer

Yes there's a strange kind of light
Caressing me tonight
Pray silence my fear
She is near
Bring heaven down here

The next time that we meet
I will bow at her feet
And say wasn't life sweet
Then we'll prepare
To take heaven down there


Ingen videosida vill samarbeta, sa vill ni lyssna pa sangen sar det Nan's song av Robbie Williams. Det ar sa fint att det gör ont, och om nagon nagonsin skirver nagot halften sa fint till mig sa ar jag lycklig resten av livet..



The next time that we meet
I will bow at her feet
And say wasn't life sweet
Then we'll prepare
To take heaven down there




Futball

Trabzonspor spelar match, mot nagot Istanbul lag som jag jamt blandar ihop med ett annat. Matchen ar inte pa hemmaplan men för en stund sedan da jag hangde lite tvatt sa var det tydligt att det fanns nagon storbildskarm nagonstans i narheten. Att dömma av dom tutande bilarna sa tror jag det gatt bra, det verkar inte som dem förlorat men... eller nej inget men. Om jag har fel nu far jag bita mig i tungan senare men aldrig i livet att man skulle köra runt sahar om dom förlorat...Trabzonspor och Trabzons slogan ar 'Bize her yer Trabzon' Typ, för oss ar överallt Trabzon. En dalig översattning men ni fattar. Det sags att nar det ar större matcher har sa gruvar sig motstandarlagets supportrar och jag har aven hört att det ska finnas en gata i Istanbul som ar Trabzonspors. Om det stammer vet jag inte... Sa ta det inte sa hart. Har ar trottoarkanterna malade i lagets farger och det ar inte onormalt att man stanger av de största gatorna med en massa kolbasti dans efter en stor seger. Med andra ord ar fotbollen en viktigt sport för staden, liksom i andra turkiska stader. Den haller invanarna ihop pa ett vis.

Senast jag var har vann faktist Trabzonspor kup finalen, vilken fest det var! Sopgubbarna dansade kolbasti bak pa sopbilen, det gick knappt ta sig fram och det var ett enda gladjerus över stan i flera dagar. Ledning av laget, Sadri Şener och Şenol Günes med flera firade pa Süleyman och jag var dar. Jag som egentlig inte bryr mig om fotboll tyckte faktist att det var ratt cool att ga runt med 'Kupa'...



Cihan med kupfinalen! 

Eeeh, enligt dom ex antal tuttande bilarna och manniskorna som just passerar mitt fönster och samtidigt skriker TRABZON, TRABZON, TRABZON!' I melodi sa sage vi att dom vann. saklat ska en ambulans ta sig fram i vimlet med. X antal poliser har vad dom gör och bara för att funderar jag pa att hoppa ut fran fönstret :P Sa langt ner ar det ju inte :D 



What goes around, comes around

Ljudnivan har stigit nagot har i lagenheten sedan alla ar hemma. Det pratas vitt och brett och mamman, Ayşe som varit i byn i över en manad nastan tva tar ,gen allt som hant. Bland annat balkong incidenten, jag har inte skrivit nagot om det men det var dagen efter att ramadan slutat och vi satt pa balkongen som vetter ut som gatan.

Det var helt lugnt, da alla var borta och sa helt plötsigt nar jag ser mig upp och ser ut över den ratt stilla vyn sa skriker 3 aldre man at mig, pa tyska och turkiska. Cihan sag dom inte da ha satt ner och han flög upp som om hanfatt eld i rumpan och fragade vad dom menade med det dom sagt. Dom svarade inte och dar brann min kara pojkvan av. 

Nagra samtal senare hade vi en av hans kompisar har, samt sakerhetsvakterna fran hans jobb. 'Sikinti var, çabuk gel' och sa en massa svordomar. Jag menade att han skulle lata det vara och inte lata dem fa vatten pa sin kvarn men... nej. 

Val ute pa gatan menade dessa man att de inte alls ropat at mig (men vem annars, det var ju inte en sjal dar) och att dom var vanner till Mustafa abi (Cihans pappa) och att det inte alls fanns nagot problem. Sakta men sakert körde Süleyman bilen ivag och Cihan och hans kompis kom in. Nagra dagar efterat berattade Cihan detta för sin pappa som blev irriterad, och jag förvantade mig att fa restritioner som att inte ga ut pa balkongen utan att ha nagot över axlarna (da jag mest klar mig i singlet ocg sjal runt halsen) men icke det. Nu ville Cihans mamma vet vad som skett och aven om ansag att det var inte alls mitt fel (vilket det nte heller var men man vaet aldrig har. Jag ar ju lard att hur folk an ser ut eller gör sa ska man inte bry sig men har sa ar det nastan sa att man ska inte göra sa att folk har nagot att bry sig om, fattar ni?

