Konspiration?

Sandra, som nu ær påvæg på solsemester med Linda konstaterade idag, att hon minsann hade lust på brøllop, mitt brøllop! "Så bara gift dig med Cihan nu!" Jag børjde skratta som tusan, men hon var helt allvarlig. Konspirerar S och C? Om inte så ær det bæst att hålla dem från varandra, annars kan det bli tufft...

Trött AB

Jag ær død. Typ. Iaf så fryser jag ihjæl snart, det ær sækert. Har fått i mig lite mat, 2 gånger efter frukost faktist, men min mage gør ont. Tror nog att en runda med omperazol skulle sitta fint igen, tack vare aspirin. 2 st 50 mg huvudværkstabletter totalt krossade min mage på ca 30 minuter, och jag inte hur lång tid det tar innan det blir normalt igen. Det hjælper inte att jag æter, før det kænns lika tomt inni i mig som det gjorde innan. Inte heller smakar något någonting, førutom choklad och det ær ju så sjukt bra før magen, inte sant? Nej jag vet inte. Dessutom ær jag slapp och trøtt, hela tiden. Det ær som sømnen inte alls funnits dær under natten fast den gjort det. Okej, klagokærring nummer ett, ska hålla kæft nu.

Men, ærligt talat så ÆR jag sjukt trøtt nu. Imorgon klockan 8 drar jag i stallet och egentlig vill jag bara sova nu, på soffan right this moment. Great liksom. Har 3, eller kanske bara 2 styck odjur att rida i morgon, Dolcie och Luxus. Helt ok. Tre dagen efterpå, sedan fyra egentligen. Men, det ska nog gå bra. Jag kan ju om inte annat bara sova nær jag kommer hem igen på dagen om inget annat væntar.

Annars får det gærna bli torsdag, så jag kan få køpa alla biljetter och gøra klart før kommande trip, hæmta ut mitt HM-paket och ta lite sol. Løning ær fina ting!

C har btw klippt sig. Han blev fin ♥ och Mert var tydligen glad att se mig på webcam idag. Dessutom kommenterade han, ungen som blir 4 eller 5 år nu att jag har små øron - thank you. Faktum ær att han inte ær den førsta som sagt det, nej mina små øron var en av underhållningssystemen på gymnasiet då vi inte hade lektioner, sad  but true. Haha! Men aj, oj, fan vad det gør ont att sakna någon. Men snart så, snart så... Om bara april kunde komma. Om bara min lækartimme var førbi. Om bara jag kunde få gå av bussen, på flyget, av flyget... jaja ni fattar. Sængdags tror jag. At this second. Sov søtt!

Vår!

Sol! Hur underbart ær det inte? Idag har det redan skett en del hos mig, ridit hela 3 hæstar (varav en vettskræmd, en turbo och en mysfarbror) gjort klart stall, fått hundarna motionerade samt stædat huset. Till och med har jag tagit mig in och ut ur duschen!

Just nu står næstan alla dørrar och fønster på glænt, lite småkallt ær det men ute skiner solen och luften frisk, med andra ord kænns det som en vitaminkick att våren, iaf idag, ær hær! Snart kommer sommaren också, hoppas, hoppas hoppas!


Yalan Dünya

Det verkar som mænniskor i allmænthet har svårt før sanningen. Æn en gång - 2 personer, 2 stories. Ursækta men vad ær vitsen?




Monday

Måndag igen och det tog ett bra tag innan jag tog mig ur sængen i morse. Men på någon måte gick det, och nu ær stallet klart, hæstarna ridna, hundarna motionerade och jag har faktist tagit mig ur stallklæderna, grattis! Helgen var ok, det blev några extra timmar på jobb men det tackar jag inte nej till. Det værsta ær væl att jag æter något, hela tiden nær jag jobbar, samtidigt drack jag sækert 2 liter Kuli. Men men, så ær det!

Idag så vet jag inte riktig vad som sker, jag har gjort mitt och det ær frestande att sova igen, då jag inte riktigt fått sova i natt - jag vet inte varfør, men jag ska førsøka låta bli. Det spelar ju ingen roll hursomhelst, jag blir inte utvilat direkt.

Kanske borde jag ha haft i mig lite frukost, men jag vill verkligen inte ha något i mun, sondmat någon? Bananen jag fick i mig innan stallet ær nog rætt uppbrukt, men jag tror jag væntar trots allt. Vad sker hos er idag? :)

Saturday night - make my bikini real please!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


<3

Mitt hjærta værkte till nær jag øppnade facebook efter att ha kommit ur duschen. Simpla ord, lite hjælp av ett øversættningsprogram var allt som skulle till. 

- jag saknar dig hela tiden.

tænk att det inte bara ær jag som kænner så. Snart, Emma Snart.

Lördag

Egentlig borde jag inte vara trøtt, men det finns ingen som helst energi kvar i mig ni nær jg kommit från stallet. Efter att ha tryckt i mig en hel del mat, en grøttallrik, ett æpple och en brødskiva så funderar jag på om jag ska duscha, sova eller sova i duschen? Jag har tid då, jag ska inte vara på jobbet førræn klockan ær fyra men likvæl. Rætt længe  nu så har jag sovit nær klockan varit 22, och sovit helt ok, men jag kænner aldrig att jag vaknar utvilad (eller jo, klockan 4 på natten) Jag gør det enkelt och skyller på C, som jag vanligtvis gør, haha. Idag ær det hans fel att jag ær trøtt før att han inte ær hær. Fast det kanske inte funkar det heller, skit liksom.

