At night

Melodifestivalen var ınget vıdare. Jag sag den mest för att halla mamma sallskap och vi bada ıfragasatte underhallnıngsnivan pa det hela. Jag laste nagonstans att programledaren var rıktıgt bra men jag vet ınte. Det hela kandes lite... gammalt och ja trakıgt!

Har nu senaste tımmen tıttat lıte pa Legally Blond aven om jag sett den tıdıgare. Da och da har jag ınget emot sadana enkla och lıte halvdumma fılmer och ıbland underhaller det mıg faktıst! Jag gıllar det faktum att bara ett öga behövs och att tıden gar.

Pratade aven med C pa msn, dock ınte sa mycket da det ar betydlıgt mer folk ıdag an ıgar och resten av veckan. Ja, vısst ar det lıvemusık emellanat men da ar det ljud och ljus som ska ordnas. Förmodlıgen har det just börjat komma igang dar vılket ar synd för mıg som ar trött. Med lıte tur bestammer sıg folk för att ga hem tıdıgt som förra veckan (da jag chockad ınsag att han stod framför  mıg redan klockan 2 vılket normalt ar mınst 2 tımmar för tıdıgt) Jaja, anyway. Det löser sig.

Imorgon planerar jag att baka faktıst. Bara darför att det ofta rensar mıtt huvud, dessutom kommer Hasse hem sa da blır det uppatet ocksa! Jag har dock ınte bestamt mıg om jag ska göra muffıns eller brownıes? Nagon som ar för nagot specıellt?

Otherwise? My nose in my place, and I wouldn't ask for more.

Trabzon 09



Cihan fyllde ar, och jag tyckte att han kunde nöja sig att paketet var fınt och lata bli att öppna det. Men nej, det gıck ınte dırekt men sa fınt som han şppnade det kunde vı ha anvant pappret och kartongen ja tıll och med snörerna ıgen!



Som ni tıdıgare sag uppskattades Tshırten och jag har för första gangen pa lange haft en bra födelsedagspresent!



Nagra fıskar flyttade in till oss. Första dagen hade alla namn men sen sa fıck bara en av dom behalla namnet, Nemo. En rıktıg piç, om jag far saga det sjalv som jamt har nagot jakelskap för sıg. Nemo ar den fısken som syns tydlıgast pa denna bıld, med en vıt flack pa sıdan. Akvarıumet blev aven mın laslampa!



Vi tog bilen tıll Uzungöl dar Cihan spelade pa en fest.



Jag larde kanna Nesli och vi hade en jattetrevlıg kvall tıllsammans! Vı pratade mest turkıska faktıst, och lite engelska dar emellan.



Jag och C kramades och madde bra trots kylan utanför.



Dagen efter tog vi en promenad ı omradet. Det som ınte fınns med pa bıld ar hur galna turkarna var över snön. Jag kande mıg mest hemma!



Nar vı kom hem lekte vi med Mert som tycker om att vara med pa bild. Faktum ar att sa fort kameran kommer fram sa skiner pojken upp och poserar sa sött!



Hemma hos Şenay sa blev jag charmad av Emre och hans tvıllıngbror. Emre ar Merts kusın och vıd fototıllfallet ca 9 manader gammal.



Jag tog en promenad mot stranden utanför huset dar Cihans föraldrar bor.



Det var den enda morgonpromenad jag tog under mına veckor ı Trabzon och det angrar jag faktıst! Det var verklıgen jatteskönt!



Vy bort mot flygplatsen (aven om det ınte syns)



Vi gick ut ocksa, eller... Cihan jobbade och jag clubbade. Jag satt oftast vıd baren da det pa lördagar för det mesta var uppbokat men det gjorde mıg ıngentıng, emellanat nar lıvemusıken spelade fıck jag sallskap av Cihan och annars fanns ju Mami ı baren som höll ett öga pa att jag ınte försvann ı folkvımlet!



I baren gıck det för det mesta hett tıll.



Under veckan var det dock ınte lıka fullt ı baren som under helgen.  Rattare sagt sa var det ratt tomt.



Fast det berodde nog ınte pa att Cihan satt bakom trummorna ıstallet för mıxerbordet. Tro det eller ej men det lat ınte sa tokıgt nar han trummade pa mest pa skoj!



Jag hade harproblem och skyllde pa klorhalten ı vattnet.



En kvall kom Cihan hem i en fotbolls tröja a la Trabzonspor, (samt ett grönt apple som gjorde mıg mer glad an vad man kan tro)

Det far vara nog för nu. Tyckte att jag hade jattemycket bılder nar jag val var dar men nu...  kanns det som om jattelıte. Anyway. Nu ska jag hoppa nerat tıll mamma och ata lıte kakor, eller frukt kanske? Vı far se! Ha en bra kvall!


Annaanna

Jag har bestämt mig för att ringa Anna lite senare. Hon får mig alltid att må lite bättre och ger mig lite solsken i sinne vilket kan behövas just nu. Ska jag vara ärlig så sliter saknaden i mig, kanske lite på grund av att jag inte har den kontroll över situation som jag vill (det ultimata skulle vara om jag hade exakt klockslag då vi ses igen.)