Det var skönt, att ha familjen bakom mig aven om det var en liten grej. Dessa man har nu flyttat sina stolar som dom stter pa, utan för en pyttelite market sa istallet för att se p vart hus, vatter nu deras ryggar mot det. Ja tycker val fortfarande att det var onödigt att kalla in förstarkning, om ni fattar vad jag menar men kanske Cihan har ratt. I den har staden maste man saga ifran pa ett skarpt satt och att ignorera som jag menar ar det basta inte alls hjalper. Jag vet inte... det var en arta som blev en luftballong men samtidigt var det otrevligt. 

Hade jag, haft brunt har hade det förmodligen inte alls hant. Det ar inte första gangen och jag blir lika förbannad varje gang. Jag förstar pa ett satt hur invandrare kanner sig nar sadant har hander mig. För jag ar ju det har, pa en mate. 

I ett annat tillfalle satt ja ensam i bilen kladd som vilket turkisk tjej som helst och spelade spel eller nagot pa mobilen. Da fönstret var öppet höre jag hur tva man narmade sig bilen och jag brydde mig inte mer om det. Tills kommentaren kom. Den ena sa till den andra att han borde se pa den dar horan i bilen. Eeeh? Darigen fanns ingen hud att klaga pa, jag hade jacka och tshirt pa mig men haret var blont. Jag var sa arg nar Cihan kom tillbaka till bilen att jag höll pa att spricka men visste inte alls vad jag skulle göra!

Gud, nu later Trabzon som varsta skitstallet men det ar det inte. Jag har vanner har och de som kanner mig vet vem ocg vad jag ar, vilket betyder nagot. det ar dock synd att obildade (för det ar vad dom ar) manniskor maste uttrycka sig s aom andra utan att veta nagot alls. 

What comes around goes around though. Sakerligen kommer det tillbaka till dom, förr eller senare. Jag tanker inte farga mitt har brunt för att passa in för det marks att jag inte ar turk sa varför latsas? nej, istallet gör jag haret om sa möjligt annu blondare för att se vad som sker. Dumt? Mja... Men min harfarg gör mig inte till en rysk eskort. Jag ar den jag ar. Ser ut som jag gör. Och jag vet vad jag ar.

Söndag

Trots att jag va trött igar har jag inte riktigt sıvit, utan att veta varför egentlig. Har nest vridit och vant pa mig, och huvudvarken fran igar ar tillbaka.

Huset ar fullt igen, nu har aven mamman i familjen kommit tillbaka och hon nastan hoppade pa mig, sa lite tycker hon nog om mig :) Jag vet inte vad sm hander idag. Försöker knapa ihop lite flygbiljetter vilket inte ar sa latt och nar jag bad C om rad sa ville han knappt svara. Det ar val ocksa en reaktiion, tror jag. Vadret ar mulet, och det ar svart att bestamma sig om det ar kallt eller varmt. 

Nej, lite huvudvarkstabletter kanske innan det drar igang?

Good night

Vi är klara tidigt, eller, vi och vi. Ni fattar. Stället tömdes läskigt fort, och det är nästan ledsamt. Det är inte som förr. Inte som för en vecka sedan då allt var normalt. För det var det den här tiden var allt bra. 5 minuten senare small det. Iaf, sov gott!

Revenge?

Vill ni ha en vanlig lördagsuppdatering? Dar jag berattar att livbandet just avslutat och att en remix av Tarkan pumpas ut genom högtalarna just nu? There it was, hehe.  Det ar som vanligt ratt mycket folk, aven om det inte var sa mycket reservationer ikvall. Men det verkar komma folk trots allt...

Just innan vi gick hemifran drog jag av mig tröjan jag hade pa mig för att sedan knyta pa mig min sjal. Cihans ögon blev helt plötsligt stora som jag vet inte vad och jag blev liksom avbruten i mitt knytande. Ögonen var fasta pa min kanske dubbelt sa stora byst, jamfört med normalt. Jag har ingen aning vad som hant, men Cihan kommentar var ratt... skrammande;

'Emma, du ar val inte... Du har val tagit...' Sa stoppade han dar.

