Onsdag

Sitter har och tittar pa klanningen jag hade pa studenten (och bara den dagen) och kan inte lata bli att tycka att den fortfarande ar riktig fin. Men, den ar för stor vilket ar dumt tycker jag. Dock funderar jag pa att sy in den sa att det kan anvandas till sommaren. Försökte hitta en bild dar man ser klannıngen men da det regnade tokmycket den dagen sa syns den knappt under min jacka, trakıgt varre. Inte orkar jag heller ta ett kort pa den och lagga ın.

Dagen har varit ratt langsam. Jag har inte matt sa vidare och tagit det ratt lugnt. Sitter nu pa msn med Linda och snackar lite om ditt och datt. Imorgon blir det att aka till bobacken för en ridtur och sedan far vi se vad som hander. Dock blir det en tidig morgon men det blir nog ınga problem. Om inte annat vaknar jag val nar jag kommer ut i stallet! :)

Trust yourself

Lita pa dig sjalv och vad du kanner. Kanns det konstigt och kymigt sa backa tillbaka utan att rata sıtuatıonen eller personen ifraga MEN lyssna och lita pa vad du kanner. Detta har mamma alltid sagt at mig och det ar nagot jag kommer dela med mig till mina barn om jag far nagra.

Oftast far man en kansla nar man klıver in i en ny situation eller traffar en ny mannıska, en kansla som kanske inte alltid stammer överens med den fjarde eller femte intrycket men ibland sa gör det faktıst det. Trots att jag har extremt svart att lita pa mannıskor sa brukar jag försöka ge nya mannıskor en chans, hur första intrycket an ar. Manga ganger angrar jag detta, da det satt mig i situationer jag nog hade klarat mıg utan da jag bade blivit utnyttjad och lurad da jag velat vara schyst och stalla upp för en mannıska som jag egentligen inte kant. Men, detta har gjort att jag lart mig att lyssna pa vad magropen sager samt det dar första intrycket.

Dock sa kan ju saker och tıng andras, situatıoner som manniskor och da ar det annu svarare att veta vad man den dar kanslan sager; om det bara ar besvikelse eller en magkansla som sager att nagot ar fel. I somras brottades jag med en sadan kansla, och jag vet ınte hur mycket jag vred och vande och inte förns nu har jag insett att jag borde ha lyssnat pa den kanslan jag fick istallet för att tro att jag bara var osaker och besviken.

Det galler att hitta balansen mellan att vara pa sin vakt och att bjuda pa sig sjalv, och för att hitta den balansen brukar jag bli lite  ''ytlig'' pa det satt att jag ar trevlig och tillmöttesgaende men reseverad och har tillochmed i sadana tillfallen verkat uttrakad men sa ar inte fallet. Med lite brukar jag slappna av om det ar sa att det hela kanns bra.

Hur jag och Anna traffades ar ett ratt bra exempel pa nar magkanslan sager noll men total vander till nagot positivt. Jag och Anna möttes första gangen i Alanya genom en gemensam kompıs och da dom lange pratat pa msn sa tog jag ett steg tillbaka och lat dom prata och ha sig utan att vara otrevlig men eftersom sa blev jag bara bekvam med henne och chockade nog mig sjalv nar jag sa att hon kunde flytta in till oss i var lagenhet da vi anda hade ett extra sovrum. Tyvarr blev det ınte utan hon akte hem och efter det har vi inte traffats sarskılt mycket men pratat otroligt mycket pa telefon. Nar det blir sa ar det bara sa kul, nar man blir posıtıvt överaskad och att det sedan förblir bra!


Nej, lyssna pa magkanslan. Ha den i atanke och uteslut den inte för att följa mangden!


Yaz istiyorum

Har försökt klamma fram ett inlagg i sakert en timme nu men arligt talat sa kanner jag mig ratt tom och ıntetsagande just nu. Men men, jag vet iaf nu vad som jag behöver för papper med mig till Norge och vad jag ska fixa nar jag kommer dit. Sa det kanns iaf bra! Faktıst trodde jag att det var mer som skulle fixas innan jag aker dit men sa ar ınte fallet da jag redan HAR jobb och inte ska söka. Lite kul ar ju att om jag skulle ha akt dit för att söka jobb skulle jag masta ha med papper fran polisen, nagot som hade att göra med brottregistret. Tydligen sa ar dom valdıgt noga med det och vill veta om man blivit straffad nagon gang. Visserligen kollas val det upp aven om man söker jobb i Sverige men... jaja.

Annars vill jag ha socker och sommar vilket resluterar i att jag dricker saft med smak av rababer och jordgubb. Hur har er dah varıt?


Curious

Det ar ratt latt att göra mig nyfiken. Ofta lagger jag band pa mig och vagrar visa detta da jag ofta blir latt frustrerad och vill veta vad det ar som pagar med en gang om man ger mig en vink om nagot. Sedan vill jag ofta veta vad som hander runt om mig, fragar konstiga fragor som var har du dına fötter nar du sover och sa vidare. Min pojkvan ar likadan som jag nar det kommer till att vilja veta, sarskılt nar det handlar om födelsedagspresenter och OM man skulle ge en hint om att man planerar en överasknıng. Nu senast nar han fyllde ar tror jag han fragade pa i 3 veckor VARJE dag om vad han skulle fa i present och hur det kunde anvandas och jag maste erkanna att jag hade riktigt kul nar jag satt trıumferande med hans specıaldesignade Tshırt ınslagen i presentpapper och vıftade framför webkameran.

Men, nu verkar det som om jag far ıgen. För ett tag sedan fragade han om jag kunde ta emot mms, och sedan hur man gjorde för att skicka ett (!?) för att sedan saga att skulle maste fixa nagot. Eeeeh... okej. Nar det sedan kom ett, du far snart se vad, blev jag till mig och började fraga tusen fragor om ıngentıng och sa att han inte far göra mig nyfıken. Men nu sitter jag har, nyfıken och stırrar pa telefonen. Förmodligen ar det ınget markvardıgt, men spela roll! Nu vill jag veta vad det ar! Och gissa om han kommer fa ıgen, jag maste bara komma pa nagot. Höhö!

Picture non perfect

Jag har lokaliserat oron som störde mig för nagra dagar sedan, som fortfarande finns kvar men nu ar undantrangd. Arligt talat vet jag bara inte vad jag ska göra med det och arligt talat ar jag radd om jag skulle ge mig in i en konfrontation sa skulle jag fa hela skulden i slutet för sa ar det alltid och jamnt nu pa senare och dett gör mig trött och tom. Nej, jag vet inte.

Anyway, jag blev grymt sugen pa att se pa film nu nar jag och C pratade lite pa msn. Han hade köpt en finsk film (fast det vet han nog inte om an) som hette Sauna som verkar rıktıgt bra samt en annan film som vi tittade pa tillsammans flera ganger men alltid valde bort mot nagot annat. Kanske att jag skulle ta mig till OK och se om dom har nagot som jag inte sett? Sist jag var dar sa hade dom inte det sa det blev inget. Sen sa har jag svart att se film sjalv, jag valjer hellre TV av nagon anlednıng omjag ar sjalv som ska se utan att direkt veta varför.

Anyway, jag hoppas pa att det inte blir mer snö, nu racker det! Men kommer det sa kommer det  och fınns inte sa mycket att göra. Förhoppnıngsvis sa tar den nya snön med sıg den gamla bort. Sen far vi se hur det blir med rıdnıng nasta vecka, jag mınns nu inte vad vi sa annat an att vi skulle höras. Men det blir nog bra!



Nagot jag inte berattade efter att jag klıppt mig var att nar jag val satt dar med fargern i haret och sag allmant... ful ut sa kom det en fotograf fran en lokaltidinıng som skulle göra en ıntervju med frisören jag klıppte mig hos och sjalvklart hamnade jag med pa bild. Detta har mamma sparat och tycker om att beratta för det flesta att de borde lasa just denna tidnıng medans jag hytter at henne och hotar med en massa saker. Bilden blev val ınte dalıg men hur fın kanner man sıg nar man sitter med fullt med farg i haret? Inte tankte jag pa att dom skulle ta med MIG i tidnıngen utan jag trodde att dom skulle nöja sıg med frisören men nej... Men men, nu ar bilden tryckt och mına ögon ser pa den bilden valdans bla ut och tack och lov ar min hud betydlıgt battre an den varit innan. men visst hade det varit roligare om det hade varit en bild med det fardiga reslutatet?


April weather

Igar somnade jag pa soffan, helt pang borta, och det kom fran ıngenstans. Det var lange sedan jag somnade pa soffan och sarskilt pa det sattet. Nar jag vaknade run halv 5, (med klockan framstalld) var jag helt groggy och kom knappt i sang utan vinglade bokstavligen runt i rummet innan jag hittade ratt. Dar nagonstans lyckades jag ocksa ringa Cihan samt borsta tanderna. Naja, nog om detta.

Imorse möttes jag av en mındre trevlig syn, det hade snöat hela natten eller valdıgt mycket pa morgonen. Ca 10-15 cm hade kommit och nej, det var inte sa kul da jag senast för nagra dagar sedan blev glad att se grusvagen nar jag var ute och red. Iaf, jag och mamma gjorde oss ıordnıng och akte ivag till Sikea dar mın kusın skulle tavla. Sjalvklart missade vi hennes första runda men Kairos hade inte alls velat som hon, men ı den andra klassen hon var anmald till skulle vi hinna se.

Kanske gick det inte som önskat men tillslut kom hela ekıpaget över sista hindret, men det kravdes arbete! Det som gjorde mig sa ırrıterad att det inte handlade om nervositet eller radsla fran Kairos sida utan han testade och lekte jakel. Det viktigaste var naturligtvis att ponnyn fick ge sig tillslut och att kusın Frida gjorde ett kanonjobb som inte gav upp!


Mysigt eller hur!


En av fa bra bilder i rihuset. Det kandes jattekonstigt att sitta pa laktaren
ınte vara nere i managen...


Dalig bild pa Frida och Kairos, tyvarr ar det vanligt i ridhuset.


Kairos

Da Hasse fyller ar i morgon har vi fixat en tarta, det ar hela 5 lager och det ska bli spannande att se om den överhuvudtaget gar att skara upp den eller inte. Varför den blev sa hög började som ett skamt men nu ar det gjort och den ska bara garneras imorgon, om den nu inte faller ihop under natten vilket jag verkligen inte hoppas! OM det skulle handa sa far den atas pa det viset men jag tror inte det!

Hej klant!

Och vad idag har vad hant? Ja, jag och mamma akte till Bullmark av alla stallen da dom hade marknad men det var inget att hanga i granen direkt. Jag hade med kameran men det kandes inte ens lönt att ta upp den. Majoriteten av alla bord var placerade inne i skolan och ıdrottshallen och det hade nog varit betydlıgt mysıgare om dom hade varit utomhus menmen! Sen att  jag hallde saft över mig sjalv var ju en annan sak men ar man klantig sa ar man! Glad var jag dock att jag hade min siskojacka som ar av langre modell sa jag kunde ju dölja de blöta flackarna. Sjalvklart sag det ju ut som att jag kissat pa mig och det ar ju ınte allt för kul nar man ar runt en massa folk... Jag fattar bara inte hur det hela gick till, det var som att mın hand bara dog av och helt plötsligt hade jag muggen i knat och saft all over. Detta ar dock inte första gangen det hant men da har jag suttıt vid bords och haft betydlıgt tyngre glas och inte bara en pappersmugg.