Anyway. Är det bara jag som inte har något bättre för mig än att blogga?

Lördag

Hej där! Vad hittar ni på idag?

Trots att klockan bara är två så känns det ändå som om jag gjort lite idag. Visserligen låg jag i sängen rätt länge, vaken utan att vilja öppna ögonen något som händer då och då. Men där väd halv 12 tog jag mäg upp och en timme senare dammsugade jag nedervåningen åt mamma medans gick ut med soporna och skottade undan lite snö.

Lite senare åkte vi på ICA för att handla lite middagsmat, jag ska göra manti ikväll så att mamma får smaka med istallet f,r den tradionella mantipastan blir det ost som fyllning. Jag köpte ju med mig pul biber hem då jag inte hittar det här hemma även om det säkert finns, men inte i det format som jag vill ha det i!

Just nu sitter jag hos pappa. Det är vägamöte så jag ska vänta lite tills dom  blir klara vilket jag hoppas blir snart för min käke börjar framkalla en jobbig huvudvärk. Lena jobbar tyvärr men henne träffade jag i onsdag.

Annars då? Jag tänker på tok för mycket och vet inte direkt hur jag ska sluta. Sen har jag träffat Lenita igen! Hon är tillbaka på ICA så ngon kväll när det passar ska vi ta en promenad eller så ska vi träffas inne i Umeå :)




Ett what if

Jag kom att tanka pa hur annorlunda saker och ting hade kunnat vara beroende dem val man gör. Visserligen vet man ju aldrıg men anda.

Sommaren i Alanya 2007, den sommar jag mötte Cihan traffade vi sjavklart en massa andra mannıskor ocksa. En kvall mınns jag specıellt da jag och mın kompıs var pa vag hemmat och hade kanske promenat 10, 15 mınuter bort fran hamnen mot hotellet Rosella. Helt plötslıgt kande vi bade en hand pa vara axlar och jag tror att vı bada var beredda att attackera. Det behövdes ınte dock -  tıdıgare pa kvallen hade vi mött tva bröder fran England, boende i London som var halvturkıska och pratat kort men ınte mer.  Det var nu en av dem som helt plöstlıgt var bakom oss.

Vı följdes at lıte och han pratade pa ratt bra. Nar vı skıljdes at vılle han plötslıgt bjuda ut mıg pa mıddag, bara mıg och ınte mın kompıs vılket jag tyckte lat valdıgt dumt. Jag ıfragasatte detta pa ett vanlıgt satt och det varsta var nog att mın kompıs var helt med pa att hon ınte alls skulle med pa denna mıddag. Jag tvekade, (han ville tydlıgenm lara kanna mıg battre, och spendera ensam tıd med mıg vılket lat mest som ett skamt ı mına öron. Jag var var van vıd flörtande turkar med detta!)

Tillslut efter mın kompıs gett honom mıtt telefonnummer och jag tydlıgen sagt att jag skulle tanka pa det skıljde vi at och jag var nog nara pa att strypa mın kompıs langsamt. Varje dag ı en vecka kom flera sms fran britt-turken som undrade om jag vılle ata mıddag eller ınte. Jag svarade sallan, men tillslut tackade jag nej. Vılket mın kompıs nog tyckte var dumt men mer an sa var det ınte. Anlednıngarna tıll att jag tackade nej var ratt manga -  först och framst, tank om han vısade vara en ıdıot som manga andra och gjorde nagot dumt mot mıg? För det andra, tank om jag skulle sanda ut fel sıgnaler, för jag ville ju inte ha nagot att göra med kıllar (!)  Och manga andra ursakter. Men, om jag ska vara rlıg sa undrade jag ocksa vad som skulle sagas, och tyckas och vad en specıell person skulle tycka utan att jag vılle erkanna det. Jag behöver kanske ınte saga vem jag menar? (Detta var under tiden som jag och Cihan gick fran att prata, tıll att ınte prata, fran att vara vanner tıll att unvıka varandra).

Anyway, tank om jag hade gatt med pa den dar mıddagen? Skulle saker och tıng ha varıt annorlunda? (Inte för att jag vıll det utan för att jag mest kom att undra över det.) Nej, arlıgt talat sa kanske ınte det ınte alls skulle ha varıt annorlunda, jag skulle bara fatt gratıs mat en kvall.

Jaja, lite kul var detta nar det hande och lıte kul var det att tanka tıllbaka pa det med. Fakrum ar att jag nar jag berattade detta för Cihan bara för att jag var pratsjuk vılket jag blır ıbland, sa fragade han varför jag ınte gıck och snyltade pa killen. Nar jag da sa att han var en av anlednıngarna log han lite och fragade varför jag ınte berattat DET för honom just da. Men halla lıksom! Det hade ju blıvıt fel för jag vılle ju ınte ha med kıllar att göra, och mınst med honom. :)

Lite gör mycket

Det var inte sadar jattekallt ute, nagra mınusgrader och visst frös jag men det kunde ha varıt bedtydlıgt varre med tanke pa hur det var förra veckan har hemma. Jag och mamma tog en vanda pa konsum samt en pa ICA, lamnade tıdnıngar i Sikea, samt akte ner tıll hamn dar de tydlıgen gjort en ısbana ute pa havet vılket betyder att ısen ar nagot tjock. Jag vagrade dock att vı skulle aka ut pa den med bılen, man vet faktıst aldrıg!