'Saklart jag har! Jag kan (!) inte vara... Tror du att jag ar det?' Panikslaget saklart, utan att andas.

'Nejnej. Neeeej. Kan du göra dig klar sa drar vi.' (Allsta knyta sjalen, ta pa mig tröjan och skorna)

'Men... tror du? Jag har ju inte missat...'

'Saklart du inte ar. Kom nu, hadi!'

Det ar ren och skar djavulskap det dar, han retas till tusen och ibland funderar jag pa att ge igen. Vad tror ni? Ett litet skamt? Mohahahahahahahhaahaha.



Jag haller mig till att vara moster, ett tag till...


Blind

Fan, blogg.se strular fortfarande. Varför? Vet nagon hur det funkar med att flytta över bloggen om man inte vill starta om pa 0? Inte för att jag ar varldens mest popularaste men det ar sa trakigt att hanvisa  till den 'gamla' bloggen... Naja.

Har atit middag pa Süleyman, typ 4 olika ratter. Inte fullstora portioner da, men da varken jag eller Cihan kan bestamma oss sa fyller vi oftast 2 tallrikar med allt vi finner i köket och ater lite av varje. Idag blev det turkisk pannkaka (den med persilja och lök i) Zeytinyağlı fauslye (artskidor/bönor i olivolja) Kuru fasulye (vita bönor i tomatsas) samt nagot röra med Aubergin i tomatsas och saklart Süzme yoghurt + (nej tar tar aldrig slut!) kroketter. Som sagt, lite av allt serverat med majsbröd samt vanligt bröd och sa var vi matta!

Innan va akte hit var jag dock osaker pa om jag skulle följa med. Nagon timma innan Cihan kom hem för att byta om och hamta pc samt lilla mig (det har med att jag skulle finna ratt buss och ta mig oskadd till Forum tror han inte pa) sa försvann halvt synen pa ena ögat :S Det var som att jag bar valdigt smutsiga glasögon och ljus, fran pc, sol ljus, lampor stack som tusan i ögonen. Jag la mig darför med fötterna högt, kladde pa mig annu mer da jag började frysa som tusan, drog tröjan som har hög hals över ansiktet och försökte slappna av. Visste inte alls annars vad jag skulle göra.

Lite senare flyttade pa soffan med en filt, slackte all ljus och somnade faktist i 20 minuter. Nu kanns det battre, efter lite huvudvarkstabletter och mat samt en sjal runt nacken men det ar sa ackligt sadant dar! Att ha huvudvark ar jag van vid, men nar synen försviner blir det skummelt. Kanske jag trots allt borde aterga till mina linser och glasögon igen :S

Men, nu ska vi aterga till... mat igen! jag ar sugen pa nagot, vad som helst. Samtidigt inser jag att om jag inte skriver om mat sa ater jag. Hmmmm.

Regn, regn, regn

Tittade just pa vaderprognosen för kommande 8 dagar ocg det ser valdigt gratt ut. Faktist kommer det mer eller mindre regna alla dessa 8 dagar framöver om detta stammer. Det ar nu ca 17 grader, för att fa in lite luft i lagenheten har jag öppnat fönster och tusan vad kallt det blev! 

Faktist letade jag upp herrtröjan jag köpte pa Zara i Antalya och drog upp dragkedjan hela vagen, brr! Resten av kommande dagar ser ut om att dom blir annu kallare, anda ner till 14 grader kan det bli och det kanns... kallt. Klagoan klagan, men faktist kanns 17 grader kallare har an i Norge och Sverige! Kanske beror det pa luftfuktigheten eller att husen ar samre isolerade, det faktum att havet inte ar langt borta eller.. ja jag vet inte.

Vanligtvis tycker jag inte illa om regn men nu blev jag faktist besviken. Jag hde tankte föresla att vi skulle aka till Arsin en dag eller till Sumela aven om vi redan varit dar, men bara för att komma bort fran stan. Men jag kanner min pojkvan ratt och regnar det blir han gjord av socker :P. 

Naja, man kan ju hoppas pa att de har prognosen har fel men jag tvivlar pa det. Just detta vadret som kommer ar typisk höst sa det stammer nog. 