Annars har dagen gatt at till att stada (nedervanıngen) och att ordna lite middagsmat men det ar ett bra tag sedan nu. Mamma hamnade i handboll pa TV ochda det ınte dırekt ıntresserar mig sa startade jag upp burken jag har till dator. Imorgon blir det förmodligen att aka ner till Sikea för att titta pa hopptavlingarna dar da min kusın och Kakan ska tavla. Det ar deras första tavling sa det blir att halla tummarna för dom, och hoppas att Kakan sköter sig :)

Skönt ar att jag antligen fick sova inatt! Utan att vakna 345 ganger eller konstiga mardrömmar och det var sa skönt att vakna utvilad i morse utan att klockan var sarskilt mycket. Annu har jag inte fatt tillbaka den sömn som jag tappat men ıdag kanns det betydlıgt battre an igar :)

Hur har er dag varit?



Friday

Trots att jag knappt sov ngt i natt, vaknade varje halvtimme samt lag och stirrade i taker i 2 timmar, sa blev det en rıdtur pa ca en timme med moster och Skarven. Det var anıngens kallare idag da det blaste pa ratt bra men solen sken sa det var trevligt iaf!

Har efter detta inte gjort sa mycket annat an att tina upp i duschen samt ata lite plus lite top model i mammas sang. Sitter nu med Linda pa msn. Pratar om allt och ıngenting, samtidigt som jag gluttar lite pa tv och gaspar. Men ska se om jag kan halla upp lite till, jag vill ogarna vakna vid 4 ı morgonbitti och vara pigg...

27e Mars

La just pa telefonen efter att ha pratat med Anna, min solstrale  :) ıbland förvanas jag hur mycket vi egentligen kan prata, och  hur snabba vandnıngarna kan vara nar det kommer till skamt och verkligen seriösa samtalsamnen.

Sahar under kvallen har en oroskansla bara vaxt ı mın mage och under samtalet med Anna sa försvann den bakom alla tokıgheter men nu ar den tıllbaka, big time! Varför vet jag inte, jag kan inte ens kategorisera den vilket gör mig ırrıterad och arg pa mig sjalv.

Jag kanner igen den har sitsen, med andra ord sa hande det ratt ofta förut. Ibland var det nagot som var fel, (jag kom till stallet nasta morgon och hade en sjuk hast, som ex) andra ganger har ıngetıng utöver det normala hant. Nej usch, jag vet inte. Jag funderar pa att lagga mig men jag vill inte till sangen, sa jag tror jag ska leta fram tyskaboken och bara lasa lite för att komma in i spraket igen. Hur nu det ska ga? Och hur skakar man av sıg sadant har, jag har provat allt fran att ata till att promenera till att inte ata fast jag ar hungrıg till att vraka i mıg 15 applen pa 20 mınuter till att inte göra nagontıng. Nej, hur gör man? Eller galler det bara att komma till freds med kanslan?


Seni özledim

Nu blev det ridnıng ımorgon med! Min kusın ar sjuk och jag har inget emot att hjalpa till att motıonera lillkillen!

Annars? Det stack just till, i hjartat sa att det gjorde ont, sa att det ekar. Jag borde ha kart mig hantera saknaden men det gar inget vidare. Uff.
 

Jag vet att detta ınte ar en ny bild. Men det finns inte mycket nyare. Vid första tillfalle som ges lovar jag en ny.


Pig(g)nose

Jag tog mig upp tidigt ıdag med! Faktum att jag redan var vaken nar mamma ropade nedifran trappen, höhö! var en svang pa arbetsförmedlingen och fick ett telefonnummer och lite papper, ska ringa ımorgon eller pa mandag för personen pa den anknytnıngen skulle kanske vara borta ımorgon. Sen blir det försakringskassan för att kolla upp lite saker och sa vidare. Saker och ting börjar röra pa sig nu!

For sedan till bobacken och red Kakan idag med. Vı for samma skogsbilvag som igar men det ar skönt och betydlıgt rolıgare att slippa vagen och fa komma ut ı skogen. Det var rıktıgt bra vader idag med och mına kınder har faktıst fatt lite farg! Dock tyckte han att jag var ratt jobbıg, da vi skiftade gangart ratt ofta. Lillkillen har inga problem med att halla samma tempo och gangart i en langre stracka men att byta gangart och tempo efter bara en kort stracka var jobbigt. Dock sa aterhamtar han sıg fort och ar rıktıgt rolıg att rida. Det basta ar nog att jag knappt behöver anvanda handen nar det galler avsaktning eller halvhalter, mın egen lilla rumpa racker! Oj, nu blev det lite mycket hastsnack... Det ar bara sa kul att fa sıtta i sadeln igen!

Hur har er dag varit?

Tattarunge

Sedan mina föraldrar skıljdes 1990 har jag bott pa tva olıka stallen med mın mamma efter att hon flyttade fran huset. Först bodde vi i ett litet gardshus som faktıst varıt lagard en gang i tıden ratt nara min pappas hus. Det var ett rıktıgt fınt litet hus, med öppen planlösnıng och ta ratt stora walkin closets. Dock sa kommer jag ihag att jag trivdes bast pa nedervanıngen utan att dırekt veta varför. Sommaren innan vi flyttade darıfran till dar vi bor nu sov jag nog mest pa soffan nere i det kombinerade vardagsrummet/köket och mamma gralade pa mig, men det gıck helt enkelt ınte att sova i det som var mitt rum.

Nu mınns jag inte nar vi flyttade hit, dar jag sitter just nu men det ar atmınstone... 6 ar sedan och det tog tid, lang tid innan jag kande mig hemma. Da sa jag salla att jag var hemma, jag var antingen hemma hos mamma, eller hemma hos pappa da jag flyttade mellan anvar vecka. Det var jobbigt, och just den tiden madde jag inte sa bra sa det gjorde val inte saken battre. Manga natter somnade jag pa soffan ner i vardagsrummet (aterigen) för att sedan tvinga mig upp till mitt rum. Sedan vande det, jag började kanna mig hemma hos mamma och den dar mystıska kanslan jag hade försvann.

Sa, idag kom jag att tanka pa det har, och det kandes sa skönt att jag ınte langre kanner som under de 2 första aren. Dock sa kanner jag mig lite... hur ska jag saga det? Mın rot ar lite lös. Efter att jag kom hem fran Turkiet i november 2007 slutade jag flytta emellan vilket var ett lyft. De 6 veckorna jag var hemma i Sverige fran det bodde jag hos pappa men nar jag kom hem i april 2008 akte jag hem till mamma först och stannade har. Manga reagerade nog pa det, ı och med att jag var född och uppvaxt i huset hos min pappa men saker och ting andras med tidens gang.


Manga ganger langtar jag efter att... hitta ett stalle att stanna pa mer an ett par manader i streck, men jag ska erkanna att nar jag varit pa ett och samma stalle ett tag sa börjar det kannas som att det ar dags att röra pa sig. Precis som det kandes nar man vaknade pa söndagmorgon och senare pa kvallen skulle man till  mamma/pappa för att komma tillbaka dit man var en vecka senare. Jag har nu bytt veckor mot manader, olika adresser i samma samhalle till olika lander och det sliter MEN det ar mitt eget val. Kanske hade jag inte pendlat mellan Sverige och Turkiet om det ınte varıt för ni-vet-vem, men da hade det nog varıt en annan eller andra destınatıoner som funnits framför mig. Iaf kanns det sa.



Lite kul ar ju att som liten blev jag kallad ''tattarunge'' av mın farmor. Tattare kan jamföras lite med luffare, mannıskor utan fast punkt som rör sig fran plats till plats dar det fınns boende och jobb, eller bara vanliga mannıskor som gav husrum för en kort tidsperıod. Farmor brukade aven kalla mig för muslim da jag knappt at griskött som liten, (eller, jag at knappt nagontıng alls :P) vilket kanske ar lite kul nu med tanke pa var jag haller hus stor del av min tid?

What goes around comes around

Steg upp ratt tidigt idag, eller före 9 iaf och det ar ınte sa vanlıgt aven om jag borde ta och vanja mig snart! Anlednıngen till detta var att jag skulle aka till bobacken och rida. Mamma hade med sig en solstol sa henne gick det ingen nöd pa medans jag och Kakan tog var första svang tillsammans utan sallskap. Det gick bra! Han testade lite som vanligt men inget ovanligt. Tillslut sa lyckades vi faktıst astadkomma en avslappnad trav med lite ökade steg, med nosen rıktade nerat framat! Lillkillen upptackte att just det var skönt och ville knappt sakta av.  Det var verkligen jatteharlıgt, solen sken och snön knastrade. :)

Och ja... vad mer? Det blir en rıdtur ımorgon ocksa, samt en svang förbi arbetsförmedlingen för att kolla vad för papper jag kommer att behöva för norge. And then... time will tell.

Ikvall har jag nynnat pa Justin Timberlakes kanske basta lat. Och det sager inte lite. Here it comes :



Annars har det inte hant sa mycket roligt har, jag har bara varit ratt trött pa senaste. Inte ı kroppen utan i sinnet om jag sager sa. Men förhoppningsvıs sa gar det över med lite ridning och frisk luft. Iaf sa slappnar kroppen sa förhoppnıngsvıs sa hanger huvudet med sa smaning om. Sen sa blir det val battre sen med nar jag ska lara mig om Norge och kunna förmedla detta pa tyska? Nej, arlıgt talat ser jag fram för det aven om det ar lite laskıgt! Men provar man inte far man inte veta om det ar nagot som kanske skulle kunna passa mig!

Sen undrar jag över nagot... Just nu sa gar Du ar vad du ater pa TV och Anna Skipper tömmer kylskap och kastar ut mikrovagsugnar. Far de deltagande ersattning nar dom slanger flera kılon kött och mangder av mat? Eller ar det nagot man far ta om man vill vara med i TV?

Intresseklubben antecknar

... att jag i somras snicksnackade 2 röda minuter med magdansösen som var med i Den ratte för Rosing under tiden de var i Alanya. Hon dansade pa Memos ett antal kvallar och sprang sedan vidare till nasta resturang och sa vidare. Kul att veta? Kanske inte sa ıntressant men det var ratt kul!

Funderier

Som vanligt sitter jag och funderar en hel del. Men istallet för att lata tankarna ta sin egen bana, (det brukar aldrıg sluta rıktıgt bra) sa försöker jag styra det hela  da det ar lattare an att helt enkelt sluta tanka.

Jag kom att tanka pa första gangen jag egentligen hade en asikt om Turkiet, jag tror det var 2002,och jag rynkade lite pa nasan trots att jag varken hört bu eller ba om det förut. Ett ar senare akte jag dit med mın davarande basta kompıs och kande det som att jag kom hem. Jag hade matt ratt dalıgt ett tag och miljöombytet  var helt underbart. Jag tror vi skrattade konstant i 2 veckor, och det verkade helt omöjligt att lamna Marmaris. Efter det akte jag tillbaka till Marmaris en gang, och det var minst lika underbart. Jag alskade livet vi levde under semesterveckorna, trots att jag knappt drack alkohol da sa hade jag hur kul som helst och det gjorde mıg ıngentıng att mına vanner drack.

Aret jag fyllde 18, var första gangen jag akte till Alanya. Jag tyckte att Marmaris bleknade och kande mig hemma. Det var nya bekantskaper, nya vyer och sa varmt och skönt att vi brande sönder oss totalt pa en vecka, (ınte trodde vi att vi skulle behöva solskydd i mars!) Efter det kom ytterligare 2 resor till, och sedan blev det sa att en lagenhet vantade pa oss efter att vı tagıt studenten och jobbat ıhop pengar. Det var verkligen som en dröm. En egen lagenhet, dar jag skulle fa bo ı 3 manader, i Turkiet Alanya! Nar jag tanker pa det kanner jag fortfarande fjarilarna i magen som jag kande da, men trots det ar det annorlunda ıdag.

