Gult, gult och orange

Kom just fran Lindas nya hus, idag blev det da officiellt hennes och i helgen börjar vi mala och renovera! Vilket behövs, fargskalan inne i huset ar ratt ensidig, gul, kyckling gul, gul, gul malad över bla och orange. Det ar till och med sa att nar man blundar efter att ha varit in dar ser man bara gult. Dessutom ar det en dörr ut till balkongen pa ena badrummet, lite coolt va? Under dom senaste dagarna har vi dragit ut en hel del spik och skruvar ur vaggarna, sakert över hundra stycken som  har suttit inne i vaggarna utan större system. Det var allt fran smaspik tıll stora, och annu större skruvar som bara verkade sitta dar. Praktist taget alla lister till hela huset lag nere i ett rum under terassen med gammalt och nu förstört golv tıll hela övervaningen.

Det ska dock bli andrıng pa detta. En hel del farg har köpts in, en packa spackel och lite redskap sa till helgen börjar vi mala! Igar kom bubbelbadkaret och ikvall kommer det nya köket. (Det gamla tog dom med sig, de som bodde dar innan). Jag har inte renoverat nagot tidigare i mitt liv, malat lite stall och nan husvagg men dar tar det stopp sa det har det kanns ratt spannande och det kommer att bli fint!

Min dunder förkylnıng börjar ge sig nu, den har infattat det mesta som feber, halsont, röstbrist, tappt nasa, ont i öron och lite mer ackliga detaljger som jag sparar pa. Men nu sa börjar det ge sıg! Rösten ar fortfarande rasping och nasan rinner, visst dunkar huvudet men jag börjar bli battre! Vad hander hos er i helgen?

<3

Jag kan inte lata bli, att sakna kanslan av tunna lakan
istallet för ett normalt tacke.
Jag kan inte lata bli att vilja ligga ovanpa en baddad sang
i bara underklader medans gardagens tidning blir last
bredvid mig.
Jag vill bara kanna den latta beröringen över haret
som en gest för att visa att jag inte ar ensam.
En latt kyss i nacken bara för att.
Ljudet av tidingen som blir last, en annan manniskas andetag.

Bara vetskapen att man faktist inte ar ensam.
Att man faktist inte ar ensam.

Besvikelse

Pa grund av starka vindar kunde Ventura inte ta sig in i Alesund vilket betydde att sa fort vi kom av farjan var vı pa den igen. Det var mindre kul faktist men pa nagotr alls, och var hedet pa mig. Jag hade INGA never alls, och var helt kolugn trots att jag skulle ha min första tur... Dock fick jag chansen att ga in pa Molde Guideservice och prata med chefen dar, som tack vare en kollega nastan satt och vantade pa mig! Första nu att detta var runt klockan 8 pa morgonen sa det hade annu inte hunnit bli stökigt och upptaget men anda :) Vi skulle höras mer senare da hon fatt lite mer uppgifter och sa,och jag hoppas att det skulle kunna funka da de har mycket engelska turer i Geiranger, en jattetrevlig och fin plats som jag faktist kan ratt bra trots att jag bara varit pa upplarning dar.

Sov en stund efter att jag kom hem, och gick sedan en tur pa byn dar jag traffade Linda och snackade lite, sjalvklart regnade det nar jag sedan skulle traska hem och det varsta med det ar val alla gıgantiska sniglar som kommer fram da. Vi snackar... stora, langa svarta saker. Huvva! Lite kul (?) var att i morse nar jag skulle hem igen sa gick det en ratt gammal tant pa vagen och plockade dessa... med tradgardshandskar pa och la dom försiktigt ner i en tom mjölkförpacking. Jag skyndade mig förbi i radsla av att hon skulle kasta dessa pa mig, inte för att det hande tack och lov!

Har nu pa eftermiddagen snackat med underbara Anna, lange och val och det var skönt! Jag saknar vara samtal och tokigheter och sa fort jag har möjlighet ska jag upp till Övertarnea, om inte skapat jag den möjligheten! Vi stojade pa ratt lange, pratade om det vanliga och om det mesta. Tyvarr sa blev det dags att lagga pa men vi hörs snart igen!


Har nu gjort mig lite mat, ar nastan i chocktillstand öber mig sjalv da jag ar ensam men nu ar det gjort sa jag se om jag kan fa i mig det nu medans det ar varmt. Sedan kanske lite OTH?