Det var nu meningen att jag skulle ata nagot innan C kom tillbaka fran jobbet. Jag ar fatt i mig 2 skivor bröd men förmdoligen ar inte det mat nog... Det ar ju inte det men jag vet inte alls vad jag vill ha! V,sst kanjag springa ut över gattan och köpa en döner, men jag ar inte alls sugen pa kött. Kan man be om en utan kött och tomat? Eller skrattar dom ıhjal sıg at mig da? kan jag ens saga det sa att dom förstar vad jag menar? Hmmm....

I - landsproblem

Jag tror det ar ngt fel med alla vagar som jag rör vid. Först kan vi ju börja med dom dar i Norge. Om vagen star just under tvattfatet i badrummet vager man X, tar ma ut vagen i vardagsrummet vager man X + 4 och flyttar man sedan tillbaka vaghelvetet till badet men narmare fönstret sa vager man X+ 2.Imorse (efter att Cihan akt) kunde jag inte sta emot frestelsen och gick pa vagen har, den ar typ helt ny. Okej, helt great liksom... Aven om jag tyckte att det var lite mycket. Dock sa skadar val inte det för det ar fortfarande inte mycket, m jag sager sa. För tva minuter var bagde jag 2 kg mindre. What? Halla? Provade igen och fick samma vikt. Jag tror minnsan jag ska skippa digitala vagar och aterga till dom dar gamla som farmor hade...


Eller sa ger jag helt enkelt upp det har med att vaga mig. I slutandan sker ju ingenting sa..




Simpla ting

Det finns sa mycket jag alskar med Turkiet; alla vackra platser, maten manniskorna, kulturen aven mo den driver mig till vansinne ibland, alla traditioner som ocksa dem ar lite konstiga ibland men... jag alskar det. Jag tycker om att jag börjar första och kan göra mig förstadd pa spraket har, att jag börjat första en del a samhallet, att jag faktist pa en liten mate har blivit en del av det.Sedan finns det saklart ting, som bryter min vackra illusion;

1a) Jag blir antingen skallad eller fryser till is i duschen. Om inte sa gar det inte att skölja ur schampoot ur haret för att stralen ar för svag,och om stralen ar stark nog... blir man skallad.

1b) Ar ni sm jag som jag som kanner att tempraturen pa i munnen styr resten av kroppstempraturen? Jag har alltid, sedan jag var barn prakitst taget duschat med munnen öppen, spottat ut vattnet och sedan fyllt munnen igen. İgar gjorde jag tyvarr det och fyfan vad klor ar ackligt! Jag tankte ju inte pa det eftesom vi aldrig dricker kranvattnet utan vatten fran byn som hamtas varenda helg. Usch usch ush! Det tar nog ett tag innan jag gör om det...

2) Alaturkan. Jag prakitst faller pa nasan varje morgon da jag ar sa trött att benen viker sig. Inte bra.

Detta ar nagot som jag faktist skrattar at varje dag, eler nar det sker. Och faktist saknar jag det (jo, faktist) nar jag inte ar har. Lite kul trots allt... Man blir ren och man gar pa toaletten, och det gar bra. Men anda, liksom :D





Maste... sova... mer... aaaaa

Var val ganska exakt vad jag tankte nar jag vaknade runt 9 i morse. Det ar val egentlig en ganska bra tid att vakna pa, om man nu inte somnade förns halv 6. Ja, det later sakert konstigt och dumt att första somna da med all sakerhet sova bort halva dagen, men det blir latt sa da Cihan jobbar natt och kvall och sk vi göra annat an att bara sova tillsammans... vander jag helt enkelt pa dygnet.

Var vaken en stund vid 12 da Özge, min kompis och Cihans arbetskompis ringde (sager man arbetskompis i Turkiet?) Cihan svor nagot om ett födelsedagsfirande och somnade om. Jag gjorde mitt basta för att komma in pa bloggen da det inte fanns mycket annat att göra, dden turkiska tvn ar inget som faller mig i smaken, förutom ett program Yemekteyis. Av nagon anledning har jag alltid gillat matlagningsprgram och det sedan jag var ratt liten!

Kom dock inte in a bloggen förran nu, men tro inte att jag försökt sedan 12 för det, nej... jag lyckades med det jag försökt sedan 9 och typ 10 minuter innan födelsedagsfirandet vaknade bade jag och han som skulle ivag och jobba samtidigt. Som en hönsmamma puttaed jag honom ut dörren och nu sitter jag har, och ar sa oturkisk man kan vara - jag har inte satt min fot i köket, bara dragit pa mig Cihans tshirt och flyttat mig fran sangen till skrivbordet. Har dock inte baddat undan var madrass annu men vem vet, kanske jag atervander till den? JAAAA, jag ar lat men det regnar och ingen annan ar hemma eller kommer att komma sa jag tar min chans, haha.