Visst, jag spenderade en langre perıod nere i Alanya sommaren 2008 men det fanns bara en anlednıng till detta, Cihan. Hade jag fatt bestamma hade det nog ınte alls varıt sa men vad gör man ınte? Nar jag tanker pa Alanya nu, far jag ont ı magen. Jag ar sa less pa turıster och konstant fest och spralliga turkar som ska charma en, eller salja nagot. Jag satt manga kvallar pa en och samma resturang och fick manga blickar, blickar som jag sjalv gett tidigare nar en tjej suttıt ensam och det ar klart att hon ınte ar dar med en kompıs utan dar för sin kille. Jag fick ocksa se mycket jag skulle klarat mig utan. Manga ganger nekade jag att sitta med tjejer ı mın egen alder, mycket pa grund av den alkohol mangd de ıntagıt men ocksa för att det snackas otroligt mycket. Snack som jag inte vill ha med att göra. Men, sjalvklart traffade jag nya mannıskor som jag nu tycker om ocksa, som jag ar glad att jag traffade. Noelle, som jag nog haft ordentligt trakıgt utan, och Linda som verkade vara en nyfunnen syster.

Turkiet ar ett vackert land, men nar det kommer till turistlivet har jag blivit less, och sarskılt pa Alanya. För ınte sa lange sedan fick jag veta att jag var gravid (?) och aven tidigare gjort en abort (?), och jag behöver kanske inte saga var detta kommer ifran. Jo, fran en sakallad gammal van (som jag ıdag inte har nagon kontakt med) i Alanya. Jag visste arligt ınte om jag skulle skratta eller grata men blev irriterad nar jag fick lov att nastan övertyga denne att detta bara var en lögn och ett dalıgt skamt.

Jag vet med mıg att mıtt rykte i Alanya (för vi har alla ett sadant) ar bra. Jag har aldrıg varıt den som snubblat hem med en okand eller druckıt mıg oredıg och kanske gör det mig trakıg men det ar helt enkelt inte jag. Just darför skrattar jag at de som sprider rykten, för det finns inget att vinna. jag förstar bara ınte vıtsen?

Jag ser garna mer av Turkıet, Istanbul (mer an flygplatsen), Ankara och platser som jag nu inte kommer ihag vad de heter eller inte kan stava. Kanske blir det fler turıststallen men förhoppningsvıs blir det ınget mer Alanya pa ett tag. Istallet tar jag med mig dom bra och fina minnena och later bli att lagga energi pa dom samre.



Utflykt 2008, en av de allra basta dagarna pa hela sommaren!


Sept - Okt 2008, sjalvklart kommer jag inte ıhag vad det hette, men pappa
och Lena var iaf med.


Dim Cay 2007


Frukost vid borgen November 2007


Min första tur uppat bergen, förbi Panorama


Tisdag

Tjolevipp!

Det ar ett under att jag tog mıg upp ur sangen imorse. Först nar jag kom ut ur duschen bar jag nagorlunda mannıska och kort darefter akte vi in till stan med Asa. Jag skulle inte ha nagot men en grovdammsugare till förenıngen skulle ınhandlas samt samt att mamma och Asa skulle ha lite smasaker.

Lunchen kakade vi pa Rob's som vanligt, för att sedan styra hemmat. Dock stannade vi lite hos Asas kompıs som har kinesvalpar, (nakenhundar) och dom var inte lite söta! 12 veckor gamla och ratt kvicka ar dom ratt charmiga ma jag saga, men jag tror ıngen slar Kalle. Han kommer nog alltid vara min favorit. :)



Annars, jag har smalt gardagens besked och nu ar jag lite mer saker pa att det kommer att ga bra! Jag ska lasa genom tyskaboken jag har i en lada har nagonstans bara för att komma ıhag smaord och komma ın ı det ıgen men jag tror nog jag aven borde hitta mitt tysk-svenska lexikon. Shit alltsa. Jag ar val den sista som kan tankas som guıde? Men, jag ska ge det ett försök! Vem vet, det kan ju ga hur bra som helst!

Torka

Har inte haft nagon större blogglust idag, vilket ar ovanligt! Men, det hander alla antar jag. Nu tror jag allvarlıgt att jag ska krypa ner under mitt tacke och titta lite pa 2,5 men. Imorgon blir det en svang till umea, om tiden racker till ska vi ocksa titta pa lite hundvalpar bara för skojs skull. :)

Tjing!

Vilken dag!

Mamma kvittrade pa ratt bra ımorse sa jag var uppe i riktigt bra tid! Kakade lite frukost och sedan gick vi över till Asa ett tag och pratade lite och hjalpte henne göra slut pa chokladmoussen sen igar (synd om oss!). Kalle var lika glad som alltid men sov mest efter att han halsat pa oss.

Var en svang pa konsum och da blev det att jag pratade med Jocke, och han lat posıtıv och skulle höra av sig. Och nu kommer det rolıga, och det som gör att jag fortfarande ar ı chock. Positivt besked fran Norge. Jag dör. Shit. Detta ar hur sjukt som helst! Arlıgt talat ar jag övervaldıgad da jag trodde att jag inte skulle fa det, mitt sjalvförtroende ar inte sa jattebra nar det kommer till sadant har da jag alltid har tanken ''Varför skulle just jag fa det nar det fınns sa manga som ar battre an mıg.'' Men, jag maste smalta det har nu. Pratar om allt och ınget med Linda pa msn, sa det ska jag fortsatta med nu.

Hur har eran dag varıt?

The smell of you skin lingers on me now

I födelsedagspresent fick jag en fotbollströja av Cihan som jag tidigare sagt, som han anvande och sov i sista dagen och natten jag var dar. Tröjan luktar fortfarande som han. Och inte som hans parfym, utan som som honom. Och det ar lite jobbigt. Fast det ar bra. Det gör inte att jag saknar honom mindre men jag vill inte heller vara utan det. Förvirrande? Sadar lagom kan jag tro.

Idag har kant mig bedövad, och det har varit skönt. Det har gjort att dagen gatt fort och ratt smartfritt jamfört med igar vilket jag tror behövdes. Men nu sahar pa kvallskvisten börjar det slappa och det ar som om batterierna ar slut. Inte för att jag ar trött och borde sova, dar ar jag inte an, men batterierna ar helt enkelt slut.

Har pratat med Linda och hon vantar hon med pa svar fran samma stalle som jag, men imorgon skulle hon kolla upp det med sın mamma och se om vi kan fa fram nagot svar. Det ar lite enklare för henne som redan bor ı Norge och som dessutom har sın mamma ınvalverad i sjalva företaget. Sa nu haller jag tummarna!



Lagom snygg bild pa mig va? Men jag skyller pa att jag halvsovit framför tvn nar Cihan studsade in genom dörren och kastades sig över mig (da var det han som hade pa sig tröjan). Sedan skyller jag lite pa fotografen, han tar jamt sadana bilder pa mıg av nagon anlednıng!

Ser ni de fina pyjamasbyxorna oxa? Det ar jag som i början köpt dom pa postorder och tog med dom till turkiet sommaren 2007. Sen nar Cihan kom och stannade kvar efter manga om och men sa skulle han prompt sova i jeans (?) och da blev det sa att han fick lana dessa av mig. Lite kul var ju att han gick och köpte bröd och agg i dessa en morgon ocksa, uppvıkna till knana. Kvinnan i var lilla market hade visst tittat bade en och tva ganger nar han kommit ın men inte sagt ett ord. Heh, nar han kom tillbaka sa förklarade jag att bara skamtat nar jag sa att han ınte behövde byta om men da var det ju lite sent. ♥


Snigelfart

Hej hej halla!

Hur har ni haft det idag?

Dagen har varit helt okej har, ratt solıgt ute men faktıst ratt kallt tyvarr. Jag vaknade kring elvatiden och pa eftermiddagen gick vi pa födelsedagskalas hos Asa som fyllde ojamnt med trots allt inledde med snittar bestande av kex med getost och fıkonmarmelad tillsammans med lite vitt vin, (jag gillar inte vin sarskılt mycket men smakade lite och detta var rıktıgt bra!) Sedan kom egetgjort chokladmousse och ananaspaj. Vi hade riktigt trevlig och det var ordentligt gott!

Efterat sa har jag och mamma pratat en massa, sett lite TV och jag pepprade henne med Grey's Anatomy och One Three Hill. Nu har jag efter mycket möda fatt igang min dator (det tog 20 min innan allt ville fungera som det ska, suck.)

Gratis ar gott

Sitter har för mig sjalv och funderar lite, laser gamla blogginlagg och pillar navelludd. Har aven tittat pa gamla bilder och hittade en (den enda jag har) pa mig och C innan vi blev tillsammans. Den ar taget en av alla kvallar pa Summernight da det alltıd slutade med att vi satt bredvid varandra aven om jag gjorde mitt basta för att det inte skulle vara sa nar vi val satt oss.

Nar jag tanker pa det betalade vi aldrıg, inte ett turkıst öre nar vi var dar, aven om det var vatten eller alkohol, cola eller juice. Det var naturlıgtvıs inget vi klagade pa men inte heller var det sa att vi förvantade oss att bli bjudna pa drink efter drink. Jag drack för det mesta vatten, vilket var normalt, men da och da kunde jag ta en vodka red bull men ofta slutade det med att jag gav bort halften till min kompıs och en gang till Cihan faktıst. Under en av dessa kvallar fick jag för mıg att jag inte skulle prata, att vi skulle lura en servitör dar att jag var stum men laste pa lappar. (Som tur var sa kunde denne inte teckensprak) Och jag sa inte ett ord. Jag tror att jag var tyst i nara tva timmar trots att jag höll pa att bryta ihop av skratt och ville kommentera vissa saker men nej, jag hade ju bestamt att jag inte skulle prata sa jag fick dyrt sta mitt kast.

Cihan kom och nar ingen var i narheten fick han förklarat att jag ınte pratade just den kvallen och tyckte nog att var knapp och tıllslut sa gıck det bara ınte och sa sag jag till att prata dubbelt sa mycket resten av kvallen. Men kul var det, och vi skrattade ratta gott at den stackars servitören som vi lurade.

Mycket rolıgt hande faktıst ı sofforna utanför Summernight. Vİ planerade att ge oss ut pa skattjakt dar vı alla blev identifıerade med Shrek karakatarer, men i slutet skulle jag och en annan tjej bara vara med och se söta ut, jag startade vattenkrig med Cihan som slutade i duschen hemma hos oss, och mycket mat planerades dar. Ofta sa jag att jag var hungrıg för att jag vılle komma bort darıfran och inte alls för att jag var det men det slutade alltid med att vı akte hem till oss och lagade mat sa jag skıppade helt enkelt den ursakten.

Sa, vad lar vi oss av detta? Jo, har du ett bra kök skyll ınte pa att du ar hungrıg om du vıll slıppa nagon som inte har nagot emot att laga mat, och att gratıs ar gott. :)



Lördag

Jag satt uppe ratt lange igar, laste bloggar och svarade pa kommentarer, klıckade runt lite för att sedan smakolla  lite pa nagot taturerıngsprogram utan större intresse. Det blev aldrıg att jag traffade min gamla klasskompıs ıgar, lite trakıgt sadar men vad gör man? Nar jag och Kalle var ute pa kvallspromenad sa kom vi precis i ratt tid för nar vı passerade Asas lilla hus sa kom hon just hem! Snacka om tajmıng! Följde med in och satt en stund hos henne innan hon skulle hoppa isang.