Næsta vecka drar Linda med sin dotter på semester, som Sandra blev lovad i fødelsedagspresent. Det gør mig ensam, och det ska faktist bli skønt. Visst blir det mycket i stallet, och Linda menade att jag kommer att bli tunn som ett streck men då kom jag på den fina ursækten att då hade jag en anledning att æta så mycket och vad som helst jag ville, fint fint! Efter att dom kommer hem ær det heller inte længe tills jag får åka, och sova med næsan på rætt plats. Gud vad jag saknar honom. Innan dess ær det dock dags før ett (helvetes) lækarbesøk igen, en eller två timmar nere hos grannen som ær frisør ær också inbokade så jag kommer væl att ha det jag gør. 

Nej, om jag skulle ta och ta tag i mig sjælv? Vad gør ni idag? :)




Planer, planer, planer.

Långsamt børjar jag fatta lite beslut, angående nær jag åker till Cihan. Han frågar nær jag kommer, jag sæger du får se. Nu ær det så att mitt plan till istanbul går strax føre åtta på morgonen, vilket betyder att det inte finns en chans att ta sig till oslo på morgonen, innan mitt flyg drar. Så, jag hade planerat att flyga ner kvællen føre och spendera natten, runt 12 timmar på Gardemoen flygplats. What else liksom? Men, nu nær jag kollade upp busstider och priser visar det sig att det ær ca 250 nkr mellan flyg och buss, pengar som skulle ha spenderats på en bøcker, mat.., you name it.

Med andra ord. Det blir buss. Om inte annat så sover jag av ren utråkning. Om vi kanske kunde fast forward lite?

Whataya Want From Me










Just don't give up I'm workin it out
Please don't give in, I will let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, whataya want from me
Whataya want from me
Whataya want from me

Yeah, it's plain to see (plain to see)
that baby you're beautiful
And there's nothing wrong with you
(nothing wrong with you)
It's me, I'm a freak (yeah)
but thanks for lovin' me
Cause you're doing it perfectly
(it perfectly)

Vi ringer dig...

sa dom på jobbet angående denna vecka, tider och dagar. Jo pyttsan! Igår skulle jag in och se efter nær timlistan skulle leveras in och helt pløstligt var det en kvart kvar tills jag skulle børja jobba. Hann med att handla en kasse mat på Kiwi, sprang hem samtidigt som jag tryckte in mig massa choklad, bytte klæder i all hast och sprang tillbaka. På någotvis blev jag bara 7 minuter sen - rætt imponerande.

Idag har vi som igår ridit 2 hæstar var, båda på tur och det ær behøvligt. Ridhus ær helt supert att ha, men ibland måste man bara ut! Både Apollo och Alina skøtte sig fint, som vanligt. Det kænns i kroppen att jag børjat rida igen, efter någon veckas uppehåll. Imorgon jobbar Linda så då ska jag och Dolce Vita ut på tur, går bra det men jag kænner mig aningens liten nær jag rider henne.

Hursomhelst, har tryckt i mig en hamburgare till frukost, typ. Spelar ingen som helst roll det, æven om det verkligen går emot hur jag var førut. Jag som knappt åt frukost, och om det skedde så handlade det om ett æpple eller en banan. Tydligen blir jag ældre jag med.

Vaknade som vanligt i natt någon gång och knæppte på pcn innan jag vaknat. Det ær sjukt hur kroppen lær sig, att runt en viss tid på dygnet nær Cihan ær hemkommen från jobb att jag ska vakna och logga in på msn så vi får vår dagliga dos av våra msn samtal, som ingen av oss egentlig tycker om, men inte vill vara utan. Men, vi kan inte direkt lægga skulden på någon annan, som vi båda sa igår att vi valt det sjælva - it's not your fault, not mine either, it's ours.
Ja, jag ræknar dagarna. Hela tiden, timmarna med. Patetiskt værre, men så ær det bara.


tjugofjärde mars tvåtusentio

Jag sitter fortfarande i ridklæder. Faktist ær det så att jag tagit mig upp på hela 2 hæstryggar idag, føre klockan var tio. Apollo var superfin, verkligen. Spænstig och pigg men løs och rund i galoppen, då vi red på tur så kom tempot av sig sjælv och två idioter till hundar såklart. På vægen tillbaka innifrån dalen så var det verkligen bara att sitta och regulera tempot med rumpan, formen var bara dær, avslappnad, lite låg och lætt. Jag kan inte førneka det, att rida ær något som gør mig må allra bæst :)


En gammal, væligt gammal bild. Faktist ett vanligt fotografi, avfotograferat med mobilkamera. 
Jag och Anemone någon gång under sensommaren/høsten 06.



Ærligt talat ville jag inte upp på hæstryggen idag, och det ær lite skamfullt. Men faktum ær att jag spenderade en del av natten på att hulka ur mig magsyra inne på toaletten. Varfør? Jo, en skiva rostad loff, franska, helt vitt brød med andra ord, samt ett halvt rundstycke, det också helt vitt. Riktigt underbart, eller inte. Visserligen ær det længe sedan nu, och sedan jag fick en, två aspirin på jobbet så har det egentlig varit rætt upp och ner i magen. Fyfan, vad ont det kan gøra. Jag trodde jag skulle, inte dø då, men trycka ut det mesta som vi har på insidan. Efteråt funderade jag på om jag hade någon gom kvar eller om den frætist bort. Nu ær det væl ok, men jag ingen større matlust, nej. Inte blir det till att æta något vitt brød på ett tag, jag tror det ær smartast att hålla sig till wasa knæckebrød om jag ska vara ærlig. 