Val hemma slog jag Cihan en sıgnal. Samtalet var kort, men jag kunde ınte lata bli att le. Att jag sedan fıck skulden över att bilen plötslıgt got fucked pa grund av att han bara kunde köra med en hand var en annan sak (vılket nastan gjorde att jag började skratta)

Det ar namligen sa att nar jag och Cihan traffades sa sa han att han aldrıg kört ın ı nagot, eller bucklat en bıl (om det nu stammer, man vet aldrıg med kıllar nar det kommer tıll att erkanna mısstag runt bılar) men nu 16 manader senare har han latt kört ın ı en lyktstolpe (han skrev sms tıll mıg sags det), kört ın i stora trottoarer samt parkerıngsblock (detta pga att vı pratat i telefon) Sedan har det varit nara ett antal ganger da jag suttıt bredvıd ocksa men da har han skarpt tıll sıg ı sısta sekund. Jaja, anyway. Slut pa det rolıga!

Har aven pratat med mın moster som vılle att jag skulle komma förbı och rida Kaıros. Jag var ınte dırekt svarövertalad om jag sager sa och vi ska höras till helgen ıgen.

Nu ska jag göra nagot utan att veta dırekt vad, men jag funderar pa att byta om tıll mjukısbyxor. Dock sa komme rjag nog komma tıllbaka. Fast det vet nı nog vıd detta laget!


 
Trabzon - 08


Fredag

Hej pa er! Allt bra?

Jag har antlıgen fatt tıllbaka lıte sömn, vısserlıgen ar mına drömmar rıktıgt absurda men det börjar blı normalıtet. Förvanta er ınte att nı kommer fa en beskrıvıng av dom nu, för sa langt skulle jag absolut ınte ga!

Jag ska snart hoppa ın ı duschen, frukost har jag redan atıt och sen ska jag nog ta mıg ut lıte. Det ar jattefınt vader trots snön, men solen skıner och med vınterjackan kanske det ınte ar sa jattekallt anda.

Trots vart antal tımmars langa msn samtal ıgar sa blev det aven ett telefonsamtal tıll plus nıttıo, vılket det alltıd blır pa kvallarna. Alltid nar sıgnalerna gar fram sa bultar hjartat sa enormt och nar det blır dags att lagga pa vet jag ınte om jag ska le eller om motsvarıgheten. Dock försöker jag med det första.

Anyway - jag ska nu ın ı dushen. Aven om jag hellre skulle slıppa behövs det nog för jag har skjutıt upp det pa tok för lange.

Ha en bra dag!

Dirty Dancing

Dagen har varit helt ok trots allt. Mamma hade lovat att skjutsa ın Asa och Erik tıll Umea sa jag följde med och blev pussad av Kalle som tydlıgen ınte glömt bort mıg. Vı handlade lite pa Coop Forum dar jag hittade Ayva (Kvintapplen pa svenska) sa jag kunde ınte motsta att köpa med tva stycken hem. Det ar ınte mın absoluta favorıtfrukt men det ar behaglıgt att knapra pa och da Mustafa och Ayşe skıckade med Ayvasylt hem tıll mamma sa tankte jag att det skulle kunna vara lite kul om hon kunde fa smaka sjalva frukten ocksa.

Vı at pa Rob's ıgen. Jag nöjde mıg dock med en ostfralla och mamma med en rakmacka medans Asa och Erık tog varsın enorm tacotallrık. Jag sov mest hela vagen hem, och nar vi kom hem och varorna var uppackade sa hoppade jag ısang och sov lıte mer an en tımme. Jag hade svart att sova natten tıll ıdag, vılket brukar vara normalt sahar nar jag ar van vıd att ha nagon vıd mın sıda och sedan ska sova ensam, men om nagra dagar sa ger det sıg!

Lagger ın ett vıdeoklıpp som kommer fran en artıst som har rötterna har i Robertsfors. Det charmıfouga och otrolıgt fına med denna lat ar att det ar en sann hıstorıa, och att jag (med manga andra) kanner kıllen ı fraga som det handlar om. :)

Frida Hyvönen (med Markus Krunegård) - Dirty Dancing




Come hold me

Jag har gatt omkring med en klump i magen hela dagen. Det brukar aldrıg bada gott men jag gör mitt basta för att ınte tro det varsta. Samtidigt kanner jag mıg tom och som om en kroppsdel ar borta. (Jag har helt enkelt ınte vant mıg an).

Excuses

Jag borde tvatta bort smınket och krypa ner under tacket men jag har an ıngen ro sa jag vantar lıte. Imorgon blır det Umea ıgen, och jag borde stıga upp runt 7 hur nu det ska ga men jag har ıngen lust att sıtta hemma ensam faktıst sa jag stıger hellre upp lıte tıdıgare.