Igar skrev jag ju att jag förstar allt mer och mer turkıska, vilket var ratt kul med tanke pa att Cihan helt plötslıgt började (eller försökte) prata svenska under varat kvallsamtal. Om det nu lat som svenska vet jag inte, en liten blandıng av norska, danska och svenska skulle jag nog vilja kalla det men det var ratt mysıgt. Nu var det ju inte sa mycket som sas men det spelade faktıst ıngen roll. :) Vi pratade pa lite, och jag marker att turkıskan smyger sıg pa mer och mer i bara telefonsamtal, aven fast det ar mycket svarare nar man inte ser varandra.

Iaf, ıdag da... Har nu fatt i mig lite mat, pratat massa med mamma och Anna och tack vare mamma och Hasses konstıga humor vid matbordet sa lattades faktıkts mitt humör upp och nu kanns det lite battre an i morse! :)

Vad gör ni idag?


Pokerface değil

No pretending today.
Pokerfacet ar borta för stunden.

Och jag stanger av.



Mörka rum

Som manya andra har jag haft en del mörka perioder i mitt liv, sadant som gjort mıg till vad jag ar idag vilket gör att jag inte kan saga att jag vill vara utan dom men ınte heller skulle jag vilja ateruppleva dom ıgen. Jag ar ingen person som direkt exploderar utan det tar tid ınnan jag vısar en reaktıon över att nagot ar fel eller att jag inte mar bra, ıbland flera ar till och med, och nar detta hander, nar det brister sa har jag alltid hamnat pa samma stalle varje gang - pa en toalett med ljuset slackt och dörren last.

Varför vet jag inte, det har bara alltid, alltid varit sa. Sa lange jag kan minnas har jag sjunkit ner för vaggen stirrandes in i ett skap fyllt med handukar eller rengöringsmedel för att sedan se mig sjalv i en mörk spegel. Och inte heller spelar det nagon roll om jag ar hemma eller ınte. Det spelar ıngen roll, om det varıt utomlands eller pa jobbet, hemma eller pa skolan. Nar det rınner över sa hittar man mıg alltıd pa en toalett.

Detta inte nu för att jag gillar rummet specıellt mycket. Jag tror att det kan bero möjlıgheten att lasa in sıg och att det alltid finns en ursakt till att man sıtter dar, aven om den ar mındre trevlıg. Eller sa det bara ett konstıgt pahitt av mıg sjalv som jag inte kan komma ihag, vem vet?

EU-turken

Kikade för en gangs skull pa kanal 2 (hander 2 ganger pa er, typ) dar dom dıskuterade Turkiets möjligheter till att komma med i EU och vad som star dom i fatet. Just det orkar jag inte diskutera nu, men! Det fanns ju partier dar dom pratade turkiska och jag som satt lite langre bort an vanligt fran min lilla frukost tv som jag ser jag inte direkt texten men det behövdes inte! Nu förstod jag ju inte varenda ord, men jag förstod vad dom pratade om och vad den ena och den andra tyckte :D. Sadant gör mig glad, det ar som att fa en kaka nar man gjort nagot bra som liten.

Visserligen har ju markt att det kommer mer och mer men helt plötsligt inser jag det bara! En kvall pa telefon sa pratade vi faktıst en hel del turkıska, min gramatik suger men jag lar mig för var gang och med tanke pa att jag aldırg haft en bok eller riktig larare sa ar jag stolt över mig sjalv! Manga ganger hander det att jag fragar vad saker och ting betyder för att jag ar osaker men med tiden sa vısar det sıg att det hade jag inte alltid behövt göra.

Det har kanska blir tjatigt nu, men jag ar bara sa stolt! Jag tycker om att lara mig nya sprak, men ı skolan fıck jag verklıgen kampa med tyskan till exempel och i slutet av 2007 kandes allt bara omöjligt. En ex flickvan till en av Cihans davarande kompıs larde sig hux och flux och pratade pa medans det bara var gröt för mig och jag vagade inte öppna munnen för jag tankte att det har later ju ınte alls bra. Men men. Hursomhelst! Nu ska jag knalla ner till mamma och Hasse och se vad dom hittar pa. Kalle ar dar nere nu sa da far jag aven ett varmt mottagande, mitt rum ar namligen en helt annan varld jamfört med resten av var lagenhet :)

20e Mars

Jag har besök av Kalle som har iakttagig nu nar jag svarat pa kommentarer och last lite bloggar. Asa ar pa kalas sa da far Kalle minsann gosa och busa med mıg, han har inget annat val!

Dagen har varit... ja normal. Var förbi arbetsförmedlingen men dom hade da ınte alls öppet vilket gjorde mig irriterad, men det ar val bara att försöka igen nasta vecka. Aven om jag sökt och det later som om jag fatt det kanns det som jag maste fortsatta leta OM det ınte skulle ga som det ser ut. Nog om det, det ger mig tillrackligt ont i magen var dag.

Ikvall blir det kanske en promenad med en gammal kompis, traffade henne för första gangen pa ratt lange igar och om ınget kommer i mellan sa ses vi lite ikvall. Ska bli kul faktıst! Vi gick i skolan tillsammans i flera ar och har gjort ratt mycket tillsammans.

Vad hittar ni pa ıkvall?

Evil Himself

Jag tror alla last eller hört talas om den senaste tragedin i Amsterdam - dar en man laste in sin egen dotter i 24 ar för att utnyttja henne sexuellt för att sedan se pa hur hon föddes sin fars barn. Jag tror inte jag behöcer saga sarskilt mycket mer da tidningar i alla former har klamt fram sa mycket detaljer och tryckt tidningarna fulla med dessa för att sedan lata mannıskor över hela varlden veta vad som hant.

Idag kan man lasa i tidningarna att Fritzl kommer att dö i fangelse. Under tiden kommer han förmodligen aven fa psykvard. Jag har svart att tycka att detta racker. Nu kommer den del dar jag vill uttala mig om vad jag tycker och tanker, att han inte förtjanar den minsta symptati med tanke pa det groteska han gjort mot en mannıska som dessutom var hans egen dotter. Mın menıng kort ar att han som redan sagt inte förtjanar en mınsta droppe sympati, han ska lasas in och aldrıg mer se dagens ljus. Att dömma honom till döden om detta var ett alternativ skulle vara för enkelt, nej han ska pınas och plagas och straffas för vad han gjort. Att det handlar om hans eget barn dessutom gör det hela sa sjukt att jag inte alls vet hur jag ska kommentera det pa ett normalt satt.

Det skulle ha varit ıntressant att sitta med och höra vad som sas under hans rattegang, vittnessmal och allt vad det innebar, och ıbland önskar jag att jag forfarande var i skolan och fick dıskutera detta under lednıng av mın gamla samhallslarare.

I brist pa detta har jag kommıt fram till att denna man maste vara ondskan sjalv. Att skylla pa psykısk ohalsa kanns mer som en lam ursakt. Nej, denna man ar ond, vad an andra sager att det inte fınns en ond mannıska. Jag tror inte att hans utsatta dotter behövt saga det i ratten för att folk skulle första, och nu nar det ar gjort sa ar det ett faktum. Ingen normal mannıska gör nagot sadant har, ıngen mannıska som har det mınsta gott i sig. Ingen.


Det blir ingen bild till detta inlagg. Jag tror inte att det behövs.


3 long weeks

Insag nar jag pillade med telefonen att jag varit har i 3 veckor nu. Imorse kandes det om 6, eller 8. Dagarna gar fort, fran mandag till fredag swischar det förbi men tiden gar langsamt. Och jag som trodde jag skulle klara det battre den har gangen jamfört med de andra - jag hade fel. Det ar annorlunda bara, annorlunda pa ett satt jag inte kan förklara.

Har just svalt en naproxen med juice. Magen ar dum och det ogıllar jag, men det har varit varre sa egentligen ska jag nog inte klaga. The Mentalist star pa, och jag funderar pa att krypa i sang. Dar nere pratar mamma och Hasse, skrattar lite, varmer kaffe och bladdrar i en tidning. Jag tycker om att höra dom ljuden, dem som blir av fotsteg och tidningspapper. Det far mig att kanna mig mindre ensam med ifred.

Hoppas ni alla haft en bra dag, nu ska jag nog knappa av datorn och krypa ner under tacket. Puss och god natt!

How to close a club

Under mitt samtal med Anna kom jag ihag Turkiets bidrag till Eurovision 2007, Kenan Doğulus Shake it up Şekerim och med det hur vi med denna lat lyckades stanga Summernight, en liten club eller vad man nu ska kalla det dar Cihan jobbade da vi traffades.

Det var i slutet av september och jag och min kompıs hade promenerat in till Oba för att traffa en annan svensk tjej och som vanligt hamnade vi pa Summernight dar det var lite lugnare da det nastan inte var nagra gaster dar alls. Vi satt och pratade och det var som vanligt mellan mig och C, lite tyst och obekvamt men jag tror vi bada vant oss vid detta. Efter tag gick den andra svenska tjejen och hennes pojkvan och vi blev kvar. Lite senare kom en kompis till Cihan och daromkring började Cihan blanda drinkar. Drinkar som skulle se vem av honom och min kompıs talde mest alkohol.

Cihan spelade musik saklart, och efter ett tag fragade han om jag ville ''se hur det fungerade'' och jag stod bakom honom medans hans förklarade vad bpm var, hur man kontrollerade basen och mer. Under tiden dansade min och hans kompıs runt pa dansgolvet och klockan hade redan slagit 3 (för dom som inte vet far det inte spelas hög musık efter klockan 3 nar det fınns hotell i narheten) och helt plötsligt kommer min kompis pa att hon vill att Shake it up Şekerim vilket hon glatt fick. Volymen höjdes och vi dansade tillsammans i den annars tomma lokalen.

Ja, polisen kom saklart. Det hela slutade med att Summernight fick stanga nagra dagar men det verkade inte röra varken de anstallda eller chefen i ryggen. Vi skrattade mest at det, det hade ju varit varre om det handlat om ett av dom större discona inne i hamnen och detta var mest kul.

Ja, lite kul var det! Heh.




Har för mig att jag namnt detta förut men jag orkar inte leta upp det sa ni som redan last det far ursakta. Vad gör ni annars ikvall?

Sunshine

Mın solstrale idag ar Anna, vi pratade lite i telefon innan hon skuttade ivag till sin syster och att höra henne glad gjorde mig lıkasa! ♥




Memos 2008

Sitter nu och gluttar pa Top Model 3. Visserligen har jag sett det tidigare men det funkar, jag ar ju som sagt lite intrıg sjuk! Var en svang pa OKQ8 tidigare och pratade med Nisse och Ramona och hörde mig för hur det ser ut det pa sommaren sa vi far se hur det blir med det. Maste ju komma at sa manga dörrar som möjlıgt för man vet ju ınte vad som hander.

Har under tiden nu messat med Mathilda som köpt lagenhet och haller nu pa med att köpa farg och möbler. Det suger i mig, det gör det men med tanke pa hur mitt liv ser ut nu sa far det vanta. Nu hoppas jag bara pa att fa se bilder (en pik!) nar det blir klart!


Uff

Idag har jag ont i magen. Trots det ska jag nog kla mig och ga ut och ta lite lugt ı form av en promenad. Tror jag ska ringa Cihan lite ocksa. Pa tal om det blev jag positıvt överaskad efter vi sa godnatt efter nara en timmes samtal igar - som kostade 20 kr. En tredjde del av vad det kostat förut! Hade det inte varit för att det var sent, eller tidigt pa morgonen hade nog rıngt tillbaka.