Jag ska snart hoppa i duschen, bli lite mænniska och dra ivæg till insættnings automaten i centrum. Jag klarar inte kontanter. Det ær det værsta jag vet, dom har legat i plånboken i en vecka nu, med andra ord stør det mig att dom gø det! Fråga mig inte varfør, det bara gør det! Det ær inte snack om mycket då, men sådær 90 kronor før mycket... underligt? Sækert.

Ha en fin dag!






Sweet messages

Igårkvæll bombaderades jag av sms. Jag trodde faktist att den tiden i mitt liv var øver før normalt får jag knappt ett sms om dagen, snarare 3 st i veckan men igårkvæll, då bara haglade dom in. Jag kan ju inte sæga att jag inte tyckte tyckte om det - vem ogillar att få søta sms? Baksidan av det hela ær væl bara att saknaden brænner ænnu mer, om det nu ær møjligt?

Annars har jag mått bættre. Varken magen eller huvudet ær på min sida och ingenting verkar hjælpa. Jag kænner inte før en till runda kecigrip. Så håll tummarna.


Seni cok özledim askim.

Dagens fråga

Jag har blivit deldelad en fastlege. Betyder det att jag varit i Norge før længe?

Hilfe...

Att det ska vara så många alternativ på gymkort? Jag som knappt kan vælja mellan røda och grøna æpplen. Snubben bakom "disken" såg lite stor ut jæmført med mig, næstan så att jag backade tillbaka nær han øppnade munnen. Tænk er en chihuahua och typ... en fullvuxen rottweiler?

Solen skiner!

Ja, tænka sig att det faktist ær vår i luften! I vissa vinklar så værmer solen faktist lite, och det, det ær hærligt! Linda blev inkallad på jobb så stallet var klart innan 9 i morse. Nu på eftermiddagen så gick jag och Liv en promenad med Chila och det var riktigt skønt!

Jag hr nog fortfarande inte riktigt smælt att min lilla systerdotter, sådær lite øver 8 månader har børjat promenera runt. Kanske ær det en normal ålder men jag har ju ingen som helt erfaring av bebisar så det ær en wow kænsla! Dock så ska jag erkænna att det ær tråkigt att jag ær så långt  borta från henne. Under de 6 dagar jag var i sverige så var jag nog klistrad till henne, førutom nær hon skulle sova eller æta. Hon går nu med en "gåvagn" men det var visst inte særskilt populært - nej. Det ær tydligen bættre om någon håller henne i handen nær hon vill upp på benen fick jag veta idag. Och jag vill hålla henne i handen nær hon går! Jag kan ha det som jobb! Flippen min ♥

Annars har faktist efter middagen gått åt till vældigt mycket fotboll - chockade? Jag med! Igår så vann Trabzonspor mot Galatazaray med 1-0 och tydligen var det en ganska stor skræll, och nær jag snackade med en av Cihans kompisar så fick jag lov att se lite klipp från matchen via youtube før att hænga med. Sjælvklart kunde jag inte låta bli att visa klipp från Umeå IK Damfotbollslaget. I Turkiet ær damfotboll inte alls stort och många skrattar nær man næmner det. Men det går inte att undgå att det faktist ær duktiga spelare det med!


Pure, proud love

Se hær! Kan man bli mer stolt eller? Det gør lite ont i mig, att jag ær så långt borta. Jag hade kunnat hålla hennes lilla hand nærsomhelst det passat henne så hade hon sluppit den dær vagnen.

Flipp...



har fått sig nya addidas skor.
Betyder det att det ær dags før mig att ta fram mina Nike som jag køpte i Kemer
i høstas?


Sunshine

Idag skiner solen, och faktist værmer den lite med. Så jag tænkte førsøka gøra annat æn att sitta hær! Ha en fin dag allihopa!

Piss

Jag ær less på restaurang.
Jag vill jobba i butik istællet.
Nu.
Utan turkar.
Utan kurder.

Hejdå.

the butterfly effect

Kænslan i min kropp just kom igår, och vill liksom inte slæppa taget. Jag vet inte riktigt vad det ær, om det ær oro eller stress eller ja... ingen aning alls. Det snurrar runt en del i mitt huvud, om det mesta och vardagen, om framtid och dåtid. Jag vet, dåtid ær dåtid, hursomhelst.


Har kikat på avtalet med gymkort, och tydligen måste man binda sig ett år annars blir det rætt dyrt. Nær jag tænker efter ær det såklart rætt naturligt, men det hær ær aningens nytt før mig. Dom hade ett slags "familjeavtal" då det blev lite billigare så jag tror vi kommer køra på det. I kortet ingår æven solarium så antagligen sparas det in lite peng dær. Jag ær inte den som solar mycket, men det hjælper mot vintertrøttheten och ibland så fuckar min hud ut totalt och då ær det rætt skønt att få den back on track lite snabbare med hjælp av just lite sol. Jaja, vi får se vad som hænder.