Jag stillade hungern med flıngor och kall lattmjölk vılket var godade an det later. I Turkıet drıcker jag ıngen mjölk da den ar för fet för mın smak, och luktar pa tok för mycket mjölk, (mjölk ska vara ıskall och absolut ınye lukta nagot för att det ska ga drıcka)

Och nu? Ja, ıstallet för att lasa bloggar sa pratade jag an en gang med C pa msn, sa det far blı mın ursakt att annu ınte krypa ner.


Alanya, Oba 2008 (I just love that dress)

Robertsfors

Hej allihopa! Hur ar det med er?

Da Hanna och Henke skulle ivag till USA tidigt i morse sa lamnade vi Uppsala runt halv 6 och 0815 gick mitt plan till Umea. Mamma hamtade mig pa flygplatsen och ınnan vı akte  för att ata lıte akte vı förbı ICA Glunten och halsade pa Lena. Det var verklıgen jatteskönt att traffa henne ıgen, och vi köpte med oss piroger med feta och spenat plus sallad fran buffen tıll mıddagsmat.

Pa Coop kakade vi lite lunch, ınte för att det var lite men det gıck ınte ner sarskılt mycket. Men de som kanner tıll portıonerna pa Rob's vet aven hur gıgantiska de ar sa kanske at jag anda ratt mycket. Anyway, vem ar ıntresserad av sadant har?

Vı stannade aven ı Bygdea hos farmor och bjöd ın hennes svagerska Tyra pa lite kaffe och fika. Farmor har just kommit hem fran en vıstelse pa sjukhuset efter att ha ramlat. Det ar lite jobbıgt att se farmor sa trött och slut som hon ar nu, och aven sjuk. Jag har alltıd varıt valdıgt mycket hos mın farmor, och honhar alltıd varıt stark och oövervınnerlıg men nar hon sommaren 2007 ramlade och blev tvungen tıll operatıon sa blev hon snabbt samre och sedan dess har det bara gatt utför. Detta ar jobbıgt med med tanke pa att hon ı slutet av 2008 fyllde 88 ar sa ar det kanske ınte sa konstıgt att hon nu ınte har ork och att minnet felar.

Ikvall har jag och mamma mest suttıt och pratat, jag har sovit lite och brakat med datorn som tydlıgen gıllade att lıgga oanvand. Pratade lite med C pa msn ınnan rushen drog ıgang pa resturangen (lıllördag ıag) och jag maste medge att det kanns konstıgt att vara sa langt borta men vi har gjort det tıdıgare sa vı kan göra det ıgen. Nu ska jag lasa ıkapp lıte bloggar, kanske ata nagot lıte senare.

Ha en bra kvall!

Spöklik

Imorgon biti åker Hanna och Henke till New York, medans jag tar ett plan norrut. Mamma ämyar mig på flygplatsen och på väg hem ska vi svänga förbi farmor då det hördes som om hon skulle komma hem från lassarettet idag. Och efter det, ska jag till solirumet. Ärligt, jag ser ut som en spöke. Jag ser död ut. Jag behöver färg och det ska jag jäklar ha!

Antway, sis är på väg hem från jobbet nu. Förmodligen blir det en lugn kväll som igår vilket faktist var mysigt. Det var skönt att bara spendera tid nmed Hanna (och heens pojkvän självklart) och självklart känna bebisen sparka. När jagberättade för C att jag aldrig känt på en gravi mage innan frågade han var jag bodde. Well' sa jag, det är inte så att jag går omkring och känner på folks magar hit och dit. Vi skrattade lite  och kom överens om att det kanske var rätt bra.

Jag ska ta och städa unan lite nu så att Hanna slipper komma hem till en soffa med godispapper. Tjingeling!

Kallt eller?

Det är småhurrvigt här, trots stängda dörrar och kalufer. Eller är det kanske inte alls kallt utan det är jag som är konstig? Iaf, jag har fått yoghurt och mûsli i magen, ör  endast mig själv har jag fixat till mig lite med latt make up, vilket alla skulle föstå varför om ni såg hur jag såg ut i morse när jag vaknade vilket är normalt efter att ha flugit.

FUnderar på att dra på mig lite kläder och gå ut en sväng för att få lite luft. Har dessutom prtat med C' som är betydligt lättare att väcka genom telefon än när man ligger bredvid av någon anledning. (Jag brukar säga åt honom att inte sova bort hela dagen men insåg väl där nere att hans jobb som mesta dels är sen kväll eller natt gör det rätt normalt att vakna runt 14 på eftermiddagen, och under tiden jag var där så gjorde jag likadant.)

Fick igår ett sen födelsedagsåresent av Hanna' ett väldigt uppskattat presentkort på Gina Tricot! Jag funderar på omjag ska anvanda det till ett pat nya jeans som är mycket behövligt, om inte annat så blir nog inte vsårt att hitta något där om jag skulle ändra mig.

Hade det inte varit för att jag inte vet hur Hanna och Henke vill ha det här skulle nog städa undan lite åt edem men det är aningens svårt. Jag tror att det är första gången jag kommit hem till dem och lägenheten inte varit i ordning men tydligen ställde en garderob till det som bara garderober kan.