Har förstatt att det ar generella problem med blogg.se idag, vilket kanske inte ar sa onaturligt. Det ar trots allt, blogg.se... Ehm nej, kanske lite mat? Eller varför inte glass? Dock köpte C ett ordentligt grovt bröd ıgar, och ja det ar riktigt grovt ett! Sa ja borde val kanske ata lite av det....

Bilder fran ikvall...

Vill ni ser bilder fran ikvall innan jag stanger ner? Det ar bara med mobilen, men jag lyckades iaf knappa nagra :)






Har har tjejerna, och barnen tagit pa sig de vita slöjorna, samtidigt som de tander ljus som dehar i handerna, lite som lucia var min tanke... Fina klanningar som ni kan se, jag daremot sag mer ut sahar;



Harligt med mobilkamera som man knappt kan halla still (iaf jag som skakar som en alkis no matter what)


Det delades ut massor kna (henna) och den har gangen hade man istallet för pasar gjort en lite klanning. Saklart finns det goda ögat med ocksa. Det blev en hel del över sa jag fick en :) dom undrade om jag ocksa villa ga fram och bli presenterad samt fa henna i mina hander men jag tackade nej... tanker, ett rum fullt med massa folk (bara kvinnor men likaval) och sa ska jag ga upp dar och bli presenterad som yabancı gelin. Hmm mja, eeh... Tack men nej tack!




Sedan blev det dags för mat. Kremalı sebze corba (kramig grönsakssoppa) och köfte som ınte fick bli med pa bild. Dock fann jag den har bilden plus lite pa tradgarden som jag tog förra veckan. Medans internet faktist fungerar sa kan jag lika garna visa dom med :)

Knackapplet, som jag kampade med det! Innan jag at det var det nog 10 ar sedan sist. Jag tror jag vantar tio ar till nasta! Som ni ser var det inte sa stort, men det var nastan för stort anda...


Visserligen ar det mörkt men har en del av tradgarden som dom kallar det. Utanför 'staketet' vantar en stor vag och sedan flygfaltet sa det hörs ratt bra nar plan fran speciellt ryssland kommer in. Utanför har nagonstans finns ocksa en utkiksplats dar bland annat Cihan brukar sta och se pa mitt plan nar det aker ivag, nagot jag fick veta kvallen da jag skulle ha akt men missade planet i Anatalya pga förseningar i Trabzon... Han rodnade latt nar han berattade det, eller nar jag tvingade det ur honom för att vara arlig, sedan knep han at min nasa i ren hamnd... Hur normala ar vi egentlig?



Hej fetto

Äter en sen mıddag. En väldıgt sen sadan bestaende av: baklava, soppa, baklava, köfte, baklava. I följande ordnıng, dessutom. Samtıdıgt tröstar jag en vän med det enkla men sanna; efter regn kommer solsken, plus baklava.

Kontaktannons ala svarta havet

Minns ni killen som haller mitt humör uppe under konstiga tillfallen? Han som ar 'verryyy afraaaay' haha. Han har just facerapeat mig. Genom att ga igenom chatten och vanlistan i jakt pa en fin tjej. Hon ska inte vara lange an 1,70, normal i vikten och sedan spelar det ingen roll, eller jo saklart att det gör - hon ska vara singel och helst inte ha barn och saklart gilla honom. Om ni har nagon pa lut eller till övers sa kan ni bara kontakta mig sa agerar jag vaxel och sa fınns han pa luren inom 5 mınuter!

För information sa gar han pa gym, jobbar i bar och kan inte vara allvarlig. Lockande?

Where am I?

Stamningen har ar nastan spöklik. Efter förra helgens handelser sa verkar det som att folk ar... hur ska jag saga det, dampade? Alla försöker ta sig hem tidigare och polisen har hela sakerhetssystem för förhör. Var ar jag nu igen? Det trakiga ar att detta aven tynger Cihan och det ger honom lite rast och ro...

Jag har, sakert tryckt i mig en halv honungsmelon. Inget onormalt med det dock. Jag skulle nog kunna ata 3 till men ska försöka att inte göra det. Visst borde man kunna begransa sig nar man ar runt folk, haha.

