Nerdesin?

Har tagit rast på eget intiativ hær på resturangen. Smælter allvarligt mellan pizzaugn och spis... men det går! Før øvrigt undrar jag var bebben som ska gøra mig moster ær ohc varfør den inte behagar komma ut. Okej, min syster ær beræknad idag och normalt ær ju att man går øver tiden men... jag ær nyfiken!

Updatering

Vi tar det kort, kanner att jag ar skyldig att dela med mig av mın valdıgt ıntressanta vardag!

Solen skiner nu, gissar pa att det ar runt 35 plus pa verandan men ıdag klaradejagb ara att vara ute en tımme pa morgonen, sedan pallade ınte kroppen och huvudet mer. Lite lite vatten kanske? (Och, ja, jag ar brun!)

Mamma har varit har, dom stannade 3 natter ngt och det var skönt att fa traffa henne. Vi tittade lite pa Atlantahavsveien och sadant, men jag hade nog bara kunnat stoppa ın dom i Herskedalen för en natt eller tva och dom hade varıt lika tagna. Med andra ord dom gillade Norge och funderar pa att komma och halsa pa ıgen. :)

Guidade en gatur i Molde igar, elle rjag bara vısade vagen ner fran utskıckspunkten för en ny guide och en grupp turister. En valdıgt enkel dag med andra ord, en betald promenad samt lite snack pa engelska med tyska turister... Om Sverıge! Efterat gömde jag mig pa busstationen för en busschaufför (smart?) Lite senare kom jag dock pa mitt misstag och stannade pa Lindex underkladsavdelnıng i 1 timme ınnan jag tog mıg hemmat. Jag kan dock försvara mig med att den jag gömde mig för ınte alls jobbade för det det bussbolaget... men anda. Har jag sagt att jag ar blond?

Jobb pa resturangen idag och hela helgen framöver. Sedan nog Andalsnes pa mandag da en brıttısk bat kommer in. Och nu? Det ar ca 1,5 timme tills jag börjar. Jag ska s eom jag och Helene hinner traffas sa hon far sın flaska vin. Först borde jag dock kla mig. Att ga till jobbet i björn borg och en tshırt sayıng I love Bananas kanske inte skulle vara sa bra, aven om det ar vader för det! Puss!


(Ska se om jag far ın lite bilder senare, om jag hıttar ıgen sladden...)


Öken

Det ar torrt i bloggen - jag vet. Men pa sistone har jag inte kunnat klamma ut annat an tva ord och darför sa la jag det pa is ett tag. Sa, vad hander har? Jobbar nu aven lite pa en resturang, ater turkmat och glass samt servrar och star i kassan. Valdigt enkelt ma jag saga, plus att jag verkar ha blivit nagon sorts radgıvare at en av de som jobbar dar da han har en hel del... tjejproblem. Allt detta tas saklart pa turkiska, och trots allt förstar vi varandra ratt bra!

Linda ar nu pavag till turkiet, vilket ar lite synd. Vi har blivit varsta teamet och funderar pa partnerskap. Allt bara flyter och vi kom pa att det flesta brak grunnar i vem som ska diska/hanga tvatten/dammsuga ni vet och av nagon anlednıng faller detta sig naturligt för oss tva blondıner. Tur att hon kommer tillbaka, sa vi kan fortsatta vart teamwork (och sprida lite rykten att vi ar varandras partner, faktist var det en som trodde pa oss förra helgen och fragade pa allvar om det var sant, hehe).

Vad mer? Inte sa mycket mer. Nu börjar det torka igen. Allt bra hos de fa som fortfarande laser bloggen?

Idag gör det ont

Dagen började med att Lindas telefon ringer, en granne som ville meddela att en av hastarna varit ute och spatserat HELA natten (han ringde dar vid 8 imorse). Vi trodde ratt snabbt att det var den unga norlandshasten som Linda har pa traning men nar vi kom upp till stallet sa star Luxus helt stilla pa vagen mellan tva hagar....

Idag har vi lyft pusselbitar av köket, och det var... tungt. Jag tror jag och Linda höll pa att knusa köksdelarna medans vi försökte pussla ihop var skap, spıs och diskmaskin skulle placeras. Men! Nu tror jag det ar löst, iaf för tillfallet. Har lite ont i ryggen efter alla lyft och pusslande men det kanns ju iaf att man gjort nagot! Har fatt annu ett jobb, inget vidare bra betalt men battre an inget annat under tiden jag vantar pa annat. Visserligen ar det valdigt enkelt och... slappt.

Annars gör det ont idag. Ont som fan. Saknaden sliter mer och mer, och det börjar trasas sönder inombords. Men jag orkar inte kanna efter mycket mer. Istallet kör jag pa utan att kanna efter, men just idag sa... idag bara kanner jag allt.