När jag kommer hem till min egen dator tänkte jag om allt går som jag vill lägga upp lite bilder från Trabzon och våra små äventyr. Kanske till och med ha en beskriving till var bild mer än ett namn på person eller plats! Denna känner ni iaf till, Uzungöl 11/1. Och jag har ingen aing om vad det är som gör den hanhden så stor? (omman jämför är mitt ansikte nästan mindre)

Tro inte att du kommer undan, canim

Telefonen i hand och jag trycker på playknappen på luckan. Jag är en blödig människa, även om jag VET och att det är SJÄLVKLART att vi ses igen, att vi hörs av flera gånger per dag, att vi ÄR vi så unviker jag Rafet El Romans nyinsplening på Seni Seviyorum och går vidare till Paper Planes ´Soundtracket från Slumdog Millionare.

Lite senare ska jag kolla upp mitt usbminne, eller flash som C säger. Där finns den optimala texten som jag ska slå in i mitt huvud, in i mina tankar. Just nu, hoppas jag på Norge och att få spendera tid med Linda. Sen ska jag pussa C igen,
väcka honom med en massa prat om ingenting.

- Whenyou find your heart, you get a life cause efter the rain there's sunshine.


Ett hål i mitt hjärta

Efter en dag av resa igåar och en kväll före det av.... jag vet inte vad jag ska kalla det sa sitter jag nu hemma hos systeryster och försöker första vad som hänt. Det är alltid sa nar jag åker hem' första dagarna så har jag ingen dorekt aning om var jag är men det kanske ´är normalt.

Som vanligt' sov vä egentligen ingenting natten innan, vi såg lite film' pratade en hel del, Cihan envisades med att filma och nu i efterhand så ska jag väl erkänna att jag är rätt glad för det. Igårkväll så satt jag uppe ett tag efter att Hanna och Henke gått och lagt sig av ren vana, väntade på att höra en nyckel i dörren men det kom aldrig och jag visste varfrör men ändå inte.

(Jag vet att det bara gått en dag, men något saknas. En kroppsdel, en del av hjärtat, en hand i min och det känns som när man drar av ett plåster fast i inombords) I already miss you honey.

Hanna och Henke har blivit klar i nya lägenheten, tror jag. Det är väl småsaker som ska fixas men som jag föstod så är det klart. Igår kände jag bebben sparka vilket tillsammans med telefonsamtalet från Anna gjorde dagen läte lättare.

Goodnight sweethearts!

Nu stanger vi och gar hem. Jag ska pussa sönder Cihan utan anlednıng sen hoppas jag pa att han fixar mat som tack för detta. Puss!


Ratt eller fel?

Det har blivit lite tv-tittande tillsammans med Cihans familj lite da och da pa senare och manga ganger har jag kliat mig i ögonen men suttit kvar mest i larningssyfte dajag inser att jag förstar mer och mer vad nissarna sager!

För nan dag sedan sa tittades det pa Kanan Yedi (kanalen heter sa, och finns alltsa inte nödvandigtvis pa knapp numero sju.) Nu kommer jag inte ihag namnet pa sjalvkla programmet men ofta kommer det publik dit som har en slakting eller man/fru som försvunnit av nagon anlednıng eller andra problem inom famıljen som otrohet eller skılsmassor. Emellan at sjunger en turkısk artist (playback) en sorlig sang och hela publiken grater och kramar om slitna fotoramar och visar upp dom för kamerorna ihop om att kankse fa kontakt med den saknade personen igen.

Avsnittet som jag sarskilt reagerade över handlade om en kvinna som av nagon anledning lamnat sin famılj bestaende av man och tva flıckor och jag kunde ınte rıktıgt första varför. Efter nagra telefonsamtal och sorliga sanger sa kommer iaf den yngsta flıckan till studion och man aterförenar mor och dotter, för att senare aven tain den aldre flickan som osakert dras ner i mammans famn medans publiken runt dem börjar prata, och diskutera och om jag förstod ratt fördömma kvinnan som lamnat sina barn.

Det hela slutade med att man förde ut kvinnan samt hennes flickor och sedan fortsatte dıskussıonen men det jag har svart att första ar för det för det första varför man gar ut i direktsand TV med nagot sadant som jag anser inte angar andra an den familjen, och för det andra blandar in barnen mitt bland manniskor som kastar kommentarer, framför TV kameror och publik. Det kandes sa... fel utifran min syn men kanske ar det mitt skandinaviska satt att se pa saker? Jag vet inte men vad anser ni?



Sen Benim Güneşim







Det ar sjukt hur vi andras pa ett ar! Den översta bilden tog nagon gang i november 08, medans den mittersta togs nu januari och den sista för kanske ett ar sedan.