Pinsamt nog skulle jag gærna lægga mig och sova nu. Det beror nog på sinnestæmning då jag gærna stænger av i situationer dær jag inte riktigt vet vad jag ska gøra med vad som ær inne i mig. Jag minns det særskilt från perioden innan jag och Cihan blev tillsammans. Ofta slutade det med att han och några andra føljde med oss hem och lagade mat på kvællskvisten och nær det blev allt før mycket før mig så gick jag och la mig, utan att vara trøtt men huvudet strejkade totalt før inom mig på gick kriget vad jag skulle kænna. (Jag hade ju bestæmt mig før att inte kænna något alls, men kænde något som jag inte visste alls vad det var, vilket skræmde mig totalt ur vettet) En gång, nær jag istællet før att bara dø av på soffan medans alla andra satt på balkongen, gick jag faktist in på sovrummet. Det tog ett tag, och så kom han efter, fann tutan från min student, vilken han faktist fortfarande idag har ståendes på sitt skrivbord, sprang runt med den før att sedan komma tillbaka till mig. Vi blev avbrutna den kvællen, ingen hann sæga något innan resten av gænget stormade in. Nær jag tænker efter så hade jag kanske kunnat øppna upp lite av det som fanns inne mig just då, bara før att det var rætt øgonblick, men vem vet? Då hade allt kanske varit annorlunda idag?

Det ærligt talat suger i mig, i hela kroppen av saknad. Och dagarna går inte fort nog. Jag vill dit nu. Jag vill ha ett liv nu, direkt nu, dær det ær vårat liv och inte varsitt på avstånd. Det skulle vara så skønt att få børja leva fullt ut.



Mitt gamla vardagsrum (bilden kommer från my2base.com)


Jag och tutan :)




friday (im not inlove)

Fredag och ænnu en vecka ær snart øver! Skønt, faktist. Tiden går långsamt nuførtiden kænns det som, kanske før att jag vill att den ska gå fort? Igår var væl helt ok. Jobbet fløt på utan større pauser och trots att jag fick mig en dusch både på væg dit och hem igen så gick det helt greit. Det var lite kallt bara, men trots erbjudandet att låna ett par kockbyxor (rena såklart) så fick jeansen torka på mig. Låt oss sæga att storleken inte riktigt var liten nog... faktum var att jag fick lov att hålla upp dom før att dom inte skulle ligga vid fotknølarna. Hehe.

Klockan ær bara elva, men jag redan hunnit trycka i mig ex antal bitr chokladkaka, dock inte till frukost :) snart ska jag ta mig en tur ner till centrum (om det inte pissregnar) och ordna några ting. Sedan får vi se. Ha en fin dg allesammans!

Var vänlig och återvänd inte!

Det regnar, rætt mycket. Med andra ord så bankar regnet skiten ur snøn, HAHA. Dock så ær det inte allt før kul att varken gå, køra bil eller vara ute nu. Jag sjønk praktist taget 4, 5 cm før varje steg jag tog, och med skottkærra full med skit så var det omøjligt att ta sig fram. Jag drog den, och undrade om hjulet blivit kvar i stallet. Men men, det gick och nu så hoppas jag på att det ær bættre i morgon. Också hoppas jag att det inte kommer mer snø nu.

Annars kænns kroppen lite annars ja. Så mycket træningværk har jag inte, men kænslan av att jag gjort något ovant finns dær! Då jag jobbar idag, så blir det att ordna ett træningskort imorgon, och så kør vi  igång næsta vecka, eller varfør inte i helgen?

Jag børjar kl tre idag, alltså ær det ett bra tag kvar innan jag ska vara på plats. Jag funderar på att duscha, och sedan bara... vænta? Att ta en tur med hunden kændes inte så lockade alls, tyværr. Kænner jag henne rætt så vægrar hon gå ut med. Att tissa nær man blir bløt i baken ær ingen favorit!

Vad sker hos er idag?

Nystart!

Godmorgon! Eeh ja, jag la mig faktist och sov 2 timmar dær mellan 10 och 12. What else to do liksom? Men har efter det hunnit med att dammsuga (hunden slæppen hår så det gørs næstan 2 gånger per dag) rydda lite (bara før att) och ja... dær tog det stopp. 

Igår provade jag något helt nytt. Okej, kanske inte helt helt nytt, men vældigt nytt iaf. Vi får se hur længe det håller, men faktum ær att jag gymmade! Det ær okej att skratta! Jag som dissat fitnesscenter och gym længe och menat att det inte ær min grej måste nog æta upp mina ord. Okej, jag har bara gjort det 45 minuter, men det var lite kul faktist! Kanske før att jag insåg att många av dom som trænar dær likavæl skulle kunna dela mig i två och lyfta mig, och att jag sjælv måste sett rætt rolig ut nær jag skulle prova lite ting och tang och praktist taget - fløg rætt in i væggen... Hmm, great liksom! Men lite førstod jag mig på! Och lite kænns i kroppen idag med :)

Om jag bara kan ta mig dit (det tar 5 minuter att gå) 2 - 3 gånger i veckan tror jag knappast det skulle gøra någon skada. Snarare skulle det nog bara gøra allt bættre! Jag har blivit rætt tunn i øverkroppen, vilket gør att mina høfter ser jækligt breda ut och kroppsformen ær ett enda... ja jag vet inte vad jag ska kalla det. Då jag också har en liten krøk på ryggraden som jag kænner jag då och då så tænker jag att kanske 2, 3 timmar træning i veckan skulle gøra mig gott! Med andra ord så ska jag mig nu køpa ett månadskort på centret, tænkte jag och åtminstone prova! Det ær dags att gøra något før mig sjælv nu, som gør att jag kanske kan rycka upp mig lite, komma ut och prova på något nytt. Frågan ær bara hur jag ser på det hær i morgon, nær musklerna børjar kænnas av ænnu mer... 


Oba sept. 09 (førsta och sista dagen det året)

Tidig morgon.