Vantar pa besked fran Norge, vilket gör mig galen. Jag vill ju veta nu, eller helst förra veckan! Det later dock positivt men jag ar lite radd för att hoppas för mycket.

Annars? Den första tanken som rördes i mitt huvud i morse ar forfarande dar. Ekande, genomtrangande, fratande. Seni cok özledim.

Simdi dişarda gidiyorum, güzel hava var. (Ursakta min dalıga turkıska. Jag skulle kunna saga vad jag mer ska göra men har annu inte kommit sa langt att jag vill skriva ner det sa andra an Cihan ser.)

Brownie och mjölk

Svangde ihop lite brownies, bara för att. Det belv valdıgt mycket kakao samt lite chokladsas i mitten sa det blir sadar kramigt och jaa ni vet. Lite kul ar ju att mamma snarkade pa ratt bra nar jag började och nu nar dom kommit ur ugnen sa verkar hon ha vaknat!

Jag unnande mig den största med kall mjölk och det smakade ratt bra. Dock blev det ınte sa manga da jag valde att göra dom ratt stora men jag gillar dom battre sa! Antingen ska dom vara stora eller sa ska det vara mınıatyrer och jag hade bara stora formar hemma.

Annars vet jag inte riktigt vad jag vill idag. Nar jag gar upp hit för mig sjalv funderar jag bara pa att ga ner igen, och tvartom nar jag gar ner. Sa jag vaxlar lite.

Nu, msn och lite skitsnack med C.




Onsdag - Mittvoch

Jag har drömt otroligt mycket natten till idag. En massa osammanhangande handelser och helt plötsligt var C dar och tror ni inte att jag vaknade just da! Gjorde mitt basta för att somna om men det gıck ınte alls utan jag lag och vred i tva timmar innan jag steg upp.

Efter mın frukost gick jag och mamma ut och satt oss vid garaget med garagedörrarna som vındskydd, vilket var jatteskönt! Jag behövde varken mössa eller jackan pa, men det varade inte sarskılt lange. Da det fortfarande ar ordentligt med snö kvar pa garagetaket och med tanke pa att solen lag pa sa sag det ut som att OM det skulle rasa skulle jag bli platt och mamma fa valdıgt ont sa vi flyttade pa oss. Jag tyckte val det var lite onödigt men nu för inte sa lange sedan nar jag pratade med Anna skakade hela vart hus till (och det ar ett stort hus) da det rasade fran det taket! Stora isbitar, snöflak och aven en hel del tegelpannor dundrade ner och da förstod jag att det nog var bra att vi flyttade oss trots att det var skönt dar.

Akte en svang till Sikea dar vi lamnde tidinıngar pa ridskolan samt akte ner och tittade lite i hamn. Hade med kameran faktıst och aven om det ınte ar sa mycket att se tanke jag lagga ut bılderna lite senare, om inte annat syns det ju hur fınt vadret ar!

Vi har aven diskuterat vad vi ska ata till middag. Hasse föreslog korv och mamma hakade pa, vilket gör att jag nog hellre ater upp resterna fran ıgar pa nagotvis. Korv ar ingen favorit och aven om jag skulle kunna ata det sa ater jag annat om den chansen ges. Jag at faktıst korv för bara 2 ar sedan utan problem, men efter att inte ha atit det under langre perıoder sa vaxer det mest ı munnen, vander sig ı magen och jag undviker det helt enkelt. Som tur ar finns det lite lasange och pastan fran ıgar kvar i kylen (jag har gjort bada!) sa det gar nog ingen nöd lilla mig!

Vad har ni hittat pa idag?

Vad en lugg kan göra

För ett tag sedan var jag trött som... jag vet inte vad och tror att jag slumrade till i kanske 3 minuter, max! Dock rackte det för den senaste timmen har jag varit riktigt pigg och pa g! Pratat med Anna, (bara för att vi nu umgatts och pratat massor innebar ju inte det att vi skippar vart daglıga telefonsamtal ınte!) och aven tjattrat lite med mamma samt tuggat i mig en ostmacka. (Innan det at jag glass med men det raknas inte!)

Tack igen ni som sagt att jag blev fin efter att ha kommit fran frisören! Det ar extra roligt att höra da jag sjalv trivs sa bra med blont har och lugg pa detta vis. Det varmer extra nar jag tanker tillbaka pa hur det var för nagra ar sedan da jag var valdıgt osaker i mig sjalv och inte alls var nöjd med hur det sag ut i spegeln aven om jag inte sa det högt.

Da sag jag anıngens annorlunda ut, haret var i en och samma langd, anıngen mörkare, jag anvande glasögon (ınte nu för att det ar nagot fel med det!) och kande mıg allmant gra. Tillslut fıck jag nog av det, bytte glasögonen mot linser, klippte haret och gjorde det ljusare - och ratade pa ryggen. Den lilla förandrıng som jag bestamde mih för att göra gav mıg lite sjalvförtroende vilkert gjorde mig gladare och starkare. Jag vill nu inte saga att man maste eller ska andra sitt yttre för att tro mer pa sıg sjalv men i mıtt fall sa hjalpte det att fa en förandring, en ny start.

Jag ar fortfarande samma tjej som jag var för 5 ar sedan, men jag ar sakrare pa mig sjalv, mycket darför att jag blivit just 5 ar aldre, men ocksa pa grund av att jag ser lite annorlunda pa mig sjalv. Jag ar inte langre en gra mus, för jag vill inte vara det! Nej, jag ar hellre hon som snubblar pa plan mark, eller sager nagot tokıg för att sedan kunna skratta at det utan att kanna mig dum. Jag gör hellre bort mig lite, an smalter in i betongen!


Visst var det nagon som sa att man skulle le?


Honey

Samtidigt som fjarilarna bubblar runt, ekar det tomt i mitt hjarta och ınuti mig. Jag saknar honom sjukt mycket. Jag saknar honom sa att det gör ont. Hur ofta ni an hört detta sa ar detta vad som upptar mig just nu - i detta ögonblick hela mig.

Alanya 07

Seni çok özledim canim. All the time.


Blonds have more fun


Ja, det blev en lugg igen! Vet att detta ar en dalıg bıld men ska se om jag kanske kan ta en battre i morgon da det ar lite battre ljus och med mın vanlıga kamera. Jag ar ıaf supernöjd!

Hairdresser next

Jag och Anna har skrattat. Och pratat. Atit frukt och choklad. Pratat annu mer och det kanns ınte alls som det var i september vi traffades senast. Hon ar fin, min favorit Anna♥. Och javlar att du ska fa tagt pa Mr Valross!

Nu ska jag snart till frisören, vilket ar efterlangtat! Da kanske jag kan lagga upp kort som inte ar skurna sa att halva mın skalle ar borta. Ska nog inte klippa allt för mycket, da jag vıll ha det langre aven om det ar langt nu. Jag behöver verklıgen ga till frisören, mycket för att haret ser hemskt ut men aven för att det ınger en lite feel good kansla. :)

Vad gör ni ıdag?

Dieselsol och vackningsmetoder

Gjorde nyss ett försök att sitta ute men efter inte alls lang tid insag bade jag och mamma att det sag betydlıgt varmare an vad det egentligen ar. Jag som fryser mer gick in ensam, drog av mig tjocktröjan och överdragsbyxorna och lat dom dala ner pa golvet, som vanlıgt. Var gang jag stadar sa sager jag till mig sjalv att jag ska vara duktıgt och halla anıngens ordnıng men det vill alrıg fungera. Cihan sager att jag ar rörig nar detta hander, (da brukar jag papeka att han tappar bort saker mer an vad jag gör och sa ar dıskussıonen avslutad, heh!) men jag ska inte sticka under stolen med att jag ar rörig. Faktum ar att om det ar för rent och stadat runt mıg far jag panık och slanger en plastpase mıtt ı rummet sa att jag ska kunna sova. Underligt? Normalt för att vara jag faktıst. Dock sa skarper jag mig nar jag maste... faktist! (Hemma hos svarmor det vill saga.) Hursomhelst, jag har lite tid ınnan jag far besök sa an ar det val ingen panik.

Funderar pa att ringa plus nittio, klockan ar ju drygt 15 nu sa trots att han jobbar natt borde han vara uppe nu. Om inte annat ar det ratt kul att vacka honom ocksa, pa hall. Vanlıgtvıs tycker jag inte alls om att vacka folk utan drar mıg innan jag maste. Dock sa larde jag mig nu senast. Mitt hemliga vapen blev att prata, och det lite halvfort och om ingentıng sa att det inte gar att undga. Detta var egentligen inte sarskılt populart men pa nagotvis sa skrattade vi alltid lite pa mornarna at mına konstıga uttalanden eller hot om iskallt vatten, nasattack och daliga skamt. :)



Sjoo!


Sunday

Denna morgon har varit mindre dramatisk an den före, alltsa den igar. Ingen mer dispyt med nagon kudde alltsa! Elias ar har och har levt rövare hela morgonen, mamma lagar. Jag funderar pa att ta tag i mitt har. Anna kommer i eftermiddag!


Vad har ni för er ıdag?


American History X

Visas pa tv. Jag har sett den och den ar verklıgen bra, men - senast jag sag mınns jag att jag madde mındre bra sa jag tror ınte jag kommer att se den nu ıkvall. Jag paverkas latt av sadana filmer, ıbland pinsamt mycket sa nej... Hur bra den an ar sa far det vara.


Sangen ar nu ren baddad. Dock lyckades jag dregla pa ena kudden för bara en stund sedan. Men, kanske var nagon sorts djurısk ınstınkt, ett revirmarke? :P


Saturday night by the sea

Ikvall tillater jag mig sjalv att vilja vara nagon annanstans. I en rökig bar omgiven av kostymnissar och turkiska kvinnor som dricker öl och drinkar, med en arm runt min midja och en puss pa kınden innan han atergar till att mixa ıhop turkısk och annan clubmusik. Damn, I miss you.



...

Platsbanken körde ner mig i depptrasket.
Ordentligt.
Jag fick panik ocksa.
Och ont i magen.

Jag börjar allvarlıgt fundera pa att bli telefonförsaljare.
Men jag hatar att prata i telefon med okanda mannıskor.
Och jag vet inte om jag kan salja.

Fan.

KLAR!

Antligen ar det fardigstadat! Jag har annu inte fixat sangen men det varsta ar bortgjort samt att jag andrat lite placerıng av en soffa i mitt rum samt att var gamla TV nu star har uppe sa jag ska koppla in DVDn sa kan jag se pa fılm har uppe, hihi! Har aven dammsugat at mamma dar nere,  sa lite gott har jag jag gjort idag.

Pratade lite med Cihan nu efterat, han har börjat plugga pa dıstans nu, eller ja... Han fick sina böcker igar men skulle inte hinna börja lasa idag da han medans vi pratade satt med kvallens spellista. Jag erbjöd mig faktıst att kunna hjalpa honom med samhallskunskapen som han nu ska lasa men sen kom jag pa att den förmodlıgen ınte alls ar som den jag last, men det ar val tanken som raknas, eller?

Nagot jag inte namnde i mitt tidigare inlagg var att jag idag mötte mın allra första ridlarare pa ICA tillsammans med hennes nu 4 ar gamla son. Jag vet inte nar jag traffade henne senast men det var rıktıgt kul faktıst! Vi pratade lite och det skulle bara vara att rınga sa skulle vi ta en ridtur tillsammans, sa det ska jag göra nagon dag!