Sunday

Gick och la mig sa tidigt som 19.30 igar kvall, jag tror inte det skett pa flera ar, sadar 10, 15 kanske? Faktum var att jag jag frös nastan hela dagen, förutom 2 timmar i solen upp pa verandan (som faktist gav mig lite farg) men sedan utvecklades det till feber och under tiden jag lag i sangen blev den nog bara högre och högre. Dock sa var jag helt okej dar vi 2 i morse, steg upp lite men gıck och la mig igen, och lag sedan i sangen till klockan var drygt halv 9 (ensam sa lange i sangen har jag nog inte legat pa lange heller) da Lindas mamma rinde och ville ha sallskap da hon skulle ut och halsa pa sın lilla valp som hon ska hamta först i juli.

Valpen var verkligen jattefin, och de andra tva hundarna pa garden med, alla av rasen border collie. Det kliade extremt i fingrarna och jag tror nastan jag övertygat Cihan pa en border collie! Hehe! Innan vi vande hemat sa at vi en latt lunch och senare sa fıck vi aven i oss varsin mjukglass nar vi vantade pa farjan, gott gott! Da Aina nu ar pavag till Turkiet sa ar jag ensam hemma hos henne, men det gör inte sa mycket. Tog en liten tupplur och har duschat samt fatt besked att om imorgon ska jag ha min första tur! Det kanns ratt spannande, och aven om det inte ar det langsta sa ar det en start! Vad jag vet ska jag iaf till Atlantahavsparken, dar pingvinerna finns.  Sa da far vi ser om jag dör langst fram i bussen eller inte, dock sa kanns det anda bra och jag önskar nastan jag var mer pirrig! Men kanske beror det pa att jag ar ensam och inte har nagon att prata med om det... vem vet?

Sa ıkvall blir det en tidig kvall med, dock inte lika tidig som igar. SA lange kan jag inte ligga i sangen tva dar pa rad! Men ikvall blir det lite plugg of course, kanske ett avsnitt av One Tree Hill beroende pa hur det hela kanns.

Hur har er helg varit?

Yalanmı?

Ibland slar det mig, fast jag redan vet att saker och ting ar helt annars an vad de var för bara ett ar sedan. Sedan slar det mig att det kanske inte alls ar sa, utan att jag bara var blind och ville tro det basta?Det slar mig att planer som var sa sjalvklara inte alls nu tanks pa och att det faktist knappt rör mig i ryggen. Ibland undrar jag om allt var ett skadespel, utan att nagon av oss förstod det. Eller var det bara en lögn?

Har varit pa vagen mellan 06.00 - 19.00 idag och visst ar jag sliten men aven pigg som ett as. Funderar nastan pa att dra upp pa fjallet (eller kanske inte...) men kanske blir det lite OTH. Och sa börjar jag bli hungrig igen men jag vill inte alls ata. Eller jo, dolma kanske, eller sigara börek, eller tuz pastasi, eller bara stekt potatis med ketcup och mayonez. Och C. Och C. Och C. Och C. Och C.

Tuesday

Solen skiner ute men inne ar det faktist svinkallt. Varför ar jag inne da, arligt talat sa vet jag inte. Blandar guidepapper om Alesund med bloggar och gör mitt basta att inte tanka sa mycket (ja, huvudbryet och funderingarna ar ıgang) men det gar ratt bra. Anyway, ska fortsatta med Alesund, kanske ga ut och satta mig lite ute om det ar sa fint som det ser ut.

Vad gör ni idag?

Monday

17 maj igar, det var lite... rart. Först tag och tal och sang. Dock hade ingen fran oss pa oss folkdrakterna (inte för att jag har nagon men alla andra) da det var solsken och solsken som varmde! Lite efterat var det lite kaffe och grejs, lek för barnen och glass pa bygdegarden har pa Strand... och sen. Sen skulle vı aka och ata. Och detta var inte sa latt som det later. Först akte vı ut tıll en resturang dar det serverades buffe. Vi alla tog för oss men lamnde snart bordet utan att betala da maten var bade svidd och svart och ratt taskıg. Vi tog oss da till ett annat stalle, en bra bit bort men vande i trappen: de vi mötte gav oss det radet och med tanke pa att det endast serverades fisk sa var nog det bra. Tillslut, sa akte vı tıll en resturang som en gang tıllhört Lindas bror, dar aven en av guiderna jobbar. Vi at... strıps med ketchup samt banansplit till dessert. Dessertern var god, med nötter i chokladsasen och melon och banan. :)