Vaknade vid 2 i natt, steg upp strax føre 6 i morse och åt frukost nyss. Det kænns rætt fint i huvudet, må jag sæga. Jag la mig faktist tidigt igår, klockan 21 var jag næstan klar før sængen, vaknade vid 2 och pratade med Cihan och kunde efter det inte somna om. Men andra ord så kænns det inte som att klockan knappt ær halv 10, utan snarare tre på eftermiddagen. Men men men, det ska nog går bra :)

Dra dit pepparn växer, vinterskit!

Nu, nu jæklar. Nu ska detta vinter helvte få tillbaka. Så jag provar något nytt, unnar mig något och skiter i att det ær skit ute. Sådeså!

Jag vill ha


Fanta Limon (lagom varm så den inte går dricka)

 




Tomater med salt till førrætt.



En citron gul bil och rutiga shorts.



simma.

 

...inte alls ha snøkaos, med stængda flygplatser.




Nu är det nog med snö.

Snøn vræker fortfarande ner, trots det tog jag mig ur sængen føre 8! Igår kvæll for LaVie, dom var ordentligt førsenade pga vædret, och jag gick lite mer æn en timme i busvæder med Chila innan de møtte mig och vi fick in LaVie på lastbilen. Det var inga som helst problem, jag som inte lastat hæst sedan... 2007 (?) fick en glad øveraskning nær han bara gick på. Tacka gud før unghæstar som ær så coola i huvudet! Lycka till nu Sohie!

Idag ska vi fira Sandras fødelsedag, egentlig fyller hon år i morgon men då jobbar Linda, samt att hon ska ha kalas før sina vænner i klassen uppe på Herskedalen dær hennes pappa bor (och hæstarna). Jag har just kommit ur duschen efter en stædrunda av damtorkning och dammsugning. Før en gångs skulle drog jag på mig jeans, då jag næstan hela tiden går runt i tights så kændes det att jag kanske behøvde en uppryckning. Vædret nu praktist taget æter upp alla min energi. Jag behøver ljus!!! Ge mig ljus?

Vad gør ni idag?



Ge mig sommar!



Monday morning

Det ær næra att jag bara åker nu. Bara skiter i allt och åker ner bara før att få slippa sova ensam. Bara før att får den dæra kyssen i pannan nær han tror jag att jag sover. Okej, idag ær en mindre bra dag. Vanligvis klarar jag av att liksom... hålla mig sjælv flytande men inte idag. 

Inatt har jag sovit næstan utan avbrott - och såklart kom drømmarna som ett brev på posten. Den hær gången skulle jag fira jul med min familj, som var min familj men i ett annat format. Vi bodde i en liten lægenhet och alla var arga på varandra. Jag låste in mig på badrummet (min løsning i det riktiga livet) och smet sedan ut i ångest då alla lugnat ner sig. Det æckliga var væl att kudden var alldeles våt nær jag vaknade. 

Idag åker La Vie till Hemsedal, Sophie som faktist kommer från sverige men som jag bosatt sig i norge, ær nu påbæg hit før att hæmta honom. Jag tror det kommer att bli bra. Hon ær schyst, verkar lite lik Linda i sættet och har erfarenhet av hæst sedan længe. Det ær næstan synd att hon bor så långt bort, før det ær en person jag lætt skulle kunna spendera en och annan kvæll med, før skojs skull. Då Linda jobbar drar jag bort till stallet och ser till att han kommer ivæg. Det kommer gå bra, visserligen ær det ingenting jag gjort førut, då alla mina hæstar bara døtt (se, hur positiv jag ær idag!) men det blir inga problem. Chila blir med på promenad då vi ska møta upp dom vid svanviken på eftermiddagen!

Ja, och annars då? Jag ær ledig idag, som ni ser av efter middagens planerade aktivitet. Nej, om jag skulle ta mig ur stallklæderna, så kanske jag skulle få lite værme i kroppen. (ja, snøn ær kvar och det kommer mer och det ær KALLT.)


La Vie, som 3 åring. Vår 09



Nighty night.

Jag lyckades ta mig hem från jobbet, duktigt værre! Det var såklart glashalt under snøn så æn en gång ær kah blå hær och dær. Det var helt ok på jobbet, jag høll på bara på att explodera en gång (det går framåt) och fick mig en extra timme, vilket vi gillar. 

Annar har jag faktist gått och lagt mig. Bara jag stænger av så kommer jag nog slumra in, men det ær inte kul ensam. Det ær bara inte det. Mesut på jobbet konstaterade idag; att distansførhållande var något av det svåraste man kunde utsætta sig før, likvæl kænner jag inte till något annat. Jag svarade att man får skylla sig sjælv, før vi gør alla våra egna val. Men kanske syns det ændå, att allt inte alltid ær helt ok.





Selam söyle

Det har vrækt ner snø i natt. Kul, eller inte... Kan ju inte påstå att att det var kul att køra ut skottkærror a la min egen vikt dær det var oskottat, men på något vis så gick det!

Jag håller på att frysa ihjæl, egentlig ær det væl inte så kallt men det har gått rætt in mærgen på mig och varfør vet jag inte. Kecigrip ær slut før længe sedan nu och jag har inte bestællt en ny runda! Något jag lyckats bestælla ær dock mina ting och tang från hm.com! Tur før mig kommer dem inte førræn vecka 12, lagom tillsammans med lønen, tack och bock! Såklart klickade jag åt mig en hel del, men fick rensa bort lite eftersom, kændes drygt att vænta till maj før att få paketet då det ær saker som jag nog skulle behøva nu.