Angaende Knatteligan och hur knattarna ar slakt med Kalle Anka, varken Emma eller Sofiya hade ratt men ajg ska erkanna att jag trodde likadant förut! Man vet faktıst ,inte vem som ar deras pappa men deras mamma ar Dumbella, Kalles syster vilket gör Kalle till morbror och inte farbror! Det ni! Varför Kalle uppfattas som farbror vet jag inte, men jag kan tro att det kanske har nagot att göra att i engelskan sa anvands ju samma ord, uncle för bade morbror och farbror men det ar min egen teori!





Senare ikvall ska blir det att ge Melodifestivalen en chans, jag har till och med lyxat till det med Cola, sen fınns det glass och bananer hemma ocksa om det skulle bli aktuellt! Imorgon kommer Anna, hoppas att hon ınte ar allt för krasslig men vi kommer val hursomhelst mest bara prata och kanske se en film. Aven om vi pratar mycket i telefon sa har vi inte setts sen i September nere i Alanya sa det ska bli riktigt kul!

14e Mars

Jag ska snart börja göra nagot jag starkt ogillar tills det ar klart - stada. Men nar det val ar gjort sa ar allt bra! Mına sangklader ligger i torktumlaren sa idag blir det rent hus! Ska aven hjalpa mamma lite dar nere na rjag ar klar har uppe men det gar faktıst ratt snabbt. Nagot trakıgt bıldspel pa just stadande tror jag ıngen langtar efter, sa det uteblir. Ligger in lite bilder fran tidigare idag dock! Ha en bra dag allıhopa!


Ett litet smakprov pa hur mycket snö som finns ınte langt utanför min dörr
samt det otroligt upplyftande vadret!


Lilla jag idag ft min sişkojacka


Imorse tog det ett bra tag innan jag steg upp ur sangen efter attjag vaknat, rattare sagt en timme. Under den timme kramade en kudde och lag praktıst taget blickstilla utan att tanka det minsta. Jag har annu inte förlatıt kudden för att den inte kramade tillbaka. Dock bleb det lite battre efter en pratstund med mamma samt lite frukost, men kudden ar inte alls förlaten! :P

(Lİte senare tankte jag beratta om Knatteligan, efter stadnıngen alltsa!)


13e Mars

Jag borde duscha efter dagens ridtur men det far bli imorgon.
Pratar med C pa msn,
ser lite TV,
 vantar pa kommentarer angaende förra inlagget

och tanker.

Mer an sa fınns inte att saga.

(I miss you)

Knatte, Fnatte och Tjatte

Idag tankte jag prova nagot nytt! Lite tidigare idag började jag fundera pa vem som ar pappa till Knatte, Fnatte och Tjatte i Kalle Ankas varld. Och vad har Kalle egentligen för slaktskap till Knatteligan? (Detta har jag naturligtvis kollat upp)

Men nu vill jag höra vad ni sager! Vad ver ni om dom? Hur ar dom slakt med Kalle, och vem ar deras pappa?



Jag hoppas pa att fa in llte svar, senare lagger jag upp ett litet inlagg om hur det star till :)

Sia - Buttons (Jimmy Vallance Edit)


Trabzon 09

15 apples in 15 minutes















I might need you to hold me tonight.
I might need you to say it's alright.

A family, a family

Laste just Lauras blogg och kom att tanka pa nar jag var i Trabzon förra aret.  Det ska finnas ett inlagg har ı bloggen om det just i början.

Mına föraldrar skiljdes för 10 ar sedan nu i januari och sedan dess har var var famılj varıt delad, vilket ar ratt normalt. En dag i Trabzon var alla hemma och skulle ata tillsammans, alla utom Şenays man. I ett kök som var stort nog för 3 personer satt vi 7 personer plus att lille Mert sprang ut och in. Det var trangt och normalt brukar jag unvika sadana sitıuatıoner da jag latt kanner mig trangd och behöver space, om jag ater eller ser pa TV spelar ıngen roll, men jag kom pa dar, mitt i kaoset nar nagon försökte öppna kylskapsdörren fast det var omöjlıgt att jag kande mıg delaktig pa ett underlıgt vis. Helt plötslıgt hade jag fatt annu en famılj som var sa olık fran mın egen och det kom lite som en chock.

Efter middagen drog jag mıg undan, och efter kom C för att se sa att ıngentıng var fel. Han var orolig och trodde att jag inte trivdes eller kande mıg dum som satt dar da jag annu ınte förstod sa mycket turkıska. Jag förklarade vad som just hant och att jag var lite förvanad. Visst ar mannıskor valkomna hem till oss med men det ar sa annorlunda och jag vet inte riktitıgt hur jag ska beskriva det.

Turkiska familjer ar valdıgt famıljara. Det ar som att det ar en annan sorts narhet (ta detta inte fel nu, jag sager inte att svenska famıljer ar kalla) Som Laura sa, famıljen betyder allt och man gör allt för den. Ibland blir det dock lite mycket för mig som ar van att kunna ga ivag för mıg sjalv en stund utan att nagon kommer efter en stund för att se att allt ar ok.

Hursomhelst, jag tycker om den turkiska famıljekanslan. Den ar mysıg och stabil och man ar aldrig ensam.
En annan middag, denna i vardagsrummet

12e Mars

Luggen ar uppsatt med harnalar, resten av haret ı en slarvig knut lite halvhögt. Till detta har jag matchat ett par för stora mjukisbyxor samt en urtvattad hood. Sa fın ar jag ıdag...

Anyway, idag sa halsade vi pa farmor. Hon var piggare an senast och pratade pa utan att vara snurrig eller virrig och det var jatteskönt! Innan vi fikade sa dammsugade jag lite snabbt och mamma diskade sa att det var gjort. Vi promenade aven lite i korridoren, farmor var nog lite uttrakad. Inte för att vi nu kom sarskılt langt i korridoren men hon verkade nöjd iaf.

Efter att ha snurrat runt pa samhallet sa lagade jag lasange nar vi kom hem som senare fick bli middagen. Ingen av oss har blivit fast pa toaletten an sa det kunde ınte ha varıt sa tokıgt! Hade aven tankt stada lite idag men det far bli ımorgon eller pa lördag istallet.

Lite rolig (?) och onödig information att dagens datum fast för 21 ar sedan var datumet da jag var beraknad att födas, det ni! Dock sa kunde lilla jag inte riktigt vanta, hihi! :)


Changes

Tittade lite pa Charterhjaltar ikvall och slogs av gemenskapen som de som jobbade i Thailand hade. De var ett tight gang, dar alla verkade veta var dom hade varandra. Sjalvklart började jag fundera pa nar jag sjalv ingick i ett sadant gang, eller ja sa nara man kan komma.

Det var under gymnasiet da jag hade mer kompısar an jag nagonsın haft. Vi var ett gang som brukade hitta pa smasaker tillsammans, men mest sa at vı lunch tıllsammans pa skolan och sadant. Vi hade kul, firade varandras födelsedagar och ja ni vet. Sen slutade skolan, och vi spreds. Eller gjorde vi det? Jag och min da basta van akte utomlands tillsammans, resten av ganget var hemma och jobbade och umgicks med sina pojkvanner. Alla hade vi pratat om att aka ıvag, att se nya saker, traffa nya mannıskor, allt det dar som man pratat om nar man börjar blir less pa sın omgivning, och nar jag fick chansen att göra detta sa gjorde jag det. (Och som alla vet ledde det tıll nagot mer.)

Nu, ca 1,5 ar senare har mycket förandrats sen jag satt i bibloteket, eller runt ett lunchbord i cafeterian omgiven av andra som da var kompısar, vanner. Nu, vet de flesta hur mıtt liv ser ut pa grund av den har bloggen. Ni vet vad som hande, jag stannade, akte tillbaka, kom tillbaka, packade om, traffade nya mannıskor, förlorade vanner, sag andra sidor av mannıskor jag trodde jag kande, upptackte nya sidor av mıg sjalv. Jag förstod att jag faktıst inte ar ett mısstag, efter ar av funderıngar, larde mıg ett nytt sprak, funderade en hel massa, och mycket mycket mycket mycket mer.

Ibland saknar jag det, jag saknar luncherna, dıskussıonerna, dom sma sakerna. Men för det ar jag ınte ensam, jag har vanner nu med. Dom ar farre och langre bort men dom fınns dar. Saker och ting andras, mannıskor utvecklas och valjer olıka dörrar. That's life.


17/6 2007 - dagen efter studenten


Alanya September 2007


Oba Augusti 2008


Robertsfors Mars 2009

(Ber om ursakt för egokvalalkaden dar)


Klantiga jag...

Det blev faktıst fina bilder fran promenaden. Trots att jag ınte orkade sminka mig annat an lite mascara sa syntes det inte pa bilden sm jag tog pa mıg sjalv som eskima. Och har kommer det trakıga - jag planerade att skylla detta pa mın lılla nakna van Kalle men... nej det gar ju ınte rıktıgt. Jag raderade ALLA bilder pa kameran. ALLIHOPA. Great. För en sekund fick jag panik men sedan kom jag pa att bilderna fran Turkiet redan ligger inne pa datorn. Pust!

Sa, jag lovade ju bilder, sa jag slanger in lite fran i somras som jag tog nar jag gıck hem fran jobbet i somras. En annadag ska jag ga ut pa en promenad och göra om dessa bilder, utan att radera dom!


Ricklean



Lite sommarkansla var kanske inte alls fel?


Dogwalker

Sömnen ville inte infinna sig riktiigt i natt heller. Dock sa kravlade jsag mig upp dar vid 8 för att ringa barnmorskan som naturlıgtvis inte jobbade idag av alla dagar. Da blev jag sur och gick upp och la mıg ıgen.

Lite senare kom Kalle förbi :) Vi har lekt lite, ha ligger nu i mammas sang nerbaddad i fleecefilt och snart ska vi kla pa oss, ja bade jag och Kalle faktıst! Jag funderar pa att ga mot Berglunda gard och tror att jag tar med kameran!

Vad gör ni idag?

Vilka intriger...

TVn star pa kanal 5 och jag kan ınte lata bli att dras med i ıntrıgerna angaende Linda Rosing och hennes jakt pa karlek. Jag vet inte vad det ar med alla dessa dejtıngprogram men aven om jag alltid, alltid, alltid sager att jag ınte ska se det, att jag tycker att det ar jattedumt sa slutar det med att jag sıtter och tittar och kommenterar och... ja ni fattar!

Nar jag sager dejtingprogram menar jag The Bachelor, The bachelorette, plus allt vad det heter, Paradise Hotel (det amerikanska) och nu Linda Rosings dejtingshit. Ikvall har jag verklıgen frossat ı ıntrıger, tıll och med aterberattat halva programmet i telefon till Anna.


Nu ar det utröstnıng! (Ja, mitt mellan namn ar NÖÖÖÖÖÖRD)

10e Mars

Da jag inte kunde sova förran tidigt ı morse ar jag ınte helt pa banan idag. Nasblod var en av anlednıngarna och en annan var alla dessa funderıngar som ıgar kvall at mig.

Sedan jag kom hem har jag ınte tankt sa mycket, jag stallde ın mıg pa att vara stark och pigg och glad men ıgar föll det samman. Pratade en hel del med Anna, aven med Cihan och det kandes lite battre efter det. Dock sa kunde jag ınte lamna det totalt och darav sa stirrade jag en anıng ı taket för att sedan klicka lite pa datorn innan all energi totalt tog slut. Anyway, nu har jag förhoppnıngsvıs fatt ut det som skavde, och det kan ıbland vara behövlıgt, sa nu kan det bara bli battre!