Sjung om studentens lyckliga dar

Studenten tar över, pa facebook, pa hundratals bloggar... Det gör det allt lattare att minnas min egen för bara 2 ar sedan, hur alla var plaskvata av regnet, hoppande och tjoande, rektorns tal och ja ni vet hela pakektet. Jag trodde aldrig för tva ar sedan att jag skulle sitta dar jag sitter nu, idag. Arligt talat kunde jag inte tanka sa langt framat och VETA eller ens ha en anıng. Vad jag visste var val att jag inte skulle vara i Robertsfors, att jag skulle röra pa mig allt mer och mer, fast det visste nog alla andra battre an mig.

Pa ett satt skulle det vara... skönt att vara tillbaka i det momentet, i regnet utanför skolan, genomblöt och med ett liv framför mig. Jag ska erkanna att jag redan da var lite radd, men var vi inte alla det? Dock dolde vi det med rop och stoj, en fest och mat. Men arligt, nej jag vill inte tillbaka. Inte till det sattet jag levde pa, eller hur jag madde. Pressen klarar jag mig utan för nu har jag en helt annan vilande, och nar den försvinner kommer en ny. Dagen jag tog studenten var underbart rolig, men langt ifran den basta i mitt liv. Och faktiskt, jag vill inte vara utan den men med lite eftertanke vill jag heller inte göra om just den dagen.



Student 07 Jenningsskolan Robertsfors.

Kallt

Jag fryser ihjal. Till och med under malnıngen idag skakade jag som en jag vet inte vad. Var ar sommaren? var tog den vagen?

My name is Emma and will be your guide today

Söndag idag, och ledigt. Fick chansen att guida fran Geiranger till Molde , fredags för Molde Guide Service, en annan an den jag varit med innan och hade en riktigt kul dag. Den turen var p ca 6 timmar, tva mal mat ingick och trots att jag inte fick nagon dricks (ingen av guiderna fick det den dagen) sa behövdes det inte. Turen avslutades med middag pa ett hotell i Molde, och innan vi gick in i matsalen sa kramade en kvinna om mig och tackade sa hemskt mycket för turen, hon hade sagt till sjalv att hon aldrig skulle sitta i en buss med en guide men tack vare mig sa hade dagen varit trevlig! Nar man far höra sadant pa sin andra tur totalt behöver man ingen dricks!

Igar var jag i Andalsnes, en ratt mysig liten stad dar jag hade min första tur för en vecka sedan. Denna gangen hade jag bara britter och britter ar kanda för att vara trevliga vilket stammer. Hade tva turer, första turen sa akte vi buss en slinga och avslutade med tag och den andra turen tvartom. Det ar kul, da jag under jobb far se sadant jag aldrig skulle ha sett annars. Visst, jag skulle aldrig ha akt utomlands för att se naturen men det gar inte att undga hur vackert det ar bitvis, sedan ska jag erkanna att man kan kanna sig valdigt liten nar man star nedan för europas högsta vertikala bergsvagg...

Vi har faktist inga speciella klader annat an en jacka, och ibland knappt det. Jag lanar oftast en da dom ar dyra att köpa, och grönt ar inte direkt min farg.

Idag har jag bara tagit det lugnt. Var ute en svang bade i fredags och ıgar och somnade bokstravligen med klderna pa nar jag kom hem inatt. C hade ringt ex antal ganger och skickat ex antal sms och undrade nog om jag dött. Pratade med honom nu för en stund sedan och han skrattade lite at mig nar han fick höra hur jag somande med jeans uppkrupen is soffan med datorn halvt paslagen.

Borde farga haret, eller iag utvaxten snart igen, har en farg som ligger och vantar pa mig men jag har inte orkat nu den senaste veckan. Sa nu till veckan kanske, vi far se! Linda aker snart till Turkiet och Oba utan sa jag ska till henne lite nu i eftermiddag. Aina kommer hem i natt nagon gang och jag som tankt handla och fylla kylskapet har har ratt svart för det idag, da INGENTİNG ar öppet pa söndagar. Jag har mest handlat det jag ater för dagen jag, och da jag mest dricker vatten och aldrig mjölk har jag ju inte köpt det. Men men, handlade för nagon dag sedan det som inte gar ut datum pa (ketchup och brelett) sa fort. Allt annat var det sa daligt datum pa att det inte ens var lönt och att köpa bröd ar ju inte att tanka pa.

Hur har er helg varit?


Yağmur

Det gula börjar bli gratt, och grannarna till Linda har aldrig sett kvinnfolk som oss, hehe! Imorgon ska jag till Molde pa jobb, en gatur och förmodligen kommer det att regna, men men, det ar jobb! Förhoppningsvis sa hinner jag till huset för att mala lite, eller riva golv eller ngt. Regnar det lika mycket i Sverige som har btw?

(And I miss you.)

RSS 2.0