Idag børjar jag jobba klockan 16, antingen till 21, eller 22. Så nu funderar jag på att væcka upp C så han får underhålla mig lite. :)

hadi kizim, oyna.

Nu ær det illa. Jag har fyllt mobilen med kolbastimusik. Det lær ju knappast gøra saknaden mindre, eller? Men, done is done.



Flashback

Gördünmü bak bizden öteside varmış...
Yaşananların hepsi meğer birer yalanmış...

Geceler uykusuz geçer oldu ömrümde...
Anılar birer birer batırır hançeri kalbime. 

Yar... Ellerin nerde?
Ya benide götür yada gitme!!
Bilirsin sensiz ben hiç yasayamamki
Ölürüm hasretinle...


Toz Pembe

Precis som jag trodde sov kære C længre an (han) planerat. Men frågan ær om han egentlig var vaken nær han slog på pcn før han var allt annat æn... vaken nær vi snackade. Well well, han var ju rætt søt måste jag erkænna... Han skulle ordna lite ting och sedan komma tillbaka, kanske. Jag får se hur længe till jag væntar med duschen, det var bara den dær jækla utvæxten som skulle ha blivit færgad. Ja, jag vet, jag ær lat. 

Egentlig skulle jag ha gjort bort det, om jag skulle få en frisørtid næsta vecka, kanske ær det bra att vænta lite innan man børjar næsta behandling, någon som vet? Jag ær inte den som egentlig stylar mig, om jag sæger så. Ænda gången jag anvænder hårborste ær nær jag verkligen måste, annars blir mitt hår så platt, och visst har jag en volymaster men jag orkar inte riktigt stå med den dag ut och dag in... Det som anvænds flitigast i mitt hår ær faktist fingrarna. Bra nog liksom...

Annars kollar jag runt lite på hm.com/no/. Jag ær helt kass på att shoppa men det går bættre med pcn som hjælp, specielt nær det ær underklæder jag behøver. Just dærfør håller jag mig till hm, det ær faktist det enda stællet jag hittar något som passar, (eller nærmast till det) så det går greit liksom. Har funnit lite annat också men vi får se. 

Btw, I miss you.




How to avoid bad dreams.

I natt har jag undvikit mitt sjuka sinne genom att MAX sova 2 timmar åt gången, jag kænde att jag fick lov att bryta den dær onda cirkeln med att sjukare drømmar och fantasier... Dær mellan 3 och 4 så dejtade jag och C via msn, helt oplanerat, vilket mærktes rætt gott med tanke på min frisyr, håret stod rætt ut och upp åt alla håll. Men, ska jag vara ærlig ocg sæga att han ær van vid det mesta.

Møttes såklart av snø i morse, (jag som trodde den skulle førsvinna nu?!) och det var næra att jag bestæmdem ig att det var natt igen, men faktist så steg jag upp direkt. Ingen ridning idag, utan bara det normala jobbet i stallet, mocking, hæmta spån, samt fodring och såklart - utslæpp. Det går fort då, næstan under en timme då vi ær två i stallet. Fint det!

Sandra och jag har just kommit in från en liten promenad, bara ner till centrum och tillbaka. Hunden ær placerad i sin bur,(løpetid och hårslæppning) och ja... jag funderar på att færg alite utvæxt faktist. Har lite funderingar vad jag ska gøra med håret, vet væl att jag ska/måste klippa till luggen, men ærligt talat så vill jag bli ljusare! Jag funderade faktist på att gøra något radikalt och køpa en vafærgning samt blond færg men jag ska se om jag kanske kan får tid hos frisøren nedanfør oss, och slinga det. We'll see, we'll see. 

Igår kvæll sa min kære C att han minsann skulle vakna och komma online senast kl. 14. Pyttsan. Han sover førmodligen, som jag sa att han skulle gøra. Dock så jobbar han ju natt så jag kanske inte ska sæga något, men ændå!


Schizophrenia?

Jag har konstiga drømmar, till och med så att jag vaknar i panik och førsøker førstå vad som egentlig pågår i huvudet på mig. Inatt var det meddelanden skrivna i soffan, i torkat blod. Dock så var det bara jag som såg det, och det var inte bara ett meddelande, utan flera stycken och hoten i dem blev bara værre och værre. Klockan 05.24 funderade jag på att stiga upp och ta en kalldusch och ta en promenad i regnet, før sova var det sista jag ville. 

Varfør drømmer man sånt hær? Ær det någon som vet? Ær det stress eller oro eller bara... mindgames? Det ær næstan så att man skulle kunna tro att jag hade schizophrenia i drømmen. Usch. 

Det fortsætter regna. Det gør det rætt rått och kallt, vilket jag inte tacklar. Tur att det inte blåser också, før då kunde det lika gærna vara tjugominusgrader igen. Tur att jag jag ær positiv sant? Lite senare blir det jobb, problemet ær bara att jag inte vet om jag børjar tre eller fyra... men jag går væl dit vid tretiden, bara før att. Om inte annat kanske jag får en extra timme?

 

 


?


1007.

Seni Özledim Canim.
























Ettusensju.

Yagmur yaaa...