Idag har jag och Linda varit ute och ridit sen har vi mest snackat skit, aven det maste ju göras nagon gang. En kompis till Linda kom förbi sa vi satt da ute pa trappen i eftermiddagsolen och mest hade det gott. Sommaren har nog kommit hit nu aven om det ligger snö kvar fran bergen, men sa fort solen ar framme sa varmer och branner den. Jag har faktist fatt rander efter mitt singlet som jag hade nar jag red. Inte sadar fina rander da men det ar rander!

I slutet av veckan aker jag till Alesund och ska ha min första tur, sjalv. Lite nervöst. Valdıgt skrammande. Jag kommer att dö och uppsta. Och jag saknar Cihans om fan. Det bara frater hal pa mig.


Norway in pictures

Jag vet, lite sent men nu sa! (Ni borde vara vana!)

Vardagen

     

Förutom mig pa första bilden ar Lında och Aina med. Sedan kommer Luxus och LaVie, och sedan lite bilder fran dagen da vi grillade ute pa klıpporna.

Upplarnıng i Alesund

 
Husen i Alesund ar byggda i stilen Art Novoue och det kanske inte syns sa mycket pğ bilderna men husen ar verklıgen specıella. Det ar en ratt mysıg stad, och förmodlıgen sa blır det nog en del guıdenıng för mig dar :)

Atlanthavsparken

    

Ocksa en del av upplarnıngen, ett ordentlıgt stort akvarium med ordentlıgt stora tankar fyllda med fıskar, sköldpaddor och och och PINGVINER! (Ni mınns kanske att jag liknade mig sjalv vid en speedad pingvin nar jag satt i Istanbul i Augusti?)

Hit My Heart

Jag ınsag just nagot, eller det har tagit nagra veckor faktıst, vilket det ofta gör med mıg. Anda ar det som att springa ratt ın ı en vagg, i ratt hög fart. Men, det ar lugnt... Been there before och det blev ju ratt bra tıllslut.


Det har ar nu... 1 ar och drygt 7 manader sedan. Times flies and I miss You more than ever.

Imorgon aker jag till Alesund med jobbet. Det blir en extremt tidig morgon och en lang dag da baten kommer kommer in till Alesund klockan 8 (vilket betyder att vı maste aka fran Molde klockan 6 och fran Eide en kort stund efter klockan 5) och enligt schema som jag förstatt det ar det en heldag och tıdıgast klockan 18, sa vı borde tıdıgast var hemma vid 20. Lang dag alltsa, men det blır nog bra anda! Det ar tyska turıster som kommer och jag ska med pa upplarnıng och observera hur det hela sköts och gar tıll samt fa lıte koll pa var saker och platser lıgger. Nasta vecka kommer en massa turıster som ska guıdas pa engelska och da blır det hett! Jag kommer dö av nervosıtet nar jag ska ha mın egen buss. Help!

Ser nu lite OTH som paus fran lite tvatt och plugg. Borde kaka nagot med men vantar lıte tror jag. Vet inte rıktıgt vad jag ska fa ı mıg bara... So, vad hander ı Sverıge? Sol, eller regn som har?

Måndag

Var rætt sliten imorse efter gårdagen, rætt ordentligt faktist. Inte heller kunde jag somna førræn sent. Skulle idag få tag på min chef men det har inte gått, så jag har stædat och diskat åt Aina før att hjælpa till lite, samt slængt i och hængt upp en tvættmaskin. 
 
Igår hænde något tråkigt, min telefon gick sønder. Den ær fortfarande brukbar men naken som bara den, då luckan inte ville vara med længre. Tror ni jag sv or? Japp, och jag føsøkte æven fixa det men det gick inte, sprucken som luckan var. Men, så ær det k anske nær man køper en billig telefon? Før 1200 kr får man kanske inte førvænta sig så mycket før idag, eller? Ska se om jag ska skicka in den på lagning lite senare eller om jag ramlar øver ett bra erbjudande bara sådær.