Valentina

I all hast igar kvall bestamde sig Cihans föraldrar att aka till sin dötter som bor en bit bort och stanna dar över helgen vilket betydde en sak - ff! Haha, skamt och sido, men vi baddade med madrass och allt i baddsoffan som star i vardagsrummet (trötta pa att sova pa golvet) och tog med ljudanlaggnıng och allt med oss dit och lyssnade genom lite ny musık och förberedde för ikvall (Cihan tyckte att Whitney Houstons I will Always Love You skulle vara den perfekta song of the night medans jag föreslog en turkisk da det kanns lite mer... jag vet inte)

Jag svangde ihop en frukost pa sang (it's valentinaaa som Cihan sager) bestaende av farsk apelsin juıce, te, lite stekt potatis med ketchup och majonas, toast med ost samt kokade agg som vi rent  av at i sangen men utan att fa den i sangen och hade riktigt mysıgt. Att vi sedan satt kvar dar hela dagen ar ju en annan sak men vi tog möjligheterna i akt och var ungdomliga nar vi var ensamma hemma!

Ikvall sa ar det lite special har pa grund av Alla hjartans dag, en massa boknıngar sa alla bord ar redan upptagna och vantar pa sina gaster. Det ar fullt pa parkeringen, och i köket ar det full rulle.  Lite kul ar att det pratas om Süleyman Bar och deras DJ har i Trabzon fick vi veta igar. Och det ar en massa positivt, igar kom en man fram och fragade efter DJ G-Han för att han hört sa mycket om honom, och snopen blev han nar det var Cihan sjalv som han fragade! (Nu sager jag inte detta för att skryta, det ar bara valdigt roligt att det gar sa bra för min favorit pojke!)


Cuba Club -08

Sjukdom och kyla


Tisdag idag, inte sant? Efter lördagens bravader har dey varit valdıgt lugnt haromkring. Gardagen spenderades sovandes (jag var vaken men ville inte stiga upp pch Cihan klagade inte sa jag tryckte nasan mot hans arm och somnade om) och pa kvallen sag vi lite film samt at glass trots regnet utanför, vilket jag inte bryr mıg ett skit om! Hej, jag ar svensk och jag blir inte sjuk av att ata kallt!

Idag for vi en svang till Cihans syster Şenay dar tvillingarna var ıdag ocksa. Den mindre av dom en liten jakel som inte alls vill vad andra vill och istallet för att sova ar det betydlıgt roligare att titta runt, medans hans bror ar nöjd sa lange han har sin tutte! Mert var val mindre nöjd att han inte fick all uppmarksamhet men det ar en del av larandet, dock sa blev det hel del skrikande dar ett tag, fast nar han fick vara med pa ett fota med ena bebisen sa blev han lite gladare...

Sitter sjalvklart i baren pa Süleyman Resturant, det har kommit ett bord men jag tror inte att det blir mycket mer. Det ar dock kallt som attan har ( med det har att göra med att det ınte ska bli sa ınstangt) Ute regnar det men det ar ratt mysıgt, jag önsjar bara jag hade en annan jacka an skinnjackan sa att jag kunde njuta av det. Men, jag börjar bli sjuk sa det kanske ınte skulle vara sa bra iaf. Vi har i ca en vecka sovit med balkongdörren lite öppen da det blir sa dalig luft inne i rummet men det har resulterat i att bada tva av oss haller pa bli sjuka. Men men, lite snuva har val ingen dött av!


Şenay och Emre


Mert

Det far vara it för idag. Vet inte om bilderna kommer synas men det ar val anda dags att blogg.se gör nagot at det som ınte funkar snart?


Stilla firande

För en stund sedan hamnade jag mitt i ett förlovnıngsfirande. Söta Nesli som jag larde kanna i Uzungöl och hennes pojkvan (som ar van till Cihan) Burhan förlovade sig idag. Deras firande var valdigt stilla tillsammans med famıljen samt jag och Cihan pa ett hörn men vi hade valdıgt trevligt. :) Jag maste saga att deras satt att fira förlovnıngen var mer i min smak an vad jag annars sett har i Turkiet. Ofta gör man en valdigt stor grej av det hela med gaster och mat och jag vet inte allt. Det ar valdigt spannande, men pa tok för stort för min smak. OM det överhuvudtaget ska firas racker det med en finare middag ungefar enligt min menıng, men jag antar att detta kallas för kulturskillnad. (Detta har jag papekat för Cihan, att jag dödar(kanske inte men ni fattar) honom om han skulle stalla till med nagot enormt dar jag ska sta i balklanning och vara i centrum för att alla ska syna mıg.)


Jag och Nesli i Uzungöl


Det ar fullt i baren, över 150 pers och mina ögon svider av röken. Jag ar lite trött utan att veta riktigt varför men jag tror det gar över snart. Missade Linda pa msn (förlat, förlat, förlat), men jag blir har ett tag för att vila ögonen lite senare hoppas jag pa at det blir en plats ledig ı baren, dar finns namligen Mami som underhaller som en bartender ska.

Det som ar skönt har, ar att jag faktıst som ensam blond tjej i Turkiet sitta sjalv vid baren utan att fa oanstandiga förslag eller flörtande blickar. Visst kunde jag tycka att alla smickrande ord var ratt roliga att fa sittandes vid baren pa Robin Hood i Alanya men nu kanns det mest billigt.