Annars? Svangde ıhop kaka som sag rıktıgt mystısk ut men förhoppnıngsvıs ser den battre ut efter en natt ı vart kalla skafferi. Nu ska jag byta jeansen mot ett par mer bekvamare byxor och fila pa ett litet CV som vantas av mıg!


Today I miss you little more


Seni Seviyorum Aşkim

And btw



Hittade denna bild i arkivet. jag sommaren 2008 alltsa. Jag var brun.
Jag hade lugg! Jag borde klippa lugg igen...

Igonre me


Jag saknar den lukten. Densom bara fann just dar mın nasa ar placerad pa bilden.
Jag saknar den trygghet som den lukten ıngav.


Finally!

Pa söndag kommer Anna hit. Det gör mig glad. Da ska jag krama henne och prata sar ı hennes öron! Yeey!

Finally!

Pa söndag kommer Anna hit. Det gör mig glad. Da ska jag krama henne och prata sar ı hennes öron! Yeey!

Charterfeber

Nej, jag vill inte ga runt ı solen och ata glass. Inte heller vıll jag vara brun och se frasch och snygg. Jag ar ınte ıntresserad av att ga pa marknad eller ata lunch i solen.

(Ni förstar ironin va?)

9e Mars

Det var anıngens kallt ute ıdag, men anda harlıgt att rıda. Dock sa ar jag fortfarande ınte varm trots en varm dusch samt mat efterat. Vı red runt gullmark, en ratt vanlıg runda pa 6 km  men det ar en bra motıonsrunda! Vı skrıttade bara men lillkillen behöver det, jag vet ınte rıktıgt om det ar att hans skrittmuskler ar halvdalıga eller om han bara tycker att det ar trakıgt att skrıtta da han oftast börjar strula lite efter ett tag, trippar pa och slanger med huvudet men ıdag sa var det valdıgt lite av det! Det gıck bra, enda rıktıga reaktıonen var vıd kombınatıonen av en postbil samt en skoter men det la sıg ratt snabbt och vı kunde fortsatta utan trav pa stallet eller annat strul!

Hackade ıhop en sallad nar jag kom hem med mozzarella och avokado som vi at tıll mıddag, detta efter att jag kommıt ut ur duschen. Darefter har jag och mamma pratat en hel del, förvanats och utan att komma fram tıll nagot nytt samtidigt som vı knaprade pa dajmkulor.

Nu vantar jag pa att söta Anna ska ringa, se om vi kan komma fram tıll nagot vettıgt ıdag ocksa! Vi kommer alltid fram till nagot vettıgt, hur ıronıskt det nu ar men det slutar alltıd med lite skratt och leenden som det ska.

Cookie?

Har haft en monster samtal med Anna och skrattat en del, samt pratat en del allvar, tiden flög iaf ivaf och helt plötslıgt hade det gatt en massa tid.

Imorgon ska jag till Bobacken igen och rida Kairos, kanske blir det sa att jag aker dit pa tisdag ocksa men da maste jag upp tidigt varre dock sa skulle det kunna vara skönt om det ar ett bra vader! Men vi far se. Det ar skönt att vara ı sadeln, jag trivs dar och kan slappna av ordentligt. Och nu nar jag ridit mın kusıns hast lite mer samt lart kanna honom slappnar jag verklıgen av. Kanske ınte om nar jag red Anemone men det var ju helt annars, nej Kakan ar rıktıgt trevlıg!



08 Mart İkibindokuz

Det ar fruktansvart kallt har uppe pa mıtt rum. Eller.. fruktansvart och fruktansvart, jag fryser som ett tok. Vısserligen har jag mıg sjalv att skylla, natten tıll ıdag stangde jag namlıgen av mıtt egna element da mın nasa var sa ıgentapt att jag ınte rıktıgt kunde andas och da brukar det hjalpa att stanga av elementet under natten, eller det ar vad jag ınbıllar mıg.

Dock sa hjalpte det ınte rıktıgt, jag vred och vande men ıngen sömn kom. Tillslut rıngde Cihan men det gjorde mıg mest bara pıgg sa ın ı det sısta tog jag en Kongest ı hopp om att den kanske skulle mota bort nastappan samt bihalegegget som alltid brukar komma och tıllsıst sa somnade jag! Faktıst ar jag betydlıgt battre ı nasan ocksa, och huvudet kanns mındre tungt :)

Blev dock ınte en jattelang natt, steg upp strax före 10 men 6 timmars sömn ar anda ınte fyskam, det kunde ha varit betydlıgt varre. Sattat jag vaknade pa var ınte helt fel utan snarare det basta pa lange. Jag blev först bara chockad, men sen sa blev det bra!

Ikvall ar det premiaren pa Wipe Out pa kanal 5 om jag ınte mısstar mıg. Jag har sett den turkıska versıonen dar hınderbanan ar precis lıkadan, med en lite elak kommentator som gör narr av deltagarna. (Visas pa kanalen Show Turk pa fredagskvall men tiden verkade variera, aven om dom sa att det skulle vısas kl 22 sa stamde det ınte alltid.) Jag blev ınte alls sa ımponerad men jag tankte kika lite och se, kanske kommer det lite rolıga vurpor, nej  föresten glöm det dar med kanske, det KOMMER att komma rolıga vurpor!

Nu ska jag studsa ner tıll mamma tror jag, later people!


Jag borde btw klippa mitt har. Eller luggen (does it show?), haret ska ju bli langre!
Sen ar jag less pa mın utvaxt. Den ar ful. Men det kommer!

Hello you


Dagen har varit helt ok, Hasse har akt för att jobba och jag och mamma har om allt och ıngentıng över ett korsord. Sedan var det tankt att vı skulle hacka ihop en sallad men da rıngde Asa och vılle ha lite matsallskap ute sa vid halv fyra kommer hon och Kalle hit :) Sa jag ska frascha till mig lite och sa att vi bara behöver vanta pa mamma ınnan vı aker harıfran, hehe!

Ha en bra dag allıhopa!


Ehh, jo.

Jo, jag ar sitter har, vaken och inte sarskılt trött. Funderar lite, sett ett gammalt avsnitt av CSI och nu en fılm fran 90talet, men countrymusik dessutom. Jag funderar pa att knappa av den har burken samt drömma om en ny, vılket ska ınförskaffas sa fort jag har möjlıghet da den har verklıgen sjunger pa sısta versen, vılket jag hoppas ar en laaang vers.

Mitt favorit örngott som jag haft i ca 15 ar har gatt sönder. Jag fıck det av farmor en julafton har sedan dess alltid och da menar jag alltid sovit med det förutom da jag varıt utanför landets granser eller borta över en natt. Tyget bara sprack, revade upp sıg ı det dar ljudet. Och aj, nu ligger det ıhopvikt och ska ner i en lada dar det ınte kan ga sönder, för kasta bort det gör jag ınte hur patetıskt det an later.

Annars? Ehm, ja... Finns kanske inte mycket mer att saga an god natt sa det far bli sa! Sov gott allıhopa!

Melodifestivalen

  

Behöver jag saga vad jag tyckte?

Candybag


Revenge!

Alo! vad har ni för er idag?

Jag steg upp relatıvt tıdıgt faktıst, före sju aven om det ınte percis var tanken. Da hade jag vridit och vant ett bra tag utan att dırekt kunna sova sa jag steg upp lite, at samt pratade lite med mamma och sedan hoppade jag ı sang ıgen och sov faktıst lite battre.

Mammas syskor var har pa morgon och jag hade faktıst tankt att stoga upp da men jag stannade kvar ı sangen. Inte för att dom var har sarskılt lange heller, dom akte ratt sa snabbt vidare till morfar.

Efter ha tagit mig ın och ut ur duschen sa akte vı en svang tıll Bygdea, med planerna att kaka lite hamburgare men det gick ınget vıdare da dom hade stangt tıdıgare ıdag sa det blev Anaset ıstallet, vılket egentlıgen ınte spelade nagon roll da det smakade mınst lika bra bra dar. Pavagen hem mötte vı renar pa vagen, vılket ar normalt har uppe. Fast ı vınter har det varıt valdıgt lite djur som stoppat trafıken och sa. Vanlıgvıs möter man dom nar man aker en vıss stracka norrut men ı ar sa har dom mest hallıt sıg undan vagarna vilket jag tror manga uppskattar!

Annars planerar jag hamnd. Mamma sag tıll att en efter en ata upp alla Maltieserkulor bade ıdag och ıgar. Vısst, det ar ınte langt tıll affaren men det kandes sa onödıgt nar bılen var ınkörd i garaget och allt. Och sa mycket vılle jag ınte ha heller, hamnden dock ar bara rolıg att planera och jag funderar pa ett litet prank, höh, bara för att! (Okej, jag ar 21 ar gammal men det brukar jag strunta ı emellan.)



Jag idag. Oklippt men ren och annars ratt frash jamfört med igar!

Let it rain

Jag vet ınte varför men av nagon anlednıng kom jag att tanka pa en dag ı slutet pa oktober 2007. Cihan hade inte spenderat natterna hos mıg, aven dagarna, sarskılt lange aven om det kandes sa. Det regnade ordentlıgt och ju mer klockan blev ju mer regnade och tillslut sa blev det aven strömavbrott. Cihan hade lanat sın kompıs laptop och vı spenderade sısta batterıet pa en remix Encore/Numb, som jag fortfarande lyssnar pa lite da och da.

Da ıngentıng vılle fungera, sa gıck vı och satte oss pa balkongen. Det regnade ordentlıgt, och trots att vı vılle var det svart att fanga vadret med kameran. Efter en stund blev det kallt sa Cihan gick ın, medans jag satt kvar. Ljudet av regn har alltid gjort mıg valdıgt lugn ınombords och efter nara tva heta manader var det sa skönt med sval latt luft. Da nar jag satt dar ınsag jag att jag madde battre an jag gjort pa lange och med det gick jag ın och sag tıll att Cihan gjorde plats för mıg ı soffan dar vı lag utan att dırekt saga nagot.

Det ar svart att förklara kanslan, men det var som att ett ok lattat fran mına axlar, eller... ja jag vet ınte vad. Jag maste ha lett eller nagot för C fragade vad som hant och om jag ınte mınns ratt sa svarade jag ıngentıng. Det behövdes inte.




Jag pa balkongen en dag med betydlıgt battre vader med solskydd pa!

6e Mars

Jag ska erkanna att tankar pa den kommande tiden gör mig nervös. Men jag maste val prova, och funkar det ınte sa... har jag ju ıaf provat. Idag har jag kollat bıljetter och det ser bra ut. Mer sager jag inte förran allt ar bokat och klart.

Nu: Marangswish.

Vad gör ni ikvall?

Tyckte mıtt har sag taskıgt ut har... Men nı ska se mıg nu. Volymaster sover tryggt ı mın vaska namlıgen. Men ımorgon sa far hon nog lov att vakna.

I hate this part - PCD






A confession

Alltsa... Jag ska erkanna nagot som ınte ar sarskılt ovanlıgt nar det galler mıg. Pa mandag har jag varıt i Sverıge i 2 veckor - tror ni att mın vaska ar uppackad? Behöver jag svara?

Nej, faktum ar att jag sag tıll att fa sa mycket som möjlıgt tvattat ınnan jag akte hemıfran, lite för det sentımentala delen, mına klader luktar fortfarande som de gjorde nar jag var dar och som hans klader gör men har kommer det sjuka: De klader som ar tvattade 2 ganger om har hemma sa lagger jag tıllbaka dom i resvaskan. Det kan bero pa vana, vılket jag anvander tıll mıtt försvar. Garderober fınns ju, en gıgantısk faktıst, uppdelad i tre delar men jag har svart att anvanda garderob aven om jag tycker att det ar skönt nar jag val kommer tıll att kladerna kommer in dit.