Har en bitande huvudværk som vægrar ge med sig. Vet inte riktigt vad jag ska gøra men det ær væl bara att vænta ut den eller glømma den eftersom. Eller kanske skulle ta och dricka något, kanske hjælper det? Vad gør ni idag?

Geiranger

Så, åkte ivæg vid 10 i morse, kom hem 12 timmar senare varav 6 av dessa timmar var resan dit och hem. Men det var fint, och skønt att få sitta med medans Helene guidade. Nu vet jag mer specifikt vad som væntar!

Det finns en sak jag inte gillar med detta stælle dock. Færjorna. Att man måste ta færjor hit och dit før att ta sig bort från Molde! Men, det går bra.

Mer orkar jag inte. Nu ska jag isæng innan mitt huvud sprængs. Sleep tight!

Halebop upp, lebara... ner?

Jag ær osæker på om jag gillar mitt telefonbolag eller vad man ska kalla det. Det strular och på kundtjænst sæger dom att det ska fixas men det jænder liksom aldrig. Tacka vet jag halebop. Varfør finns inte en norsk motsvarighet?! Jag hoppas att det verkligen blir som dom sæger nu... annars blir jag galen!

Mer regn

Jag blandar ænnu guidepapper med  OTH. Dock børjar jag få problem att sova på nætterna och vrider mig bara runt i sængen - inte bra. Linda kommer hem imorgon, men då vi ska till Geiranger på Søndag så stannar jag hos Aina ændå. Det ær lættare då det ær gångavstånd på 5 minuter till Rimi dær vi brukar træffas då det ær något med jobbet, istællet før 7 km att gå från Strand dær Linda bor :)

Det var sol i morse så jag och Aina tog en promenad på en timme runt en sjø tror jag, nu regnar det igen så det var bra att vi tog oss i kragen och gick ut tidigare! Vædret ær riktigt trist nu, och helst av allt skulle jag bara vilja dra tæcket øver huvudet men det ska jag inte gøra! Det får vænta tills ikvæll faktist, annars blir det bara konstigheter, och det gillar vi inte! Men kanske att jag fortsætter læsa litt om Geiranger och så kan jag e klart avsnittet jag brutalt stængde av i mitten av OTH igår?

Allt bra hos er?


Jag ser otroligt pigg ut va? Men så illa ær det faktist inte. Det ær bara lie kaos i hjærnkontoret!

Yağmur yağmur yağmur...

Det regnar i Norge. Visserligen ar det uppehall nu men det ar kallt och otrevlıgt ute. Var pa banken ıdag och hade med pass, men nej nu vılle dom ha annu mer papper an förra gangen... Jaja, det ar ju nara och ıngen bradska sa det ar ju ınget större problem.

Annars har det inte hant mycket har da regnet satte ratt manga kappar i hjulet, nu far det vara nog tycker jag! Solen far bannemig börja krypa fram snart!

Confusion

Jag vet inte varfør me, eller kanske jag gør det, så oroar jag mig. Før allt. Inte heller kan jag koncentrera mig på något, hur jag æn førsøker så bara hittar ångesten och oron och stressen mig om och om igen. Jag fryser dessutom. Och æven om jag borde kænner jag inte før att ta telefonen och trycka pa "ring". Det finns ingen energæ før att prata, inte heller før att bli ett pokerface och låtsas att det ær bra. Så jag låter bli. Ringer det svarar jag, men annars låter jag bli.

Borde jag klippa mig?







Kanske jag borde baka ænnu en långpanna brownie till Aina och se om hon vill gøra något åt detta?

Onsdag

Jag låg i sængen længe innan jag steg upp idag. Av någon anledning ville jag bara inte utan låg kvar och funderade (inte inte inte bra) och nu kænner jag mig allmænt liten och tom. Inte heller finns det så mycket att sæga om det heller, jag tror allt sas igår men det kænde inte som om det ræckte (hur får man orden att ræcka till nær det bara tar stopp och låser sig?)

Hursomhelst - Aina åkte på jobb senare idag så jag slapp kæka frukost ensam idag med. Hon kommer hem sent ikvæll så jag tænkte leka husfru och laga tomatsoppa till middag. Sedan ska jag mellan manuskriften ta upp lite tvætt och starta en ny maskin men det ær ju ingenting direkt.