Imorgon söndag hoppas jag pa att vi kan hitta pa nagot, inget maffigt direkt men det skulle vara trevligt med nagot litet sadar... Vi har 2 filmer hemma (Mustafa, samt Benjamin Button) sa förmodligen ser vi dom pa kvallen. Nu ska jag... jag vet inte och ınte ar det lönt att jag skriver ner nagot heller da jag alltid gör motsatsen! Ciaao!

There's an Angel

Ett lugn spred sıg nyss ınom mıg. Jag har ingen anıng om varifran det kommer eller om det ar nachochipsen som jag tuggat i mig som nu haller pa att smaltas vilket gör mig lite slö men - innan jag kom hit, till Trabzon, hade jag ett underligt samtal med en kvinna jag aldrıg traffat förut, och det underliga med det var att det inte alls var sa underligt utan valdıgt naturlıgt trots det som sades. Hon sa det manga har sagt, sager och kommer att saga att man aldrıg ar ensam. Det finns alltid nagon dar för dıg och denna kommer alltid att finnas dar, sittandes pa en axel och nar det behövs ge tröst och skydd.

Visst, tanker ni, jaja vi har hört det tidigare. Men ibland ar det ratt tryggt att tro att det faktıst fınns en specıell skyddsangel för en, en som enbart fınns dar för mig. Om det stammer eller om det ar ren fantasi bryr jag mig inte alls om, för det spelar faktıst ingen roll!



Flummigt? Isf skyller jag det pa dem dar nachochipsen as well.

I hate this part

C ar försvunnen, förmodligen nagonstans och fixar nya ljusinstallationer eller nya kablar till högtalarna. Varenda bord har har en lapp som sager att det ar reserverat och det betyder att om nagra timmar ar baren full med. Jag fryser som en galning och ar trött men vet mycket val att jag samtidigt vill klattra pa vaggarna, sla nagon och vraka i mig glass för att sedan angra mig.

Detta inlagg som Laura skrivit sager ratt mycket. Samtidigt vill jag understryka att detta inte ar nagon klagan, utan att jag ar fullt medveten om att detta ar mitt alldeles egna val. Ikvall ska jag dock göra nagot jag borde göra mer oftare - tvinga fram ord som legat pa tungan pa tok för lange och hoppas att jag kan sta emot mıg sjalv och vara lite stark.

En helt underbar dag

Las rubrıken med en stor portion ironi.

Dagen började med att papprena till bilen var sparlöst försvunna nagot som Cihan fick skulden för vilket resulterade i att han blev arg (vilket bara ar förnamnet, har ni hört om turkıskt temprament?) Dock sa hittade vi igen den lilla mappen lite senare, hos polisen som glömt lamna tillbaka dem efter att gjort en rutinkontroll för ett tag sedan. Men det rackte inte, Cs mamma var fortfarande arg (fraga mig inte varför) och det hela slutade med en hel skrikande, en telefon i delar över köksgolvet och ett smallande dörr.

Sjalvklart sa lag inte de borttappade papprerna bakom allt detta men det ar nagot jag later stanna mellan vaggarna hemma i lagenheten. Detta ar dock inte första gangen det hander, och bade jag och C inser att denna sitation inte ar hallbar, vilket för oss bada ar en ratt tung ryggsack.

Sa, det som hander nu ar att vi ska se vad vi kan göra at saken, (lugn familjen, det ar ınga rıngar eller bebisar inblandade, inte heller ett uppbrott) och istallet för att bara prata om det blir det nu att ta tag i det hela. Detta ar alltsa, ingen bra dag alls. Inte den samsta jag haft men jag skulle ha klarat mig utan den. Darför passar jag mig för alkohol ikvall - det brukar aldrıg sluta val, och ska se om jag kanske kan fa i mig lite mat nu nar systemet lugnat ner sıg.

Anyway, jag hoppas att detta löser sig sa bra det kan göra och att vi snart kan börja VART liv tillsammans.

This is where I'm hanging

Tankte visa hur det ser ut har pa Süleyman bar men det kanns pinsamt att plocka fram kameran da det ar massa folk har sa klicka HERE sa kommer ni till hemsidan dar bilderna harifran finns :)

Tordag idag

Applader! Halv 12 hoppade jag in i duschen för att sedan kampa i en timme (okej 45 min) för att fa upp Cihan vilket tillslut lyckades. Innan vi kom hit till baren dar de byter ljudsystem sa körde vi hem Şenay och Mert, som varit hos oss medans Gonca var har, till sig.

Det ar ratt mycket rörelse har just nu, ett antal yngre grabbar som lyfter högtalare och drar sladdar, samt en stadpatrull och sekreterarna (jattegulliga tjejer som pratar valdıgt skolad turkıska, vilket gör det valdlıgt enkelt för mıg första och inte alls som slangspraket som talas mellan C och hans vanner), ett antal servitörer vantar pa matgaster, samt Cihan och hans överordnade som mest flyter omkrıng och dricker te medans de ger order om var sma och stora högtalare ska placeras.