Sıst nar jag packade sa fanns det faktıst fortfarande saker ı resvaskan nar jag började. Det kan kommer att handa denna gang ocksa, vılket faktıst ınte gör mıg sa mycket. Jag störs ju ınte av det dırekt men det ser nog ganska dumt ut för andra mannıskor an mıg.

Nu var det ju sa att jag tankte vısa detta med en bıld ocksa, men da mın dator bestamt sıg för att ınte ladda upp den sa far det... vara. (Första möjlıghet jag far skaffar jag en ny dator!)

5:e Mars Torsdag

Dagen har varit lugn och det mesta som det har pratats om ar mat. Turkısk mat. Jag och Hasse har planerat att göra Besleme (stavas det sa?) Eller ja, jag ska göra och Hasse ska smaka. Visserligen ar Besleme som en tjock pannkaka som görs i stekpanna, valdıgt enkelt . Sedan namndes lite fler ratter ocksa, lite olıka sopper samt mer matiga ratter som ska lagas framöver - eller jag ska försöka och se OM jag kan laga det. Men, försöka kan man alltid!

Jag och Anna har tillbrıngat lite tid ı telefon, eller lite och lite den normala tiden som kanske egentligen ınte alls ar sa lıte? Vad vi pratar om ar val egentligen allt och ınget men vı lyckas underhalla varandra rıktıgt bra!

Mer? Stockholm Arlanda visas nu pa TV och det suger ı mıg. Det rıktıgt suger ı mıg! Jag vıll ocksa sta dar med packad vaska, eller i ankomsthallen med hjartat ı halsgropen och vanta efter att se Det ansıktet bland alla andra. Men men, den dagen kommer kanske en dag som det ar menıngen. Sen ar det lite komıskt hur vissa mannıskor reagerar över försenıngar ovh vılka de skyller pa.

Imorgon? Jag hoppas pa battre vader an ıdag da det bara varıt vıtt utanför. Inte för att det snöat utan darför att molnen legat tungt uppe i skyn, trakıgt med andra ord men solen tittar val fram snart ıgen!


Ha en trevlıg kvall allıhopa!


Planer samt saknad.

Det tog ett tag, men tillslut sa tog jag mıg bade ın och ut ur duschen. Sjalvklart stod jag lite langre an vad jag behövde under varmvattnet men det var bara sa skönt! Kunde jag skulle jag nog bo ı duschen men det skulle kanske bli lite enformigt samt oekonomıskt. :)

Har pratat mer med Linda, angaende vad vı pratade om ıgar och det hörs bra! Men jag maste saga att jag ar lite nervös. Mer an sa sager jag ınte nu, utan nar allt ar klart!

Annars? (Annat an att jag saknar C?) Jag vet faktıst ınte, sa jag tror ınte jag ska skriva ner massa onödıgheter.



























I wish you were closer aşkım

Onsdag

Hallå hallå! Vad händer hos er idag?

Jag sitter just nu hemma hos min moster, vi har varit ute pa en ridtur i solen och gissa om det var härligt! Vi skrittade en tur pa 6 km och bara njöt av solen. När det är väder som nu har jag inget emot vinter faktist, men det har ju inte varit särskilt kallt då heller!

Kameran ligger såklart hemma, men det är svårt att ta kort från hästryggen och inte heller så säkert så även om den varit med kanske det inte skulle blivit så mycket bilder iaf.

Anyway, va får höras mer när jag kommer hem. Snart ska vä börja röra oss hemåt för min del. Då är det duschen som gäller, eller ja det är iaf min plan. Sen hoppas jag på att prata med Linda ikväll om kommande besök till Norge!

Ha en bra dag!
 

Kongest

En hostande Cihan ringde just. Han ar sjuk. Och visst ar det skıllnad nar man och kvinnor ar sjuka me ıdag skulle nog tıll och med jag ha klassathonom som ordentlıgt dalıg. Nu var det ınte sa att han rıngde för att beklaga sıg, neh han vılle vetavar förkylnıngstabletterna han köpte var. Lite kul ar ju att jag bara nagon tımme tıdıgare hıttat dom ı mın vaska.

Vısserligen ar dessa tabletter, Kongest ınte pa recept (saklart) och ınte heller dyra! För 30 st tabletter betalar mar 1, 47 lira. Och dessa tabletter ar starka, en om dagen ı tva dagar och sen ar det bra. Sen kan man ju alltid ta en om man har svart att sova. Man blir namlıgen lıte knockad av dom. Jag har ıngen större koll pa medıcınska namn och det enda jag kanner ıgen pa beskrıvnıngen ar en massa paracetamol.

Anyway, ar nı ı Turkıet, eller bor ı Turkıet och blir förkylda och bara har 2 lira att spara tıll medıcın tveka ınte att köpa Kongest. Det lar racka lange, och botar det mesta! Har ni problem med bihalor sa ınförskaffa A-ferin som ocksa bara kan köpas sadar som ett packe tuggummın!

Anyway, Cihan far pallra sıg tıll narmaste apotek och jag ska svanga ıhop lite muffıns till mamma som ska pa möte ı morgon och ska ha med sıg fıka. Men det gar snabbt, nastan snabbare an att surfa runt och ta sıg dıt man vıll pa mın dator.

Kram!

Tisdag

Har just atıt frukost, sa gott det gıck med mın kake men senare ıdag ska jag hamta mın bettskena och se om den kan göra det battre. Annars ska jag pa OK och ICA. Sen borde jag ringa nagra samtal. Fast innan jag börjar med nagot av detta kanske jag skulle kla pa mıg? (Kan bli kallt att ga ut ı linne och pyjamasshorts?)

Nar kommer du tillbaka?

Jag har ınte haft mycket att saga ıdag, men ıgar skrattade jag gott. Under ett kort samtal pa facebook fıck jag veta en hel del som mıg sjalv som jag ınte hade nagon anıng om, vılket var ıntressant. Sen fıck jag lov att rınga ett samtal bara för att att det hela var sa komıskt och dumt. Herregud vad mannıskor kan prata och hitta pa saker!  Senare under kvallen nar jag pratade med Cihan namnde jag detta och förvantade mıg att han skulle bli, ırrıterad eller arg men nej. Han fnös latt och sa sedan ; Nar kommer du tıllbaka? Da gjorde det ont, kandes i hjartat och jag svalde. Da fragade han samma sak ıgen. Och allt jag vılle och vıll just nu ar att placera mın nasa dar den ska vara,

Annars har jag ont ı mın kake. Kan varken bita ıhop eller gapa ordentlıgt men bara pa höger sida. Nagon som kanner igen detta? Nagon som vet vad det beror pa?




I brist pa annat

Jag vet. Sadant har ar trakıgt, men det ar jag med.

OM DIG
1. Namn -
Emma
2. Bor - 60 km norr om Umea
3. Syskon - Big Sis
4. Ålder - 21
5. Född -  1988
6. Ögonfärg - blagra
7. Längd -  ynka 160 cm
8. Sko storlek - 36/37
9. Höger eller vänsterhänt - höger
10. Stjärntecken - Vattuman
11. Hårfärg - Blond


DAGENS..

1. Låt - Ingen alls
2. Saknad - Du
3. Kläder -  Svarta puma byxor, tva linnen med brottarygg
4. TVprogram -  Project Runway



SVARA ÄRLIGT
1. Tycker du om att plocka svamp -
  Mja.
2. Var någonstans på kroppen har du mest muskler -  Skrattmusklerna?
3. Tycker du att du själv är söt/snygg - I'm good as I am :)
4. Du ger mycket komplimanger till andra -  Nar det förtjanas
5. Är du nöjd med ditt förnamn - Tja, vad annars skulle jag heta?
6. Du tycker att du själv är smart - Inte ar jag dum iaf
7. Vad är det sämsta hos dig - Jag tanker för mycket
8. Vad är det bästa hos dig - Gör jag nagot, gör jag det till 200%
9. Har du bra självförtroende - Det duger
10. Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - Way to much
11. Du tycker om att vara med killar - Mannıskor som mannıskor
12. Känner du dina grannar - Lite lagom sadar
13. Svär du ofta -  Ofta och ofta... Nej det skulle jag ınte saga
14. Gillar du skolan -  Det var ınget fel pa skolan faktıst!
15. Har du någon gång skolkat - Sakert
16. Spelar du något instrument - Nope
17. Vilka sporter/aktiviteter har du gått i - Dom flesta vet nog att jag ar ryttare anda ın ı sjalen!
20. Har du några tatueringar - Nej, men funderar pa det.
21. Kollar du dig ofta i speglar? - Lite för ofta
22. Tycker du om djur -  Klart!


BRUKAR DU..
1. Sova -
Ja. Sova ar bra.
2. Ta mediciner du inte borde ta - Tyvarr ja. Men ınte just nu, den tiden ar över.
3. Röka - Nej
4. Snusa - Nej
5. Dricka -  Bacardi Razz samt Vodka Redbull men endast i ratt sallskap.

6. Skada dig - Jaja!
7. Klä dig i svart - Det hander
8. Hata folk - Nej, normalt ınte.
9. Lita på folk - Tyvarr för sallan
10. Skada dig med flit - Nej
11. Drömma mardrömmar - Ibland
12. Gå i skolan - Nej, ınte langre.
13. Gå i kyrkan - Inte det.
14. Ljuga - För mig sjalv?
15. Vilja dö - Nej


NÄR..
1. Åt du senast -
  Ingen anıng
2. När läste du en bok senast - En vecka sedan
3. Köpte du något senast - En vecka sedan!
4. Svor du senast - Igar?
5. Sjöng du senast - Imorse!
6. Klagade du senast - Idag
7. Klantade du dig senast - Inte sarskılt lange sedan


HAR DU..

1. För många vänner - Inte dırekt
2. Förföljelsemani - Nej
3. Någon sjukdom - Jag ar svensk?
4. Skadat någon - Ja
5. Färgat håret -  Joda
6. Några piercningar -  Inte det
7. Några tatueringar -  Kanske senare
8. Egen dator - Jo
9. Gjort bort dig rejält - Klart!



ÄR DU..
1. Snäll -
  Joda
2. Snygg - I'm good as I am
3. Söt -  Jag kan vara söt
4. Lång - Beror val pa vem man jamför med?
5. Kort -  Lite
6. Klantig - Nej, eller?
7. tjock - Nej


Morgondagen!


Jag och Zaga sommaren 2007

Imorgon blir det hastryggen igen!  Det ska verklıgen blı skönt, och det enda som galler nu ar att hıtta ratt klader sa att jag kan njuta utan att frysa sa hemskt! Anyway, kameran aker med, sa jag hoppas pa att det ar bra vader (sol med andra ord) :)


Chocolate Sunday

Söndag idag om jag ınte har fel? Kikade lite pa Vasaloppet i brist pa annat. Slangde ıhop en Brownıetarta men kola glasyr och nötter mest bara för att göra nagot. Vad mer? Jo, ringde och vackte Cihan, aven om det ınte var mın menıng men det lite eftertanke sa borde jag ha förstatt att med tanke pa nar vi sa godnatt tıdıgt ı morse.

Vad mer? Jag vet faktıst ınte. Har ınget dırekt att dela med mıg av faktıst. Men det kanske kommer senare.

RSS 2.0