En annan kul grej, mina ögon föll pa en kvittering som kommer fran baren. Först kan ju saga att priserna har ar val typ som i Alanya faktist. Racker det med en drink sa ar det inte alls dyrt men vill man ha mer an sa sa drar det ivag snabbt... Iaf, ar det nagon som ar sugen pa TEKİLA? Lite kul hur dom stavat det anda aven da det inte alls ar sa konstigt med tanke pa den turkiska grammatiken. Det ar nastan som nar nagon pratar engelska med turkisk grammatik. Jag ler varenda gang! Innan hade jag dock lite svart att första men nu ar det inga problem. Oftast dycker det upp nagon pa msn som behöver hjalp med att översatta just turkengelskan. Det ar som sagt, ett sprak för sig!

Som sagt, Tekila, Knajf, och sa en som jag tror dom flesta vet av ; thing (som egentlig ska vara think) En bubblare var ju dock 'Im in bad' som kom pa sms en gang. Ursakta? Men vad har du gjort fel? Vad har gjort dig dum? 'Eeeeh, I am try sleep'. Bad, var alltsa bed... Hehehehhehehehhehe.


Back

Hej!

Jag ar tillbaka pa Süleyman och sitter val ganska exakt dar jag satt för 8 dagar sedan. Som jag sa ar det 'kvallen före bröllopet' firande och jag min fula ezel glömde kameran hemma! Ville ju visa er ju, aven om manga redan vet hur dessa tillstallningar ser ut... Men, en annan gang.

Jag har redan fatt 3 fragar fran 3 aftonklannings klada kvinnor med haret ordnat hos frisören utan att jag kunde svara pa nagon av dom. Hanvisade sa gott jag kunde till Mehmet, chefs servitör för baren och hoppas att det var ratt. Ni skulle egentligt fatt se skillnaderna mellan mig och dessa kvinnor som ska fira ikvall. Det ar klanningar silke, har och smink har dom knappast gjort sjalva - och jag da... Tja, jag har leggins (jeanstypen) en rosa singlet och det Cihan kallar för kurdskarfet. (Vill du jag ska se ut som en ryss eller som en kurd brukar jag svara pa det) Mitt har... Ja en hög hastsvans som jag vikt in under snodden sa det ar en slarvig knut, luggen fast at sidan med en svart harnal i mitt guldblonda har. Fint va? Men vet ni va? Jag trivs bast sahar! Jag gillar ınte att kla upp mig och latsas vara nagot jag inte ar.

Hr tittat lite i överbevakningskameran, och den blivande bruden dansar nu i mitten av de andra kvinnorna. Hon bar saklart en röd slöja som tacker hennes ansikte medans de andra bar en vit som ınte tacker deras ansikte. Förmodligen började dom danser med 'zillis' typ som sma symbaler man faster pa fingertopparna. Nu har de dock övergatt till musik som ar typisk för detta omradet.

Saklart, kommer aven fragan den har gangen 'nar det det er tur?' och svaret blir som vanligt 'sonra.' Trakigt menar dom och buffar Cihan pa axeln men vi bada vet att det kravs en hel del för att vi ska vara paret som ar i centrum en sadan kvall som denna... Men en dag sa.

Drömmar och minnen

Jag har sovit som en stock i natt, nastan för hart! Varlden var förandrad och om det inte var sandstorm, sa var det snö och slask. Allt hav var borta, och det liknade nastan en amerikansk 'end of the world' film. Tur som ar, om jag stracker pa halsen kan jag nastan se havet (eller ar det kanske bara för att jag vet att det ar dar?) sa jag andas, igen! 

Som ni ser fick jag en bra start pa morgonen, aven om det var sa simpelt som nagra fina ord om min blogg, men det varmer! Min lilla kompis (Mirage som han heter) sover sitt eftermiddags pass men sa snart han vaknar tankte jag lagga beslag pa honom... Hans mamma bryr sig inte sa mycket utan blir mest glad faktist, och Cihan letar val efter den dar kommande mamma potentialen (dock blir det inget sadant förran om mınst 5 ar!) sa han ler som tusan bara jag tar i ungen, men som sagt, vi gillar varandra!