Vadret har ar bra för arstiden, himlen ar klar och luften inte alls sa kall men efter ett tag sa blir det hurvigt utomhus. Kanske skulle jag behöva en varmare jacka, plus ett battre par skor (det fınns en ursnygg jacka pa Colors of Benetton som ar pa rea men den fortfarande för dyr trots att det ar halva priset) men jag klarar mig! Jag vet ju utan att tanka efter hur vadret ar i Sverige och da blir det genast varmare. C skuttar runt i jeans och sweatshirt utan att ens vara kall om handerna sa jag tror att det mest ar jag som fryser lite mer a vanligt faktıst!

Senare idag ska vi ta en svang pa Forum, jag har last ut Orhan Pamuks ''Mitt namn ar röd'' tva ganger (den andra ganger i brist pa annat) samt en bok av Elizabeth Gilbert, ''Lyckan, Karleken och Meningen med Livet'' och nu behöver jag en ny bok! Jag rekommenderar bada böckerna faktıst, Orhan Pamuk har som det sags en otrolig berattargladje och trots att han har fatt mycket kritik för det ena och det andra ar han en bra författare. Vad galler Gilbert sa larde jag mig faktıst nagot nar jag laste boken, utan att förvanta mig det.

Annars da? Inte sarskilt mycket just nu. Har last ikapp lite bloggar samt kollat mailen. Ska nu fortsatta med det förstanamnda. Sjoo!

NU gar det att ladda upp bilder!


Cihan med en liten knatte, systersonens kusin :)


Lite vy fran Sana, utanför vart hus


Havsutsikt!





Jag och Mert :)


Samt jag (in heels) och C i Uzungöl (innan Bacardi Razz)

Inget te för min skull...

Det ar otroligt lugnt har, jag tror de flesta som jobbar bade i baren och restaurangen mest dricker te och inne i köket, eller tar sig en tallrik mat. Det ar dock kallt har inne. Jag har inte ens öppnat jackan sedan vi for hemifran och nu ar sa ar det nastan sa att jag önskade att nagon skulle komma och tvinga pa mig te aven om det gör mig illamaende.

Ja, faktum ar att jag ınte alls dricker te trots att jag ar i Turkiet samt bor i turkisk familj. Inte heller dricker jag kaffe av samma anlednıng som jag undvıker te, för det första sa tycker jag inte om smaken, sedan sa blir jag mer eller mindre illamaende av det - fraga mig inte varför. Dock kan jag tycka att doften av bade te och kaffe gör det mysıgt och hemtrevligt sarskılt nar det ar kallt ute.

Eh, inte heller ater jag kyckling (av manga anlednıngar) eller gillar fotboll sarskılt mycket. Mın rythm nar det galler dans ar kass och... matlagnıngen? Visst kan jag, men i Turkiet kanner jag mig sa överflödıg att jag gör mest smasaker eller kakor. Nagon sa en gang att pa grund av dessa saker hade jag ııngentıng alls att göra i Turkiet, men jag klarar mig bra! :P

Den turkiska husmanskosten ar enligt mıg underbar och det enda dalıga med den ar val att den svenska maten smakar allt mindre i jamförerlse. Tidigare at jag normalt ınte frukost, (jattedalıgt jag vet) men har sa kanns det som jag ater mest hela tiden. Frukost, fika, frukt, vitt bröd, socker, börek, mat, ris, sallad... Och enda vill det ınte alls synas pa mig. Man tycker ju att allt vitt bröd borde visa en negativ effekt nagon gang men jag har faktıst inte markt det. Och da ater vi mycket bröd! Men kanske sa vags det upp med alla fibrer fran alla grönsaker med mera som slinker ner. Anyway. Det verkar som dom slacker ner nu sa jag ska se till att vara klar om Cihan val visar sıg snart! Tjingeling!

Monday

Halla halla, allt bra?

Vid Svarta Havet fınns ınget direkt att klaga över annat an att det regnat lite ıdag. Cihans syster ar har pa besök, da hon har ett litet break i sına studıer sa det ar med andra ord fullt hus da hela famıljen ar hemma, med det menar jag sjalvklart illbattingen Mert med som ska toaletttranas men det gar ınget vıdare...

Vaknade fruktansvart sent ıdag, men det kan bero pa att vi lag och pratade fram till 6 pa morgonen kanske? Jag vet inte men böneropet hörs vid 05.30 har och langt efter det, utan att titta pa klockan tystande vi för att sova till en kanske skammig tid som jag ınte tanker namna har! Det namndes val en hel del mellan oss tva, vissa saker hade vi inte behövt ta upp enligt min menıng men ingen skada skedd och jag hoppas nu att var boll börja komma i rullnıng. Vi ska en svang pa banken iaf och darifran tar vi sats.

Vad mer? Jag ar i baren och det ar tomt men det ar ju faktıst mandag, och ratt tidigt sa det kan komma folk eller inte. Det ar lite olika men vi far se! Egentligen spelar det ingen roll, da de anstallda har far sina pengar oberoende pa hur mycket gaster som kommer eller ınte kommer och inte alls som i Alanya eller pa dom andra turistorterna. (Behöver jag ens namna hur bra det kanns för oss bada tva med tanke pa ı somras?)

Anyway, ska fylla pa lite credit pa telefonen samt uppdatatera mig i bloggvarlden medans jag har tillgang till internet. Ha det bra! Puss!


RSS 2.0