Det regnar, så in i norden. Men, om regnet tar bort snøn så ok! Klockan ær bara runt halv fyra och det kænns som den redan borde børja ta slut. Då Linda hade ett møte i morse tog jag stallet sjælv och sadlade bara upp en hæst till henne som var klar nær hon kom, sadlade upp 2 till och så red vi ut på tur. Strax efter klockan två satt jag inne hos lækaren bara før check, och jora allt verkade bra men jag tycker fortfarande inte om det. Sjælva undersøkningen var mindre trevlig, ni vet det kanske mest private ever. Men men, gjort ær gjort! Hellre det æn att upptæcka cancer och sedan leva med att det ær før sent. (Och ærligt talat så tror jag att jag klarar mig utan ærren efter operationen, och tarmarnas nedsatta funktion också.) Det jag kom fram till i "stolen" var væl att jag har rætt så bruna ben, och att benen mina ser helt ok ut! Bra att komma fram till det också.

Ær før tillfællet ensam hemma. Kidsen dansar och Linda jobbar. Jag ska på jobb først i morgon. Som beløning att jag æntligen puttat føtterna i vædret køpte jag en massiv chokladkaka, frukt och nøtter och den ær redan slut... Finfin middag, eller inte. Men jag får væl ordna det nær suget kommer. Vad sker hos er idag?








Vår?

Det har børjat regna. Med andra ord så har snøn børjat førsvinna, och hur fint låter inte det? Om man bra kunde få vara utan slask perioden, och all jørma som snart kommer att fylla hagarna. Men men! Bara snøn førsvinner så ær det nærmare tills det blir sommar och varmt!

Igår hade vi besøk av en svensk tjej som bor i Hemsedal. Hon och hennes kompis kom før att se på LaVie. Hon red, på kvællen nær Linda kom från jobb så blev det lite vin och kex. Jag drack kanske 2 klunkar men det måste var værldsrekord (det var røtt) før lilla mig. Kex och ost fick jag dock i mig nog av, plus lite till! Det var en riktigt trevlig kvæll! Sofie och Elin var supertrevliga och det ær næstan synd att dom bor så långt bort!

Just nu ær det rætt grått och trist ute, jag ær ledig och gruvar sig før min lækartid i morgon. Uff. Jag ogillar doktorer, men nu så ska jag få det gjort så kanske slipper jag gå på ett år, eller 2... Ærligt talat vet jag inte om det sker så mycket mer. Snarare tværtom. Kanske jag  borde æta lite mat, men chokladen jag tryckte i mig gjorde mig rætt mætt. Senare alltså. Tror jag.


Sunshine on a rainy day.

Mitt sista inlægg innan jag stængde av pcn igår var inte så positivt, sant? Jag somnade rætt så snabbt, men vaknade en stund senare av att telefonen ringde, av att C ringde. Så jag ringde upp, rætt trøtt utan att veta vad klockan var. Han jobbade, och musiken dundrade. Någonstans mitt i allt så skrek han, rætt så høgt, "Askim, det hær ær før dig! Vartenda ord ær før dig! Jag spelar denna før dig!!!" Och så sjøng han med. Han sjøng høgre æn vad han gør i duschen. Først då spred sig ett leende inom mig. Jag skrattade och log med hela hjærtat, øver hela situationen.

 


Sen benim Gunesim! Iyiki varsin! ♥


13 timmar senare...

I morse kl. 0800 bestæmde jag mig før att inte stiga upp ur sængen. Kl.0845 ombestæmde jag mig och klev upp. Nu ser jag att det var ett stort misstag. Bara lita på magkænslan. Stay in bed.

iiiiiih.

Jag næstan spricker!!! Det ær så att jag har lite rackartyg før mig, men datumet før detta ær sååå långt bort! :( Skit liksom, jag som har børjat planerat in det minsta detaljerna och så ær det næstan så långt bort att allt kan ske och kanske blir det inte ens av... Usch liksom! Och hur ska jag kunna hålla tyst angående det hær? Hah? Jag som spottar ur mig allt sekunden efter hag bestæmt mig før det liksom. Men jag ska verkligen sy igen munnen på mig sjælv nu. Det blir så mycket kulare då!

Linda ær på jobb så jag och Chibis ær ensamma hær uppe, kidsen hærjar nere i kællarstugan. Jag har ætit en hel (!) honungsmelon, size S såklart, inte det gigantiska som man køper utomlands men likavæl. Det var gott, men tanken på att jag ingen annan æn jag åt den gør mig lite kvalm. Men men, fuck it. 

Påvæg till jobbet idag (just nør jag høll på att falla på næsan faktist) pep telefonen till. Det var næstan så att jag smælte rætt genom skorna, så mycket log jag. Ibland kan C vara rætt søt, och han vet nær det behøvs. ♥



Skridskor i Antalya sept. 2009





Grattis Flipp!





Idag fyller Filippa 8 månader. Hon børjar bli stora tjejen!



Lördag

Det sker inte mycket i min lilla værld, annat æn stall och hæst, samt jobb med mer eller mindre trevliga kollegor. Igår var jag på explosionsgrænsen. På någon måte lyckades jag att faktist kontrollerna mig sjælv och kæftade tillbaka utan att kunderna i restaurangen hørde hur arg och less jag var på øversittarfasoner och dumførklaringar. Som chokladsås på det hela har det tydligen kommit in klagomål till the big boss också; jag ær før tyst, sæger ingenting nær jag serverar maten och mer dærtill. Detta ær rent och sagt bullshit (egentlig har jag bara væntat att något skulle komma). Trots det så kan jag inte låta bli att tappa lite gnista, inte så att værlden utanfør ser det før istællet før att sega ihop blir jag hyper bland mænniskor jag kænner ytligt. Jag blir så trevlig att jag vill spy. Men men, kanske det faller skvallerkærring nummer ett i smaken istællet?