Ikvall ar det 'kvallen före bröllopet' pa Süleyman. Cihan sa det pa turkiska men jag far inte till att skriva det ratt. jag följer förmodligen med, det har lugnat ner sig aningens dar nu sa jag tror jag ska klara mig undan drama och action. Haha, patal om drama och action. Jag och en kompis döpte Obaköy, ni vet stallet lite utanför Alanya dar jag och Cihan möttes, till Dramaland efter en vild sommar (för henne) dar. Nu ar Trabzon, eller Svarta havet Actionland och en normalfras pa msn ar nu oftast 'What's up in Actionland.' Nog om interna skamt, men ni fattar vad jag menar!

Jag tror arligt jag ska ta en chans att hoppa i duschen snart, far se om jag blir skallad eller om jag blir enisbit (det ar spannande varje gang!) Kan ju vara fint att man ar lite frasch o jag ska hoppa runt och vara nyfiken bland dom som ska gifta sig i morgon, eller? Har manga ganger tankt att det skulle vara kul att visa er dessa tillstallningar, klanningarna och alla barn som springer omkring men det kanns sa fel att smygfoto okanda manniskor och sedan satta ut dom pa bloggen... Kanske jag hinner fa nagra bilder av lokalen iaf! 

Och, en sak till. För 4 ar sedan  och 3 dagar ( ja, jag minnsdet exakt) sa jag hej da da till min allra basta van. Nar jag tanker pa det, nagot jag ınte gjort pa lange sa kommer manga av kanslorna tillbaka men jag vet att mitt beslut var ratt, och jag har aldrig riktigt tvivlat (förutom i svaga stunder da jag menade att jag skulle at en hast pa 500 kg i min sang och lata henne bo dar om det sa hade gjort henne frisj, ni fattar). Min mamma var en parla och utan henne den dagen vet jag ınte vad jag gjort, för det var om nagot det varsta jag varit med om. Nog om ledsamma saker som hande för lange sedan, men ni fattar. Man minns bara ibland...

Vad gör ni idag? Sandstormar? Snöstormar? Regn?

För första gangen... :D

Har idag fatt en award och det av Sand mellan tarna, Hur kul som helst! tack!




Med denna följer 3 sma uppgifter;

Jag ska nämna tre saker/personer som ligger mig varmt om hjärtat.

Jag ska visa er en av mina favoritbilder.

Slutligen ska jag skicka awarden vidare till fem av mina favoritbloggare


De tre saker som ligger mig varmt om hjartat, ar kanske inte sa svart att lista ut om man kanner mig;

Cihan (saklart, han ligger nastan hett till :) )

Min systerdotter Filippa som snart ar 15 manader

Min fina farmor.



En av mina favoritbilder; ni har fatt sett sa mycket bilder fran just Kemer iar, bilder som jag verkligen tycker om sa jag tankte att lite variation ar trevligt :) Lat mig presentera Anemone, eller snarare hennes panna. Min allra basta van som varit borta i 4 ar nu. Hon bar mitt hjarta i sin panna och utan henne (ja faktist) vet jag inte vad jag skulle gjort. Alskade van, hoppas allt ar bra i Nangijala. ♥

Laura - papatya.blogg.se


Om hon ar i Finland eller Turkiet spelar ingen roll, hennes blogg ar en av dom basta!

Sofie - vikingkiz.blogg.se
Den 'första' svenska tjejen har i Trabzon! Alltid kul med nagon som vet och förstar och faktist kan hjalpa till ibland!

Sofiya - sofiyaa.blogg.se
jag skrattar som tusan nar jag lser hennes blogg, bade fran Alanya och Stockholm. Hon tar ingen skit och later folk veta det!

Sand mellan tarna - sandmellantarna.com
Först ar henne bloggnamn ordentligt harligt, sedan ar det sa skönt att kunna lasa om en riktig vardag i Alanya. med tvattkorgar, dammrattor och skolor. Jag hade svart att tro att det fanns ar men nu tvakar jag ınte en sekund!

Filippa - filippags.blogspot.com
Har ar hon! Min fina systerdotter som ar dunderfin! Min syster ar det som bloggar saklart, oftast via sin telefon och med fa ord, men det ar faktist enav det viktigaste bloggarna jag följer. :)

Jag kan omöjligt satta dom i nagon följd utan alla ar pa samma plats men det blev lite klumpigt pa en rad liskom ;=



Anu en gang, jag blev sa glad över denna och motiveringen! Tack för uppskattningen, det betyder sa mycket!







RSS 2.0