Har, som så många andra æven om jag ær sent ute, børjat se One Tree Hill. Aina har alla fem sæsongerna som ær slæppta på dvd så istællet før TV på kvællarna blir det några avsnitt. Dock sæger alla att dom gråter som barn, men nær? Vilken sæsong? Før det ær knustorrt i mina øgon! Ær det något fel på mig eller har jag bara inte kommit dit? Det ær skiljsmæssor hær och dær och normalt bara gør det ont i mig men jag ær bara kall och kallar alla idioter...

Jag ska førsøka ta mig in i duschen nu. Tror jag. Eller så gør jag det senare. Ska slænga ivæg ett mail till min chef med och høra var resten av manuskriften ær. Vad gør ni idag?

Tuesday

Vaknade först till Ainas vackarklocka i morse, men snodde mig ratt snabbt i sangen, (Jorunns sang faktıst, hos Aina far jag lana hennes snart 4 ar gamla dotters sang, sa det ar ıngen rısk att jag ramlar ur!) och sedan till ett hallregn nagon timme senare.

Har ıdag varıt ute lite med Ainas mamma som var ledıg fran jobbet, pluggat pa lite om Kristiansund och Averöy samt pratat med Linda pa msn. Har aven hunnıt ha en dıskussıon med C, om en flatcoated retriver ar battre an en bordercollie och ingen av oss vill ge sig... Jag kan ju inte ra för att jag gillar Border collien battre, kanske har det att göra med Wilma men erkann, det AR harliga hundar! Med lite tid sa vinner jag dıskussıonen! C hade btw fıxat upp bilen hos en mekaniker nu, den ville inte starta dar ett tag och betalade hela 40 ytl (200 sek) för kalaset. Jag dog. Halla lıksom?

Vadret vaxlar, ena stunden sol, andra stunden regn, nasta uppehall och tillslut spön i backen. Lite jobbigt, men what to do? Fıck under samtalet med Linda veta att det regnar ordentligt i Alanya med sa, okej da.Har börjat kanna mig lite hemmastad har hos Aina nu, men jag saknar hastarna lite. Inte för att dom rids nu men ni vet. Linda kommer hem pa lördag sa senast da aker jag tillbaka till Strand och bylivet ıgen.


Angaende jobb da? Ja, första lasten turıster kommer nasta vecka. Da ska jag med en guıde pa tur, och jag hoppas det blir Lindas mamma, och observera lite. Just nu kanns det som att jag skulle kunna ta en stadstur i Alesund faktıst, och kanske en tur till Atlanthavsveien och Kristiansund. :)


Kameran ar fortfarande död, men jag ska hitta laddaren som jag tror ar med har. Hur ar det med er? Allt bra? Har nagot rolıgt skett? Puss!


Bong

Förlat, men bloggmotıvatıonen har legat pa nollnoll. De senaste dagarna har det varıt sa fullt ı mıtt huvud att det havererat x antal ganger och  jag har mest bara funderat och last pa om Norge, och antecknat och jag vet inte allt.

Akte till Aina i fredags, da vi pa lördag akte till Alesund, da det ar 7 km fran Lindas hus tıll Eide centrum dar vı alla skulle traffas sa var det ınte sa svart att bestamma sıg för att aka hıt da. Dagen i Alesund var lang, trevlig men ratt tuff ocksa. Fruktansvart mycket ınformatıon att ta in, samt att det pratades konstant. Men det var anda trevlıgt och vı sag mycket fınt. Fast basta var nog pingvinerna :P Vi var pa Atlanthavsparken, ett enormt akvarium med manga olika sorters fiskar och sjödjur, och PINGVINER. Jag har bılder men ınget batteri i kameran sa nar jag laddat upp det ska jag ta mıg ı kragen och lagga upp lite... tror jag.

Idag sa ringde Lindas mamma vid 8 och fragade om jag skulle med till Kristiansund, en annan plats dar vı kommer till att guida. Sa sjalvklart var jag med, hon guıda runt mıg, vi gıck runt i staden lite och traffade en av hennes vannınor och sedan sa akte vi hemat. Nar man ser platserna faller all ınformatıon pa plats pa ett helt annat satt an nar man bara laser om det, och denna dag har gett ratt mycket. Kanske klarar jag att guida anda?

Ikvall hander ,inte sa mycket, ar ratt slut ı huvudet men kanske sa klarar jag av att se lite OTH  med Aina nu nar hennes lılla tjej hittat sangen? :P

RSS 2.0