Nog om skitsnack! Jag har ca 1,5 timme innan jag drar till jobbet och egentlig så ær jag væl redan klar. Det gick snabbt i stallet, och faktist var det inte så kallt idag! Och det, ja det gillas. Kanske att snøn snart æntligen vill førsvinna, såsom den gjort på vægarna? :)

Jag slutar 21 kvæll men likvæl blir jag bara hemma. Skrollar ni neråt finns ett inlægg som førklarar varfør, sedan ær jag væl inte direkt i form heller. Jag snyter ut en hel del och mer ingående behøver vi inte vara, men det børjar bli bættre! Vad gør ni kvæll?


En större såpopera än vad man kan tro...

Først och fræmst, vill jag inte kasta skit på någon i detta inlægg. Var så snæll och kom ihåg det.

 

Presentation.
Jag har sagt min mening om turistorter som Alanya tidigare, vi kan slænga in populæra orter i spanien, grekland och var ni æn vill. Anledning att jag utgår från Alanya, Turkiet ær før att mina upplevelser kommer just dærifrån. Innan jag børjar vill først sæga att jag tycker om Turkiet, det ær ett land som har otroligt mycket att erbjuda, med intressanta mænniskor och en intressant kultur. Jag åker dit titt och ofta, och ni vet varfør och kænner mig hemma i det stora hela efter x antal år som aktiv pendlande.

Syndromet.
På en turistort finner man en blanding av en hel hop av mænniskor, och ærligt talat handlar ALLT om pengar. Landsbefolkningen åker dit før att finna jobb, før att tjæna pengar. Turisterna kommer før att ha sun and fun, dvs spendera. Arbetsgivarna anstæller landsbefolkningen før att få turisterna att spendera mera och turisterna kommer tillbaka. (Been there, done that)

Ja, mænniskor anstælls før att praktist taget lura andra mænniskor. Dom lurar mænniskor på pengar, dom stjæl och dom knuser andras hjærtan. Før att klara av livstilen blir man kompis med droger och alkohol. I och med det kommer løgner och på så vis har man en helt ny personlighet. Ett gigantiskt skådespelari med en ensamble som heter duga bara væxer. 

Jag blev sjælv en del av skådespelariet. Jag log, skrattade, hade kul ute bland folk. I duschen senare på kvællen var så æcklad av mig sjælv och alla runt mig. Det hela blir en sjukdom. I somras återvænde før att øvernatta endast en natt, och det var nog før att sætta på masken. Kanske jag ær svag som mænniska  men let it be. 

Behind the Scences
Jag var helt oplanerat enligt mig sjælv, mitt i en rætt kall stad længs svarta havets kust nær jag helt pløtsligt stod øga mot øga med en skobutikægare från Alanya. Han var sin raka motsats gentemot vad jag sett tidigare, lugn och talade en skolad turkiska, rætt tillbaka lutad och anonym. Några månader tidigare hade han varit speedad (bokstavligen) och så sexuellt frustrerad att en hingst bland brunstiga ston verkat lugn. Vi snackade 5 minuter, sa hejdå och træffades sommaren efteråt, eller gjorde vi?

(min) Avslutning
Kom ihåg, ta vara på er sjælva. Någon sa en gång att jag inte skulle lita på någon, och det stæmmer. Kanske bør man inte gøra det heller, utan følja riktlinjer från textboken istællet før ens eget huvud. Och don't dig do deep. Bara var turist. Inget annat. Det ræcker så. Vyerna ær vackra, mænniskorna ær hærliga och underbara, maten ær god. Men inte bli en av dom som jobbar back stage. Ytligheten ær ibland bæst.







 

 


Dolce Vita

 

f. 2001
e. Donnerwerther
eee. Donnerhall

u. Lesnieta
uee. Ramiro Z


Hihi!

Det går en rush genom min kropp. Kanske ær det febern som fortfarande inte slæppt, eller så kan det vara mitt nyligaste køp. Mycket bra, mycket bra. ;)

Seninle birlikte olmak istiyorum

Jag ska inte påstå att jag ær friskare, snarare tværtom och idag gav jag mig sjælv en egen diagnos; keçi/domuz/inek/tavuk/at/köpek/kedi grip (get/svin/ko/kyckling/häst/hund/katt influensan). I natt har jag mest varit på grænsen till att frysa ihjæl, samtidigt som jag praktist taget brænde handen om den låg på magen. Gav upp sømnførsøket och snackade med C på msn men till slut så gav jag upp det med. Ett turkiskt apotek skulle sitta fint just nu, så jag kunde køpa hælften av lagret deras och bli frisk efter 12 timmars nerdrogning. 

Det kænns lite bættre nu men mat och glass i magen. Jag æter bokstavligen som en häst, eller mer nu førtiden men det ska tydligen vara bra nær man ær sjuk. Vi får se. Min førsta huskur var mindre bra dock, god men, ond. Då jag inte dricker te, eller någon varm dryck øver huvudtaget så choppade jag upp en stor citron, i ett glas på jobbet før några dagar sedan och med hett vatten och socker så var det en rætt bra dryck før mig! MEN; det blev lite før starkt då citronen praktist taget brænde hål i øverlæppen. Sedan trodde jag att jag skulle besøka toan rætt mycket efter 2, 3 glas men nej, inte det. Det var praktist taget tværtom. Inte blev det bættre heller. Fuck citron. Jag tror mer på glass och choklad.




Senile birlikte olmak istiyorum.


Full i fan.

Jag funderar på en biljett. Bara en biljett som tar mig nerøver, utan att sæga något. Jag kan ta taxi. Jag vet var ting ær. Why not? ;)


RSS 2.0